Οι οκτώ λέξεις από Μαξίμου για το «όχι» της Εκκλησίας στο γάμο ομοφύλων-Στο υπουργικό το νομοσχέδιο

"Σεβαστές οι απόψεις της εκκλησίας. Κανένα περαιτέρω σχόλιο": Με αυτές τις οκτώ λέξεις σχολίασαν στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου την ομόφωνη αντίδραση της Ιεράς Συνόδου στην ειλημμένη κυβερνητική απόφαση για θεσμοθέτηση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών.

Όπως είναι γνωστό, το σχετικό νομοσχέδιο επρόκειτο να συζητηθεί σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο, ωστόσο η συνεδρίαση αναβλήθηκε λόγω της γρίπης Η1Ν1 που προσέβαλε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως ανακοινώθηκε, μετά από την βελτίωση της υγείας του, η παρουσίαση του νομοσχεδίου στο υπουργικό συμβούλιο θα γίνει αύριο στις 12.00 από τον αρμόδιο υπουργό Άκη Σκέρτσο.

Το «όχι» της Ιεραρχίας

«Κάθε ανατροπή της ηθικής αποδομεί την αξία του ανθρώπου», υπογράμμιζε μεταξύ άλλων νωρίτερα Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος κατά την εισήγησή του στην Ιερά Σύνοδο.

Στην ανακοίνωση που διαβάστηκε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων πως «η Εκκλησία είναι κάθετα αντίθετη στο νομοσχέδιο», ενώ «η Ιεραρχία της Εκκλησίας ηγείται και δεν άγεται». Το νομοσχέδιο χαρακτηρίστηκε «ναρκοθετημένο, που αφήνει παραθυράκια» ενώ επισημάνθηκε πως «η Εκκλησία δεν νομοθετει αλλά δεν δέχεται να επεμβαίνει η πολιτεία. Η εκκλησία δεν μπορεί να είναι κράτος εν κρατεί, πρέπει να υπάρχει οριοθέτηση μεταξύ εκκλησιαστικής και κρατικής διοίκησης». Ακόμη τονίστηκε πως «οι βουλευτές που θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο θα έχουν βαρύτατη ευθυνη».

Παράλληλα, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να κάνει τα ακόλουθα τρία βήματα για να δηλώσει τις θέσεις της Εκκλησίας για το νομοσχέδιο: α. Αποστολή επιστολής προς τους βουλευτές του κοινοβουλίου όπου θα παρουσιάζονται με νομικά επιχειρήματα οι θέσεις της Εκκλησίας. β. Κείμενο ' προς το Λαο' σε πιο απλή γλώσσα, που θα αποσταλεί προς ανάγνωση στις Μητροπόλεις στις 4 Φεβρουαρίου (μαζί με διανομη φυλλαδίων) και γ. Εξουσιοδότηση σε Μητροπολιτες για ανάληψη πρωτοβουλιών ενημέρωσης και ευαισθητοποιησης στις επαρχίες τους.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Εξάρθρωση ακροδεξιάς οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη-Εθνικιστικά σύμβολα, σιδηρογροθιές και όπλα (pics)
Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή στον Κασσελάκη για παραβίαση του νόμου περί Πόθεν Έσχες
Μυστήριο με άνδρα που βρέθηκε απανθρακωμένος σε όχημα στο Παγκράτι-Πληροφορίες ότι είχε σπασμένα άκρα
Συνελήφθη ο 36χρονος που είχε νοικιάσει το διαμέρισμα με τα εκρηκτικά στη Θεσσαλονίκη
Γνώριζαν οι Αρχές ότι ο γιος είχε κακοποιήσει τον ηλικιωμένο αλλά η γραφειοκρατία τον άφησε να τον σκοτώσει
Ισόβια και επιπλέον 19 χρόνια η ποινή στον 19χρονο για τον θάνατο του Λυγγερίδη
«Σκοτεινό» το παρελθόν του πατροκτόνου της Αμφιλοχίας-Είχε αποταχθεί από την ΕΛΑΣ για υπόθεση βιασμού
Φιντάν: Η Τουρκία δεν θα θέσει ποτέ σε κίνδυνο τα συμφέροντά της σε αν. Μεσόγειο-Αιγαίο
Ομόφωνα ένοχος ο 19χρονος για τη δολοφονία του αστυνομικού Λυγγερίδη
Πρώην αστυνομικός δολοφόνησε τον 95χρονο πατέρα του στην Αμφιλοχία