Διασώθηκαν από πυροσβέστες ηλικιωμένη και η φροντίστριά της-Ξέσπασε φωτιά από την καπνοδόχο

Τρεις κλήσεις για πυρκαγιά έλαβε η Πυροσβεστική Υπηρεσία την Τετάρτη στην επαρχία Λευκωσίας, με τις δύο κλήσεις να αφορούν πυρκαγιά σε διαμερίσματα στη Λευκωσία.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, στις 16:59 χθες λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε διαμέρισμα στον πρώτο όροφο διώροφου κτηρίου στον Στρόβολο. Ανταποκρίθηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Ακροπόλεως Λοχία Σπύρου Τταντή και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 17:23.

Η πυρκαγιά βρισκόταν στην κουζίνα του διαμερίσματος και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο περιεχόμενό της. Ζημιές υπέστη από τον καπνό και η βαφή της τοιχοποιίας ολόκληρου του διαμερίσματος. Οι ένοικοι του διαμερίσματος απουσίαζαν την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

«Μετά από διερεύνηση των αιτιών, διαπιστώθηκε ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από ξεχασμένη ηλεκτρική συσκευή στον χώρο της κουζίνας και εξαπλώθηκε από ρουχισμό που βρισκόταν δίπλα, στον υπόλοιπο χώρο της κουζίνας», προστίθεται.

Επιπρόσθετα, στις 17:43 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε διαμέρισμα στον πρώτο όροφο διώροφου κτηρίου στην περιοχή Αγίου Ανδρέα στη Λευκωσία. Ανταποκρίθηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Πύλης Πάφου και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 17:54.

Η πυρκαγιά ήταν σε αιθάλη εντός της καπνοδόχου τζακιού. Ελαφρές ζημιές υπέστη ο χώρος από τον καπνό. Η ηλικιωμένη ένοικος του διαμερίσματος και η φροντίστριά της, οι οποίες βρίσκονταν εντός του διαμερίσματος, απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από τα μέλη της Πυροσβεστικής. Αιτία εκδήλωσης της πυρκαγιάς ήταν η ελαττωματική καπνοδόχος τζακιού.

Νωρίτερα, στις 10:46 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε μπάλες σανού εντός καλλιεργήσιμου χωραφιού μεταξύ των κοινοτήτων Κοκκινοτριμιθιάς και Παλιομετόχου. Ανταποκρίθηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Υπαίθρου Περιστερώνας και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 13:46. Τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα, χωρίς να αποκλείεται η πιθανότητα κακόβουλης ενέργειας.

Επισημαίνεται ότι παγκυπρίως η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06:00 της Τετάρτης μέχρι και τις 06:00 της Πέμπτης, ανταποκρίθηκε σε 45 κλήσεις για βοήθεια (32 πυρκαγιές και 13 ειδικές εξυπηρετήσεις).

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Διαδοχικά τα επεισόδια στις Φυλακές-Κρατούμενοι έβαλαν φωτιά στο κελί του στην πτέρυγα 1Α
BINTEO: Σφοδροί βομβαρδισμοί των Ισραηλινών στα περίχωρα της Βηρυτού-Χτύπησαν τη μεγαλύτερη αποθήκη οπλισμού της Χεζμπολάχ
Ποινή φυλάκισης οκτώ ετών σε 41χρονο για μεταφορά μεταναστών και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση
Οι Φυλακές μυρίζουν μπαρούτι και οι φύλακες εκ των υστέρων στο ψάξιμο για... (απο)δράσεις
Αυτός καταζητείται για την επίθεση εναντίον ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Λευκωσίας
Νέος αναβρασμός στις Κεντρικές Φυλακές-Συμπλοκές σε δύο πτέρυγες, αναφορές για τραυματίες
Αποκαλύπτουμε όσα καταγράφει ο φάκελος «Κομμωτή»-Επτά φορές εκτός Φυλακών τους τελευταίους 18 μήνες
Στο νοσοκομείο πρόσωπο με εγκαύματα, μετά από πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένη οικία
Πυρκαγιά σε τετραώροφο κτήριο στη Λάρνακα-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ένα παιδάκι
Τους έπιασαν στα πράσα να παίζουν πόκερ-Εκκρεμούσαν και εντάλματα προστίμων εναντίον τους