Θερμότερος του κανονικού αναμένεται ο Μάρτιος λέει το Τμήμα Μετεωρολογίας

Σχετικά θερμότερος του κανονικού κατά 1 με 2°C φαίνεται ότι θα είναι ο Μάρτιος, ενώ το ύψος βροχής αναμένεται να είναι απογοητευτικό, σύμφωνα με το μηνιαίο αγρομετεωρολογικό δελτίο για τον Μάρτιο του 2024 που εκδίδει το Τμήμα Μετεωρολογίας, σε προσπάθειά του για την αγρομετεωρολογική υποστήριξη της γεωργίας στον τόπο.

Σε σχέση με το αναμενόμενο ύψος βροχής, το Τμήμα Μετεωρολογίας αναφέρει ότι «αυτό θα είναι απογοητευτικό, αφού αναμένεται να κυμανθεί κάτω από 50% του κανονικού για την εποχή σε όλο το νησί», ενώ παρόμοιες συνθήκες θα επικρατούν και για ολόκληρη τη γύρω περιοχή.

«Γενικά ο Μάρτιος (όπως και ολόκληρη η επόμενη τριμηνιαία περίοδος) χαρακτηρίζεται σε κλιματικό επίπεδο και από επεισόδια σκόνης, τα οποία μερικές φορές είναι έντονα», σημειώνει. 

Αναφορικά με τον Φεβρουάριο, όπως αναφέρει το Τμήμα στο αγρομετεωρολογικό δελτίο, αυτός είχε πολύ πιο ψηλές θερμοκρασίες από αυτές που το μοντέλο υποστήριζε ότι θα είχε.

Σύμφωνα με την εποχική πρόγνωση, ο Φεβρουάριος θα ήταν κατά 1οC με 2oC θερμότερος του κανονικού, ενώ τελικά υπήρξε κατά 2οC με 3.5οC θερμότερος του κανονικού, προσθέτει.

Αναφέρει επίσης ότι «καταγράφηκαν και ακραίες μέγιστες θερμοκρασίες σε όλους τους σταθμούς», όπως στον Πρόδρομο, με ψηλότερη ημερήσια μέγιστη θερμοκρασία τους 15.2°C (με την κανονική να είναι 6.7°C) και στην Αθαλάσσα με ψηλότερη ημερήσια μέγιστη θερμοκρασία τους 22.9°C (με την κανονική να είναι 16°C).

Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, παρατηρήθηκαν και πολλές ακραίες χαμηλές θερμοκρασίες (με θετική απόκλιση πέραν των 4°C  από τις κανονικές).

Προσθέτει ότι ενδεικτικές είναι οι ελάχιστες θερμοκρασίες στο αεροδρόμιο Πάφου και στην Αθαλάσσα, όπου σημειώθηκε ψηλότερη ημερήσια ελάχιστη θερμοκρασία ίση με 17°C (κανονική 8.1°C) και 13.2°C (κανονική 5.3°C), αντίστοιχα. 

Αναφορικά με την αθροιστική βροχή, το Τμήμα αναφέρει ότι ο Φεβρουάριος κατέγραψε απογοητευτική βροχόπτωση, καθώς αυτή κυμάνθηκε μόλις στο 55% της κανονικής του μήνα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Καταγγέλλει την Τουρκία στο ΣΑ η Λευκωσία για σφετερισμό-«Αδιανόητο ο δράστης να επιχειρεί να παρουσιαστεί ως θύμα»
«Επιχείρηση Νάρνια»-Το σχέδιο του Ισραήλ για εξουδετέρωση πυρηνικών επιστημόνων του Ιράν
Σεισμός 4,6 Ρίχτερ ανοιχτά της Κεφαλονιάς
Αποκαλύψεις Ισραηλινού ΥΠΕΞ για σύλληψη Αζέρου στη Λεμεσό-«Αποτράπηκε επίθεση του Ιράν στην Κύπρο»
Με την ψηφοφορία για τη νέα Κεντρική Επιτροπή έκλεισε η δεύτερη μέρα Συνεδρίου του ΑΚΕΛ
Χούθι: Θα χτυπήσουμε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα εάν οι ΗΠΑ εμπλακούν στον πόλεμο κατά του Ιράν
Γάλλοι επιστήμονες ανακάλυψαν νέα ομάδα αίματος σε γυναίκα από τη Γουαδελούπη
Αγνοείται κολυμβητής στην παραλία του Παντελεήμονα στην Πιερία
Στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλική αιμορραγία πεντάχρονο αγοράκι που έπεσε από μπαλκόνι στη Λάρισα
«Αλλάξτε τους κωδικούς σας τώρα!» λένε οι ειδικοί μετά τη διαρροή σε πλατφόρμες, όπως Apple, Facebook και Google