K. Μητσοτάκης: Τον Φεβρουάριο προς ψήφιση το νομοσχέδιο για ομόφυλα ζευγάρια
13:54 - 19 Ιανουαρίου 2024
Σε συγκεκριμενοποίηση του χρονοδιαγράμματος για τη ρύθμιση που αφορά τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης, προχώρησε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο Bloomberg από το Nταβός, όπου βρίσκεται για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα το νομοσχέδιο θα τεθεί προς συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο, θα ακολουθήσει δημόσια διαβούλευση και εν συνεχεία, στις δύο πρώτες εβδομάδες του Φεβρουαρίου, θα τεθεί προς ψήφιση στο ελληνικό κοινοβούλιο.
«Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα γίνει νόμος του κράτους τις πρώτες δύο εβδομάδες του Φεβρουαρίου», ανέφερε στη συνέντευξή του ο Έλληνας Πρωθυπουργός.
Όπως είπε, πρόκειται για ένα ζήτημα σημαντικό για πολλούς ανθρώπους, «γι’ αυτό και δεν επέβαλα κομματική πειθαρχία. Δεν πρέπει να διχάσει την κοινωνία, γι’ αυτό έχουμε και έναν υγιή διάλογο».
«Αλλά πρέπει να προστατευθούν τα δικαιώματα των παιδιών που ήδη υπάρχουν», τόνισε, εκτιμώντας ότι το νομοσχέδιο θα υπερψηφιστεί από το κοινοβούλιο.
Στο ζήτημα της ισότητας στον γάμο και στην επικείμενη ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου αναφέρθηκε και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σε δηλώσεις του, προσερχόμενος στην τελετή εγκαινίων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μάκρης, υπενθυμίζοντας ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα συνέλθει η Ιερά Σύνοδος, και θα εκφραστεί η επίσημη θέση της Εκκλησίας.
Εκφράζοντας την άποψη ότι θα μπορούσε να γίνει ένα δημοψήφισμα για το ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σημείωσε ότι «η Εκκλησία δεν θα πάρει τα όπλα, αλλά έχει καθήκον να ενημερώσει τον κόσμο».
Υποστηρίζοντας ότι σε «τέτοια θέματα ούτε ο Αρχιεπίσκοπος μπορεί να πάρει θέση, ούτε ο Πρωθυπουργός ο ίδιος, απλώς εκφράζει τη θέλησή του», σημείωσε ότι η κοινωνία είναι αυτή που θα αποφασίσει.
Παράλληλα, διατύπωσε τη θέση ότι ο κόσμος θα πρέπει «να καταλάβει και να δει πώς θα είναι τα παιδιά εκείνα που θα ‘ρθουν και πώς θα ζήσουν σε μια οικογένεια που θα έχει δύο μπαμπάδες, δύο μαμάδες».
«Έχει ο καθένας το δικαίωμα να διαστρέφει την κοινωνία και να την κάνει όπως θέλει; Και οι άλλοι δεν έχουμε δικαίωμα να πούμε ότι δεν μας αρέσει αυτό το πράγμα;», διερωτήθηκε.
Πηγή: ΚΥΠΕ