Βρέθηκε η χρυσή τομή για τους χαμηλόμισθους-Ικανοποιημένη η Κυβέρνηση

Έπεσαν το πρωί οι υπογραφές, για τη συμφωνία για τους χαμηλόμισθους, ανάμεσα στο Υπουργείο Οικονομικών και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Η συμφωνία προνοεί ότι υπάλληλος που διανύει τις συνδυασμένες κλίμακες Α2, Α5 και Α7(ii) θα ανελίσσεται μισθοδοτικά εντός των συνδυασμένων κλιμάκων όταν ο μισθός του στην κατώτερη κλίμακα αντιστοιχεί με την αρχική βαθμίδα της επόμενης κλίμακας.

Ειδικότερα για την ανέλιξη στην Κλ. Α7(ii) των υπηρετούντων κατά την ημερομηνία έναρξης της ισχύος της νομοθεσίας με την οποία θα τεθεί σε εφαρμογή η παρούσα συμφωνία ισχύουν τα ακόλουθα:

Υπάλληλος που κατέχει μόνιμη θέση κατά την ημερομηνία έναρξης ισχύος της παρούσας συμφωνίας, θα έχει δικαίωμα ένταξης στην Κλ. Α7(ii) με τη συμπλήρωση 18 ετών υπηρεσίας στην ίδια θέση σε συνδυασμένες κλίμακες Α2, Α5 και Α7(ii), λαμβανομένης υπόψη και τυχόν προηγούμενης συνεχόμενης απασχόλησής του ως Εργαζομένου Αορίστου Χρόνου για εκτέλεση καθηκόντων της θέσης στην οποία διορίστηκε σε συνδυασμένες κλίμακεςΑ2, Α5 και Α7(ii).

Το Υπουργείο Οικονομικών και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις συμφώνησαν επίσης στην επανεξέταση και στον εξορθολογισμό του συνόλου του κρατικού μισθολογίου στη βάση ανεξάρτητης μελέτης που θα διεξαχθεί από ανεξάρτητους συμβούλους/ εμπειρογνώμονες με σκοπό τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του μισθολογίου του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Στο πλαίσιο αυτό θα συζητηθεί και το ζήτημα των υπαλλήλων που υπηρετούν στις κλίμακες Α2, Α5 και Α7(ii) που έχουν προϋπηρεσία στην κλίμακα Α1, Α2 και Α5(ii).

«Χαιρετίζουμε την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών και των συνδικαλιστικών οργανώσεων σχετικά με τη μισθολογική ανέλιξη υπαλλήλων στις συνδυασμένες κλίμακες Α2, Α5 και Α7», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Δειτε Επισης

Επέκταση του ορίου συνταξιοδότησης βουλευτών και υπουργών ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών
Επίθεση… αγάπης του Έλον Μασκ στον Φειδία-«Ψηφίστε τον, Make Europe Great Again!»
Στις Βρυξέλες για να συμμετάσχει στο άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μεταβαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Το άγχος συρρίκνωσης των μεγάλων, ο φόβος των Βουλευτικών και η άτσαλη προσπάθεια συσπείρωσης
Ζήτησε κι άλλο χρόνο ο Τατάρ για να αποφασίσει για τα οδοφράγματα-«Μέχρι στιγμής δεν προκύπτει κάτι»
Επιβεβαιώνει ότι δέχτηκε απειλητικό μήνυμα ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης
Πάει Νέα Υόρκη ο Κόμπος-Συνάντηση με Γκουτέρες με επίκεντρο το Κυπριακό
Δεν ανακοινώθηκε νέα συνάντηση, άγνωστο αν νοιώθει έτοιμος να συζητήσει ο Τατάρ
Μουρμούρα Τουρκίας-κατεχομένων για το ψήφισμα της ΟΥΝΦΙΚΥΠ-Ήθελαν… έγκριση του ψευδοκράτους
Όχι απλώς δεν θέλει νέα οδοφράγματα ο λεγόμενος «υπεξ» αλλά ζητά να κλείσουν και λίγα από τα παλιά