Στην Κύπρο για επαφές στις 22 Μαρτίου ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Την Κύπρο θα βρεθεί την ερχόμενη Παρασκευή 22 Μαρτίου ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν για προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς, του οποίου το χαρτοφυλάκιο καλύπτει μεταξύ άλλων τον συντονισμό πολιτικών που σχετίζονται με τη μετανάστευση, καθώς και κοινωνικά θέματα και θέματα που άπτονται της παιδείας και του πολιτισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από την Κομισιόν, ο κ. Σχοινάς θα συμμετάσχει σε διυπουργική συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Ιωάννου, την Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου, τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Μάριο Χαρτσιώτη, την Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας, Μαριλένα Ευάγγελου και την Υφυπουργό Πολιτισμού, Βασιλική Κασσιανίδου.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σχοινάς θα εκφωνήσει το πρωί της Παρασκευής ομιλία σε διάλογο φοιτητών για τη δημοκρατία και τις ευρωεκλογές στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου, και θα συναντηθεί με μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ινστιτούτου Έρευνας Καρκίνου Κύπρου.

Στην συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στις 10:45 στο Αμφιθέατρο UNESCO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και θα είναι ανοιχτή στο κοινό, ο κ. Σχοινάς ανταλλάξει απόψεις με τους φοιτητές για μια σειρά από θέματα από το χαρτοφυλάκιο του, που περιλαμβάνει τον συντονισμό των ευρωπαϊκών πολιτικών για θέματα μετανάστευσης, ασφάλειας, δεξιοτήτων, εκπαίδευσης, ισότητας και διαφορετικότητας, πολιτισμού και αθλητισμού, όπως επίσης και τον διάλογο της Επιτροπής με τις εκκλησίες και τις θρησκευτικές οργανώσεις ή κοινότητες.

Δειτε Επισης

Ν. Χριστοδουλίδης: Να ξεκαθαρίσω ότι λύση δύο κρατών, ουδέποτε θα τύχει διαπραγμάτευσης από εμάς
Ν. Παπαδόπουλος: Κάποιοι έχουν προδιαγράψει την ήττα μας, ψήφος στο ΔΗΚΟ δεν είναι χαμένη ψήφος
Υπ. Γεωργίας: Aνάγκη να πορευθούμε ενωμένοι, παραδίδοντας στις νεότερες γενιές μια ελεύθερη πατρίδα,
Άμεσο άνοιγμα του φακέλου της υπόθεσης Θανάσης ζητά το ΕΛΑΜ-«Η απόφαση εκθέτει σοβαρά θεσμούς και πρόσωπα»
Η πρώτη αντίδραση του Προέδρου για την απόφαση για Θανάση-Δεν αποκλείει ανακριτές με έγκριση Υπουργικού
Τίμησαν τη μητέρα του Θανάση οι Οικολόγοι-«Να αναλάβουν την ευθύνη τους, αυτοί που επέμεναν στην εκδοχή της αυτοκτονίας»
Ελπίζει για θετικά δεδομένα στη συνάντηση με Ολγκίν ο ΠτΔ-«Όταν δεν επιθυμεί να συζητήσει κάποιος, νιώθει αδυναμία»
Κ. Εκπρόσωπος: Αξιολογούνται συνεχώς τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την ασφάλεια των πολιτών
Κ. Λετυμπιώτης: Μια μοιρασμένη κατεχόμενη πατρίδα δεν μπορεί να χωρέσει το μέλλον
Ξεκάθαρο μήνυμα Μητσοτάκη πριν την επίσκεψη στην Άγκυρα-«Λύση που να βασίζεται στις αποφάσεις του ΣΑ του ΟΗΕ»