Γιωρκάτζης: Σε 12 χρόνια €11εκ. σε προγράμματα Κοινωνικής Ένταξης
19:41 - 12 Δεκεμβρίου 2023
Απολογισμός των κοινωνικών προγραμμάτων του Δήμου Λευκωσίας των τελευταίων δώδεκα χρόνων, έγινε σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη στο πλαίσιο της οποίας ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης είπε πως ενδεικτικό του μεγέθους της προσπάθειας που έγινε τα τελευταία 12 χρόνια έχουν υλοποιηθεί (και τα πλείστα υλοποιούνται ακόμη) 19 προγράμματα Κοινωνικής Ένταξης, αξίας περίπου 11.000.000 ευρώ.
Σε ανακοίνωση Τύπου του Δήμου Λευκωσίας αναφέρεται ότι ο Δήμαρχος σημείωσε ότι "την τελευταία δωδεκαετία, μια περίοδο που σημαδεύτηκε από μεγάλες κρίσεις, αντιμετωπίσαμε προκλήσεις που δοκίμασαν τις αντοχές όλων μας και έφεραν στο προσκήνιο την ευθύνη μας: να σταθούμε στο πλευρό των λιγότερο προνομιούχων συνανθρώπων μας".
"Κληθήκαμε να προσαρμοστούμε στις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στον πλανήτη, με τις αλλεπάλληλες οικονομικές κρίσεις, την πανδημία που άλλαξε ριζικά την καθημερινότητά μας, τις πολεμικές συγκρούσεις και να αναζητήσουμε τις καλύτερες δυνατές πολιτικές, που θα κάλυπταν τις ανάγκες των πολιτών. Και αυτό κάναμε", πρόσθεσε.
Στη συνέχεια ο κ. Γιωρκάτζης ανέφερε ότι "διεκδικήσαμε με επιτυχία πόρους για να στηρίξουμε και να ενισχύσουμε τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου κάτω από την ομπρέλα του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου".
Επεσήμανε πως αξιοποιώντας κάθε πηγή χρηματοδότησης, "εφαρμόζουμε πρωτοποριακά και καινοτόμα προγράμματα που στοχεύουν, όχι μόνο στην προσωρινή ανακούφιση αναγκών των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων του πληθυσμού, αλλά και στην αξιοποίηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους, στη βελτίωση των ατομικών δεξιοτήτων τους, στην κατάρτιση, συμβουλευτική και υποστήριξη και στην εν γένει δημιουργία συνθηκών για δίκαιη και ισότιμη κοινωνική τους επανένταξη".
Η προϊστάμενη του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Ρούλα Γεωργοπούλου παρέθεσε παραδείγματα των δράσεων και των υπηρεσιών του κέντρου.
Αναφέρθηκε σε διάφορες περιπτώσεις και μίλησε, μεταξύ άλλων, για παιδιά "που κυριολεκτικά πεινούσαν ή δεν είχαν κρεβάτι ή ρεύμα στο σπίτι τους και δεν τολμούσαν να ζητήσουν βοήθεια, η οποία τους προσφέρθηκε πολύ διακριτικά".
Η κ. Γεωργοπούλου πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να μιλά για ώρες περιγράφοντας αληθινές ιστορίες ανθρώπων, που εντός ή εκτός του πλαισίου των δραστηριοτήτων και προγραμμάτων του Πολυδύναμου έλαβαν ένα χέρι βοήθειας και έναυσμα για να προχωρήσουν τη ζωή τους με αξιοπρέπεια, όπως ανέφερε.