Επεισόδια με πέτρες και χημικά στο Αριστοτέλειο-Τα ΜΑΤ μπήκαν στο χώρο του πανεπιστημίου

Επεισόδια έχουν ξεσπάσει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με τις συγκρούσεις ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και ΜΑΤ να μαίνονται. Ειδικότερα, κουκουλοφόροι μπήκαν μέσα στο κτίριο της Φιλοσοφικής, έστησαν οδοφράγματα στην είσοδο, με θρανία και καρέκλες, και πετούσαν αντικείμενα προς τους αστυνομικούς. Στη συνέχεια, δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χημικών.

Λίγα λεπτά αφότου τα ΜΑΤ βγήκαν από το campus, κουκουλοφόροι επιτέθηκαν ξανά, μέσα από το ΑΠΘ, με πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στην Εγνατία. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και δακρυγόνα.

Το κλίμα οξύνθηκε, αρχικά, μετά την πορεία κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων, όταν κουκουλοφόροι μπήκαν μέσα στον χώρο του ΑΠΘ και πέταξαν πέτρες στα ΜΑΤ. Τα επεισόδια επεκτάθηκαν στην Πλατεία Χημείου, με την αστυνομία να απαντά με χρήση χημικών.

Τα ΜΑΤ μπήκαν στο ΑΠΘ, έπεσαν δακρυγόνα, και την ίδια στιγμή οι κουκουλοφόροι συνεχίζουν να προκαλούν επεισόδια με αποτέλεσμα ο πανεπιστημιακός χώρος να θυμίζει πεδίο μάχης.

Η πορεία ενάντια στα μη κρατικά πανεπιστήμια ξεκίνησε από την Καμάρα, πέρασε από την Τσιμισκή και ο κύριος όγκος κατευθύνθηκε προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Έφοδος της ΥΚΑΝ σε αποθήκη, εντόπισε φυσίγγια και πάνω από ένα κιλό κάνναβη-Χειροπέδες σε 34χρονο (pics)
Σχηματισμό Κυβέρνησης το συντομότερο δυνατό ζητά ο Φρίντριχ Μερτς-Η πρώτη τοποθέτηση Σολτς
Το πρωί η συνέχεια των ερευνών για τα αίτια της νέας φονικής πυρκαγιάς με θύμα τον 32χρονο Μενέλαο
Στο νοσοκομείο δύο 16χρονες με οξεία μέθη στη Θεσσαλονίκη
Οι κρίσιμες εκλογές στη Γερμανία και οι προσδοκίες των αγορών για περισσότερες δαπάνες
Προβάδισμα Μερτς και CDU δείχνει το πρώτο Exit Poll στη Γερμανία-Αρχίζει η καταμέτρηση ψήφων
Αμφισβητεί το πόρισμα Hellenic Train ο σύμβουλος των οικογενειών θυμάτων-«Επιστημονική φαντασία»
Κοντά στη λύση του μυστηρίου για τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου-Οι μαρτυρίες για τον χαρακτήρα του
Εξωφρενικό τροχαίο στην Ελλάδα-Μεθυσμένος πατέρας οδηγούσε με το παιδί του αγκαλιά
Άλλη μία φονική πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό, νεκρός 33χρονος-Προσπάθησε να το σώσει ο αδελφός του