Ενημερώσεις από Πρεσβεία Ελλάδος για επιστολική ψήφο στις Ευρωεκλογές

Η Πρεσβεία της Ελλάδος στην Κύπρο, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων με στόχο την ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών που διαμένουν στην Κύπρο για την επιστολική ψήφο.

Στην ανακοίνωση Τύπου της Πρεσβείας προστίθεται ότι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών που θα πραγματοποιηθούν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2024, οι Έλληνες πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη δυνατότητα εγγραφής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα https://epistoliki.ypes.gov.gr/ για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός τους μέσω επιστολικής ψήφου, η οποία θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στις επικείμενες ευρωεκλογές.

Διευκρινίζεται περαιτέρω ότι για τους Έλληνες πολίτες που δεν δύνανται να εγγραφούν ηλεκτρονικώς, θα παρασχεθεί η δυνατότητα επιτόπου εγγραφής τους από στελέχη της Πρεσβείας.

Οι μέχρι στιγμής προγραμματισμένες εκδηλώσεις για επαρχία Λευκωσίας θα πραγματοποιηθούν στις 14 Μαρτίου στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (Αμφιθέατρο «Άλφα», ώρα: 17:30), στις 15 Μαρτίου στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (Αίθουσα αρχείου «ΡΙΚ»,ώρα: 17:30), στις 3 Απριλίου στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (Αίθουσα αρχείου «ΡΙΚ», ώρα: 17:30), στις 4 Απριλίου Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (Αμφιθέατρο «Άλφα», ώρα: 17:30).

Στην επαρχία Πάφου στις 19 Μαρτίου στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου (Αμφιθέατρο «Κερύνεια», ώρα: 17:00) και στις 9 Απριλίου στον ίδιο χώρο και ίδια ώρα.

Στην επαρχία Αμμοχώστου στις 29 Μαρτίου Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αμμοχώστου, Δερύνεια (ώρα: 17:30), και στις 18 Απριλίου στον ίδιο χώρο την ίδια ώρα.

Η Πρεσβεία της Ελλάδας διευκρινίζει ότι θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για τις εκδηλώσεις στις υπόλοιπες επαρχίες και προτρέπει όσους χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες να απευθύνονται στο email gremb.nic@mfa.gr και στο τηλέφωνο: 22 680 675.

Δειτε Επισης

Ν. Χριστοδουλίδης: Να ξεκαθαρίσω ότι λύση δύο κρατών, ουδέποτε θα τύχει διαπραγμάτευσης από εμάς
Ν. Παπαδόπουλος: Κάποιοι έχουν προδιαγράψει την ήττα μας, ψήφος στο ΔΗΚΟ δεν είναι χαμένη ψήφος
Υπ. Γεωργίας: Aνάγκη να πορευθούμε ενωμένοι, παραδίδοντας στις νεότερες γενιές μια ελεύθερη πατρίδα,
Άμεσο άνοιγμα του φακέλου της υπόθεσης Θανάσης ζητά το ΕΛΑΜ-«Η απόφαση εκθέτει σοβαρά θεσμούς και πρόσωπα»
Η πρώτη αντίδραση του Προέδρου για την απόφαση για Θανάση-Δεν αποκλείει ανακριτές με έγκριση Υπουργικού
Τίμησαν τη μητέρα του Θανάση οι Οικολόγοι-«Να αναλάβουν την ευθύνη τους, αυτοί που επέμεναν στην εκδοχή της αυτοκτονίας»
Ελπίζει για θετικά δεδομένα στη συνάντηση με Ολγκίν ο ΠτΔ-«Όταν δεν επιθυμεί να συζητήσει κάποιος, νιώθει αδυναμία»
Κ. Εκπρόσωπος: Αξιολογούνται συνεχώς τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την ασφάλεια των πολιτών
Κ. Λετυμπιώτης: Μια μοιρασμένη κατεχόμενη πατρίδα δεν μπορεί να χωρέσει το μέλλον
Ξεκάθαρο μήνυμα Μητσοτάκη πριν την επίσκεψη στην Άγκυρα-«Λύση που να βασίζεται στις αποφάσεις του ΣΑ του ΟΗΕ»