Ερντογάν: Να αποφευχθούν βήματα στην Ουκρανία που ενδεχομένως επεκτείνουν τη σύγκρουση στο ΝΑΤΟ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τρίτη (12/3) ότι πρέπει να αποφευχθούν οποιαδήποτε βήματα θα επιδεινώσουν τον πόλεμο στην Ουκρανία και ενδεχομένως να επεκτείνουν τη σύγκρουση στο ΝΑΤΟ, προσθέτοντας ότι θα φιλοξενήσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν μετά τις εκλογές αργότερα αυτό το μήνα

Μιλώντας σε ένα δείπνο με ξένους πρεσβευτές στην Άγκυρα, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να εργάζεται για να επανέλθει συμφωνία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας.

«Ενώ προβάλλουμε την υποστήριξή μας για την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, έχουμε ήδη πει ότι τα ειρηνευτικά σχέδια που αποκλείουν τη Ρωσία δεν θα αποφέρουν κανένα αποτέλεσμα» δήλωσε ο Ερντογάν, αναφερόμενος σε μια προγραμματισμένη ειρηνευτική σύνοδο κορυφής για την Ουκρανία στην Ελβετία αργότερα φέτος, στην οποία η Ρωσία δεν θα συμμετάσχει.

«Πιστεύουμε ότι πρέπει να μείνουμε μακριά από οποιαδήποτε βήματα που θα κλιμακώσουν τις συγκρούσεις στην περιοχή και θα προκαλέσουν την εξάπλωσή τους στο ΝΑΤΟ. Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για την εγκαθίδρυση ειρήνης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας με το σύνθημα ότι δεν υπάρχει νικητής του πολέμου και ηττημένος της ειρήνης» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Εργαζόμαστε για να αποκαταστήσουμε την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στη Μαύρη Θάλασσα και να διασφαλίσουμε ότι το εμπόριο σιτηρών μπορεί να γίνει με ασφάλεια. Πιστεύουμε ότι πρέπει να αποφευχθούν βήματα που θα επιδεινώσουν τις συγκρούσεις στην περιοχή, που θα εξαπλωθούν και στο ΝΑΤΟ» πρόσθεσε.

Σε άλλο σημείο τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί λύση στο Κυπριακό αγνοώντας τα δικαιώματα και τα συμφέροντα ψευδοκράτους. «Όπως πάντα, είμαστε υποστηρικτές των βημάτων που συμβάλλουν στη σταθερότητα και την ειρήνη στα Βαλκάνια».

Δειτε Επισης

Άγρια δολοφονία στην Ινδία-Έριξε τον κωφάλαλο γιο της σε ποτάμι με κροκόδειλους
Κορυφώνεται η αγωνία για τη Ράφα μετά τα ισραηλινά πλήγματα-Η CIA στις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία
Το σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι από τους Ουκρανούς αξιωματούχους-«Πύραυλος, drone, πύραυλος»
Επιδρομή της Ρωσίας στο Κίεβο, εκρήξεις και στη Μόσχα
Οι ΗΠΑ ολοκληρώνουν την κατασκευή προβλήτας στη Γάζα-Βάζουν δύσκολα οι καιρικές συνθήκες
Στο Κάιρο οι διαμεσολαβητές της Χαμάς-«Αν συνεχιστεί η επίθεση του Ισραήλ δεν θα υπάρξει συμφωνία»
Λευκός Οίκος: Ελπίζουμε πως πολύ σύντομα θα επιτευχθεί μια τελική συμφωνία για εκεχειρία στη Γάζα
«Χωρίς πρόοδο στο θέμα των ομήρων η επιχείρηση στη Γάζα θα ενταθεί»-Προειδοποιεί ο ΥΠΑΜ του Ισραήλ
Ο Τζον Σουίνι που τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας αναλαμβάνει την πρωθυπουργία
Σε ισχύ οι νέοι κανόνες της ΕΕ για ανεξαρτησία και πολυφωνία των ΜΜΕ