Έσπασαν τζάμια έως τον 5ο όροφο έξω από το Υπ. Εργασίας στην Ελλάδα-Ζημιές και στα γύρω κτήρια (pics)

Έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στη 01:29 έξω από το υπουργείο Εργασίας της Ελλάδας, προκαλώντας ζημιές στην πρόσοψη του κτηρίου με τζάμια να έχουν σπάσει έως τον 5ο όροφο.

Σημειώνεται πως η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε σακίδιο απέναντι από το υπουργείο στο υποκατάστημα της Alpha Bank και το οποίο είναι κλειστό αυτήν την εποχή καθώς γίνεται ανακαίνιση. Μάλιστα από την έκρηξη έσπασαν και οι λαμαρίνες που βρίσκονται στην πρόσοψη του κτηρίου της τράπεζας.

ekrixi-vomvas-athina-13.jpg

ekrixi-vomvas-athina-12.jpg

ekrixi-vomvas-athina-11.jpg

ekrixi-vomvas-athina-10.jpg

ekrixi-vomvas-athina-9.jpg

ekrixi-vomvas-athina-8.jpg

ekrixi-vomvas-athina-7.jpg

ekrixi-vomvas-athina-5.jpg

ekrixi-vomvas-athina-4.jpg

Το χρονικό πριν από την έκρηξη και το προειδοποιητικό τηλεφώνημα

Προηγήθηκε τηλεφώνημα στην Εφημερίδα των Συντακτών αγνώστου, που προειδοποίησε ότι είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός έξω από το υπουργείο και επρόκειτο να πυροδοτηθεί σε 40 λεπτά. Ο άγνωστος είπε ότι την ευθύνη αναλαμβάνει η οργάνωση «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα».

Το κέντρο της Άμεσης Δράσης ενημερώθηκε από την Εφημερίδα των Συντακτών στις 00:48. Η αστυνομία απέκλεισε αμέσως τον χώρο. Διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σταδίου, από το ύψος της Πεσματζόγλου.

Παράλληλα στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της ΕΛΑΣ. Ο μηχανισμός, διευκρίνισε η ΕΛΑΣ, εξερράγη στη 01:29, προκαλώντας υλικές ζημιές.

Πηγή: Ιefimerida

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έκρηξη βόμβας κοντά στο Yπουργείο Εργασίας στην Ελλάδα (pics)

Δειτε Επισης

Τα τρία ερωτήματα που θέτει η Καρυστιανού μετά το αλαλούμ με το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ
«Θα είμαι σπίτι και θα σε περιμένω»-Τα μηνύματα του πιλότου που απειλούσε τη σύντροφό του με revenge porn
Ο 50χρονος είπε στον 75χρονο ότι θέλει το σπίτι και αυτός τον σκότωσε-Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες του φονικού στην Ελλάδα
Τέμπη: Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Σιδηροδρομικού τομέα-Ο ανακριτής ζητά να καταθέσουν τα πτυχία τους οι εμπειρογνώμονες των οικογενειών
Η δράση ιατροδικαστών στη Θεσσαλονίκη-Οι παράνομες ταριχεύσεις και το τηλεφώνημα που τους πρόδωσε
Μιλιέτ: Ο Μητσοτάκης ανέστειλε επ' αόριστον την επίσκεψή του στην Άγκυρα
Δίδασκε για 18χρόνια σε Ελληνικό πανεπιστήμιο χωρίς αναγνωρισμένο πτυχίο-Ήταν συγγενής καθηγητή
Συνελήφθη πιλότος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας για απειλές-«Αν δεν κάνουμε σεξ, θα ανεβάσω βίντεο»
Σε απεργιακό κλοιό η Ελλάδα-Επηρεάζονται πτήσεις από και προς Κύπρο
Κατηγορείται για αιμομιξία, ενδοοικογενειακή βία και οπλοκατοχή ο παλαιοχριστιανός στην Ελλάδα