Έστησαν στον τοίχο τον Αρχηγό για τον αγνοούμενο αστυνομικό Σολωμού-Ομαδικά πυρά για τους χειρισμούς

Το ανοιχτό θέμα, για 49 χρόνια, της δικαίωσης του ειδικού αστυνομικού, Θεόδουλου Σολωμού, η τύχη του οποία αγνοείται από την τουρκική εισβολή του 1974, τέθηκε ενώπιον της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων, με την οικογένεια του ήρωα να ξεσπά κατά του νυν Αρχηγού της Δύναμης, ο οποίος, όπως καταγγέλλεται, δεν εφαρμόζει την απόφαση που λήφθηκε από τον προηγούμενο Αρχηγό, Κύπρο Μιχαηλίδη, σε ότι αφορά τα ωφελήματα του,

Η οικογένεια του ήρωα, από το 2000 έχει αρχίσει μία ατελείωτη διαδικασία αλληλογραφίας με την ηγεσία της Αστυνομίας, ζητώντας της να εφαρμόσει το νόμο που ψηφίστηκε τον Οκτώβριο του 1975, βάσει του οποίου οι πράξεις της πραξικοπηματικής κυβέρνησης κρίνονται ανυπόστατες. Μία εξ αυτών των πράξεων και η απόλυση του Θεόδουλου Σολωμού.

Το 2019, δικαιωθήκαμε με απόφαση Δικαστηρίου, αφού εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας είχε αναφέρει ότι πράγματι ήταν αδικία για την οικογένεια, ενώ στη συνέχεια, σύμφωνα με τον γιο του, Γρηγόρη Σολωμού, ο τότε Αρχηγός, Κύπρος Μιχαηλίδης, «αναίρεσε την απόφαση της απόλυσης και υποσχέθηκε ότι θα τον τιμούσε, ότι θα τον παρασημοφορούσε με το παράσημο ανδραγαθείας, θα τον μονιμοποιούσε στον βαθμό του αστυνομικού και θα τον προήγαγε στο βαθμό του λοχία, θα ονοματοδοτούσε ένα αστυνομικό σταθμό στο όνομά του. Φεύγει ο Κύπρος Μιχαηλίδης, έρχεται ο νυν Αρχηγός και αναιρεί τα πάντα».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών και Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων, Νίκος Σεργίδης, ανέφερε πως «η αντιμετώπιση που έτυχε η οικογένεια από την Αστυνομία και την πολιτεία ήταν εχθρική, σημειώνοντας πως «μας έστελναν από το ένα γραφείο στο άλλο και μας κορόιδευαν. Όποιες υποσχέσεις έδιναν, ποτέ δεν υλοποιήθηκαν». Επιπρόσθετα, ο κ. Σεργίδης, πως ποτέ δεν υπήρξε ηθική αναγνώριση σε αυτό τον αγνοούμενο.

Πυρά κατά Αρχηγού από τον γιο του αγνοούμενου

Παίρνοντας τον λόγο ο γιος του αγνοούμενου, Γρηγόρης Σολωμού, ανέφερε πως, «για εμάς ως οικογένεια οι πληγές παραμένουν νωπές. Λανθασμένα από την Αστυνομία ότι είχε παυθεί από την Αστυνομία. Η Αστυνομία δεν τον θεωρούσε μέλος όταν συνελήφθη από τους Τούρκους», ενώ υπέδειξε πως ο πατέρας του τίμησε την στολή και τον όρκο που είχε δώσει. «Κύριοι, μπορούσε να φύγει με την οικογένεια του, όμως ο ίδιος παρέμεινε με χωριανούς του και κυνηγετικά όπλα να υπερασπιστούν το χωρίο. Εμάς μας έστειλε στην Άσσια για να μας προστατεύσει και αυτός έμεινε να υπερασπιστεί το χωριό του. Ιδού κ. Αρχηγέ ποια ήταν η αγωνιστικότητα αυτού του ανθρώπου που εσείς πετάξατε στα σκουπίδια».

Επιπρόσθετα, ο κ. Σολωμού, ανέφερε μεταξύ άλλων, πως το 1974, η μητέρα του είχε αποστείλει επιστολή για βοήθεια, χωρίς ωστόσο ανταπόκριση, ενώ όταν ψηφίστηκε η νομοθεσία το 1975, ο πατέρας του θα έπρεπε να επανέλθει στη θέση του στην Αστυνομία, καθώς κρίθηκαν άκυρες οι απολύσεις των πραξικοπηματιών. «Φανταστείτε κύριοι βουλευτές μια γυναίκα μόνη και αβοήθητη, με επτά παιδιά στην προσφυγιά και η ηγεσία της Αστυνομίας να μην χαμπαριάζει. Προσπαθούσε να επιβιώσει».

Ο κ. Σολωμού, αφού αναφέρθηκε στις προσπάθειες της οικογένειας όλα αυτά τα χρόνια και στο τι είχε αναφερθεί σε διάφορες επιστολές, συνέχισε λέγοντας: «Άρχισα μετά τις σπουδές μου να παλεύω για δικαίωση του πατέρα μου μέσω δικηγόρων. Ο ένας κλοτσούσε την μπάλα στον άλλο. Μιλάμε για ευθυνόφοβους. Αυτή είναι η Αστυνομία. Μας έλεγαν ότι έγιναν έρευνες. Δεν τις είδαμε. Οι ίδιοι έλεγαν ότι οι φάκελοι είναι άδειοι. Πού είναι οι έρευνες; Ας μας τις φέρουν. Εμείς θέλαμε να λάβουμε αυτά που δικαιούται η οικογένεια. Ζητούσαμε ίση και δίκαιη μεταχείριση και αυτοί μας απαντούσαν ότι θα ζητήσουμε έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο για να τα πάρουμε κατά χάριν αυτά που δικαιούμαστε σαν οικογένεια. Αν είναι δυνατόν. Εγγράφηκε μέσα ως αντιστασιακός λόγω της δράσης του από τον πρόεδρο Παπαδόπουλο και τιμήθηκε. Μας έδωσε η Κυβέρνηση αυτό το μετάλλιο και έλεγε αυτός ο άνθρωπος είναι αντιστασιακός. Η Αστυνομία είναι άλλου κράτους; Άλλα κάνει ο Πρόεδρος και άλλα ο Αρχηγός;»

Ο γιος του αγνοούμενου, επανέλαβε ενώπιον της Βουλής, πως ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου, έκανε εισήγηση για νέα έρευνα, αφού διαπιστώθηκε πως δεν είχε γίνει προηγουμένως, έπειτα από την οποία, ο πρώην Αρχηγός, Κύπρος Μιχαηλίδης, ανέφερε πως η απόλυση του, λόγω της κατάστασης, δεν είχε γίνει με τον ορθό τρόπο, ενώ αποφάσισε να ανακαλέσει την απόφαση, ώστε να αποκατασταθεί η αδικία. Μάλιστα, στα πλαίσια της προσφυγής, η Νομική Υπηρεσία απολογήθηκε στην οικογένεια.

Ωστόσο, την εν λόγω απόφαση δεν την εφαρμόζει ο νυν Αρχηγός, Στέλιος Παπαθεοδώρου, ο οποίος κάνει διαφορετική ανάγνωση, με τον γιο του να αναφέρει πως εκ τότε, δεν έγινε οποιαδήποτε ανάκληση της απόφασης για απόλυση του αστυφύλακα αγνοούμενο. «Περιμέναμε μια συγνώμη. Ήταν εξευτελισμός για την οικογένεια. Συναντηθήκαμε με τον πρώην Αρχηγό, τον κ. Μιχαηλίδη και είπε θα διοργάνωναν μια μικρή τελετή, θα ονοματοδοτούσαν ένα αστυνομικό σταθμό και θα ζητούσε μια επίσημη συγνώμη η Αστυνομία. Πως θα έκαναν πρόταση για μονιμοποίηση του στην Αστυνομία. Έφυγε ο κ. Μιχαηλίδης, ήρθε άλλος Αρχηγός και αναίρεσε τα πάντα. Τα πάντα. Στην επιστολή του εδώ, το 2021, αναίρεσε τα πάντα. Μόνο σε ότι αφορά τα μετάλλια είπε πως θα μπορούσε να υλοποιηθεί στο πλαίσιο των εορτασμών της Αγίας Ειρήνης. Μας είπε ότι θα μελετήσουν για να τιμάται στην γιορτή της Αγίας Μαρίνας. Πέρασαν δύο χρόνια και ακόμα το μελετούν. Εξαιτίας αυτής της επιστολής, έκανα νέα προσφυγή στο Δικαστήριο που εκκρεμεί και η θέση της Νομικής Υπηρεσίας - άκουσον άκουσον - έλεγε ότι ο Αρχηγός ανακαλεί την ανάκληση της απόφασης για απόλυσης. Ο Αρχηγός Αστυνομίας, σύμφωνα με την Νομική Υπηρεσία, ανακαλεί την απόφαση της απόλυσης. Δεν είναι θέση δική μου, είναι της Νομικής Υπηρεσίας. Αν αυτά δεν είναι κωμικά...»

«Ζητά τα αυτονόητα» υπέδειξε η Αριστοτέλους

Στην Επιτροπή, κλήθηκε και παρευρέθηκε η Επικεφαλής για Ανθρωπιστικά Θέματα για εγκλωβισμένους και αγνοούμενους, Άννα Αριστοτέλους, η οποία από την πλευρά της ανέφερε πως μελέτησε την υπόθεση, υποδεικνύοντας πως «είναι τραγικό το γεγονός πως μετά από τόσα να χρόνια ακούμε τον γιο του αγνοούμενου, που είναι ήρωας, να ζητά τα αυτονόητα. Και σίγουρα ως πολιτεία, ως κοινωνία, οφείλουμε ένα συγνώμη στην οικογένεια».

Η κ. Αριστοτέλους ανέφερε πως από την μελέτη της υπόθεσης, θεωρεί πως «από την στιγμή που ζητήθηκε από τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης, Ιωνά Νικολάου, να διεξαχθεί η δέουσα έρευνα, το αποτέλεσμα της οποίας αναφέρεται στην επιστολή του τότε Αρχηγού Αστυνομίας, Κύπρο Μιχαηλίδη, όλα τα προηγούμενα είτε σε αποφάσεις Δικαστηρίων, είτε Διοικητικών Οργάνων, δεν εφαρμόζονται γιατί τα γεγονότα έχουν διαμορφωθεί ουσιωδών. Επίσημα ποια η Δημοκρατία αποφάσισε και δήλωσε και ενώπιον Δικαστηρίου, πως η απόλυση του ήταν παράνομη. Άρα, το γεγονός ότι δεν προσβλήθηκε η απόλυση του, δεν εμποδίζει την εξέταση της υπόθεσης ως ο αγνοούμενος Σολωμού να συνέχιζε να ήταν στην Αστυνομία, χωρίς να έχει απολυθεί».

Επιπρόσθετα, η Άννα Αριστοτέλους θέλησε να υποδείξει πως είναι γνωστή η Αρχή του Διοικητικού Δικαίου, όπως κατακυρώνεται και στο νόμο, συνεπώς οποιαδήποτε ανάκληση παράνομης διοικητικής πράξης, μπορεί να γίνει οποτεδήποτε και αυτή έγινε μετά από 45 χρόνια. «Για αυτό θεωρώ οι αρμόδιες αρχές και συγκεκριμένα η Αστυνομία, θα πρέπει να εξετάσουν την συγκεκριμένη περίπτωση, η οποία δικαιούται τα ωφελήματα που διακαίονται όλοι οι πεσόντες και αγνοούμενοι, οι εν ενεργεία αστυνομικοί, καθώς επίσης τις τιμές και τον διορισμό του ως αστυφύλακα και την προαγωγή του στο ανώτατο βαθμό, σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία».

Η Άννα Αριστοτέλους, εξήγησε πως μια παράνομη πράξη ανακαλείται από το όργανο που την εξέδωσε και στην συγκεκριμένη περίπτωση αυτή ανακλήθηκε από τον πρώην Αρχηγό Αστυνομίας, συνεπώς έπαψε να ισχύει από το 2019, με την απόφαση του Κύπρου Μιχαηλίδη. «Επομένως, από τη στιγμή που ανακλήθηκε η απόλυση του, δικαιούνται να λαμβάνει όλα τα δικαιώματα και σύμφωνα με τον περί Αστυνομίας Νόμο, θα πρέπει να εξεταστεί ο διορισμός του ως αστυφύλακας και η παραγωγή του», υπέδειξε η Επικεφαλής για Ανθρωπιστικά Θέματα για εγκλωβισμένους και αγνοούμενους.

Αναφερόμενη στην επιστολή του 2021, προς τον γιο του αγνοούμενου, όπου ο Αρχηγός έγραψε πως «δεν μπορεί να γίνει μονιμοποίηση και η προαγωγή του αγνοούμενου, επειδή σύμφωνα με την διεξαχθείσα έρευνα, δεν φαίνεται να καταδεικνύονται οι πραγματικοί λόγοι της απόλυσης του», με την κ. Αριστοτέλους να τονίζει πως, «εδώ θεωρώ πως υπάρχει μια παρανόηση. Η έρευνα κατέληξε ότι επειδή δεν μπορούσαν να διαπιστωθούν οι πραγματικοί λόγοι της απόλυσης του, αυτή θεωρήθηκε παράνομη και ως εκ τούτου, ο τότε Αρχηγός, Κύπρος Μιχαηλίδης, ανακάλεσε την πράξη απόλυσης. Έγινε ανάκληση ως παράνομη, γιατί δεν ξεκαθαρίζονταν οι λόγοι, δεν υπήρχαν πρακτικά, άρα δεν μπορεί να γίνεται επίκληση του λόγου στην απάντηση που δόθηκε στον γιο του αγνοούμενου, για να μην ικανοποιηθούν τα αιτήματα της οικογένειας».

Για παράδειγμα, όπως εξήγησε η κ. Αριστοτέλους, «αν αναφερόταν πως ο λόγος απόλυσης ήταν η διάπραξη οποιουδήποτε αδικήματος, τότε ναι υπάρχουν πραγματικοί λόγοι. Σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει κανένα πρακτικό, καμία αναφορά και κανένας λόγος της απόλυσης, για αυτό κρίθηκε παράνομη και ανακλήθηκε. Γιατί η απόλυση γίνεται μόνο για συγκεκριμένους λόγους και πρέπει να αναφέρονται».

«Η οικογένεια αδικεί την Αστυνομία», είπε ο Αρχηγός

Παίρνοντας την σκυτάλη ο Αρχηγός Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου, εμφανίστηκε ενοχλημένους με τους χαρακτηρισμούς, αναφέροντας πως η Αστυνομία τιμά όλους τους ήρωες, ενώ στη συνέχεια απέρριψε κάποιους ισχυρισμούς. «Καταρχάς θέλω να πω για τους χαρακτηρισμούς που ακούστηκαν για μένα ή την Αστυνομία. Η Αστυνομία, ίσως ο μόνος οργανισμός, τιμά όλους τους πεσόντες και αγνοούμενους με κάθε σεβασμό. Δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση με κανέναν, αλλά το ιστορικό είναι περίπου έτσι. Είναι μια ταλαιπωρημένη υπόθεση. Το 2005 δόθηκε κατά χάριν από το Υπουργικό και αποφασίστηκε να δοθεί στην οικογένεια το ποσό των 88 χιλιάδων λιρών. Ο γιος λέει δεν είναι τόσα», ανέφερε ο κ. Παπαθεοδώρου, επιμένοντας στη θέση του, επικαλούμενος απόφαση που είχε μπροστά του. Σημειώνεται πως ο γιος του ήρωα διόρθωσε τον Αρχηγό, λέγοντας πως έλαβε 25 χιλιάδες και όχι 88.

Παράλληλα, ο κ. Παπαθεοδώρου ανέφερε πως «υπάρχει μια εσφαλμένη αντίληψη από τα παιδιά» του αγνοούμενου, υποστηρίζοντας πως «σε καμία περίπτωση δεν έχει ανακληθεί η πράξη του πρώην Αρχηγού, κ. Μιχαηλίδη. Όσον αφορά την μετονομασία δρόμου, είναι κάτι που θα αποφασίσει ο δήμος Στροβόλου. Όσον αφορά τις ονομασίες αιθουσών δεν είναι πολιτική που ακολουθεί η Αστυνομία. Τιμούμε τα μέλη μας στην γιορτή της Αγίας Ειρήνης και τα προσποιούμαι και ετοιμάσαμε και βίντεο κλιπ με τα ονόματα των πεσόντων. Ο ίδιος εγώ ενδιαφέρθηκα να καλέσουμε στην γιορτή της Αγίας Ειρήνης να καλεστούν τα παιδιά του, αλλά δεν ήρθαν και δεν γνωρίζω γιατί».

Σε αυτό το σημείο, ο γιος του ήρωα, θέλησε να παρέμβει και να δώσει απάντηση στον Αρχηγό, λέγοντας του, «επειδή μας καλέσατε την παραμονή κ. Αρχηγέ. Έτσι κάνετε και με άλλους;»

Ακολούθως, ο Αρχηγός της Αστυνομίας ανέφερε πως «η οικογένεια αδικεί την Αστυνομία και την πολιτεία, δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να κάνουμε», με τον Στέλιο Παπαθεοδώρου να υποστηρίζει πως ο αγνοούμενος τιμάται όπως όλα τα μέλη της Δύναμης, πως έλαβε ωφελήματα και πως υπάρχει γνωμάτευση το 2018, την οποία ακολουθεί. «Σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητήσαμε την επιστολή του πρώην Αρχηγού και θα το δω με την Νομική Υπηρεσία. Η γνωμάτευση του 2018 είναι εκεί», είπε ο κ. Παπαθεοδώρου, ενώ του υποδείχθηκε πως η απόφαση του Κύπρου Μιχαηλίδη ήταν το 2019.

Σε σχέση με την επιστολή που φέρει το λογότυπο της Αστυνομίας προς στον δήμο για την ονομασία, ο πρόεδρος της Επιτροπής διερωτήθηκε γιατί απέστειλε επιστολή με το λογότυπο αφού δεν έχει σχέση η Αστυνομία, με τον Αρχηγό να αναφέρει πως τα διαβήματα θα πρέπει να γίνουν από την οικογένεια, χωρίς να σχολιάζει κάτι περαιτέρω.

Πυρά κατά Αρχηγού

Από την πλευρά του, το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανέφερε πως μελέτησε τα έγγραφα της υπόθεσης και τα διαβίβασε στις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ σε σχετική ερώτηση του προέδρου της Επιτροπής, Νίκου Κέττηρου, είπε πως «είχε εγκριθεί ένα ποσό, στη βάση του ότι ήταν αστυνομικός γιατί είναι υπό κάποιες προϋποθέσεις που λαμβάνει προαγωγή».

Ο Νίκος Κέττηρος, υπέδειξε πως η κ. Αριστοτέλους έβαλε το πλαίσιο όπως τον αντιλαμβάνονται και οι ίδιοι βουλευτές, καλώντας τον Αρχηγό Αστυνομίας, Στέλιο Παπαθεοδώρου, «να πάει ένα βήμα παρακάτω και να γίνουν αυτά τα ζητήματα που έθεσε η κ. Αριστοτέλους, ώστε να δούμε την αποκατάσταση των δικαιωμάτων του αγνοούμενου, ωσάν η απόλυση να μην έγινε ποτέ γιατί ήταν παράνομη και καταγράφεται σε απόφαση του Δικαστηρίου και είναι αποδεκτό από όλους εδώ».

Ο Αρχηγός Αστυνομίας, σε κάποιο σημείο, είπε πως «για τους άλλους 70, παρέμειναν οι βαθμοί τους ως είχαν, δηλαδή πρέπει να έρτουμε να προάξουμε και του 70;», με τον Νίκο Κέττηρο, σε έντονο ύφος, να απαντά στον Στέλιο Παπαθεοδώρου: «Ναι γιατί δεν πρέπει; Γιατί δεν πρέπει; Αρχηγέ γιατί δεν πρέπει; Άνθρωποι που επέσαν υπερασπιζόμενοι την πατρίδα, γιατί δεν πρέπει; Ποιον άλλο μες τούντο τόπο θα προάξουμε, αν δεν τους προάξουμε αυτούς;

Από την πλευρά του ο βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας, σημείωσε πως το θέμα «αποτελεί μνημείο αδικίας από την ίδια την Αστυνομία και την ίδια την πολιτεία γιατί υιοθετήθηκε μια παράνομη πράξη», ενώ απευθυνόμενος στον Αρχηγό, είπε: «Από την όλη συζήτηση προκύπτουν δύο θέματα. Όσα είπε η κ. Αριστοτέλους, ήταν σωστά τοποθετημένα, νομοθετικά. Άρα δεν διαφωνούμε με τις τοποθετήσεις της κ. Αριστοτέλους, είναι σωστές. Αυτός ο άνθρωπος, αποκαταστάθηκε πλήρως, σωστά;», με τον Αρχηγό να απαντά «σωστά». Στη συνέχεια ο κ. Κουλίας είπε, «αφού κατάλαβα σωστά, τότε να έρθει πάρει την σκυτάλη η υπουργός Δικαιοσύνης, γιατί αυτές οι αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν σε πολιτικό επίπεδο, ότι υπήρχε μια κραυγαλέα αδικία. Άρα οφείλουμε μια συγνώμη και να εφαρμοστούν αυτά τα απλά αλλά και πολύ σωστά που είπε η κ. Αριστοτέλους και τα λαμβάνω σοβαρά υπόψη αυτά που λέει. Είναι ανώτερος αξιωματούχος της πολιτείας και είπε τη γνώμη της εδώ, όπως την είπε και ο Αρχηγός».

Η βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ρίτα Σούπερμαν, παρέπεμψε στο περί Αστυνομίας Νόμων, θέλησε να τονίσει πως «είναι μια τραγωδία και θέλει υπομονή και επιμονή από τους συγγενείς να πολεμούν τόσα χρόνια το σύστημα. Ότι αφορά αγνοούμενους και πεσόντες που υπέστησαν κάποιο πλήγμα, έχουμε ευθύνη να μην ξεχνούμε. Οφείλει η πολιτεία να αποδίδει τιμές σε αυτούς τους ανθρώπους».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χρίστος Σενέκης, ανέφερε πως «το θέμα είναι εάν δεσμεύεται ο νυν Αρχηγός, με αυτά που δεσμεύτηκε ο προκάτοχος του, κ. Μιχαηλίδης, για αυτή την υπόθεση», ενώ είπε του δημιούργησαν αρνητική εικόνα κάποια πράγματα που ειπώθηκαν από πλευράς Στέλιου Παπαθεοδώρου, ενδεχομένως για επικοινωνιακούς λόγους. Όπως είπε, του δημιούργησε αρνητική εικόνα η αναφορά του, ενδεχομένως για δημιουργία εντυπώσεων, στο ποσό που έλαβε η οικογένεια, το οποίο δεν ευσταθεί, ενώ το δεύτερο σημείο που του δημιούργησε αρνητική εικόνα, ήταν οι αιχμές που αφέθηκαν πως ο ένα από τα παιδιά του αγνοούμενου διορίστηκαν στην Αστυνομία κατά χάρη. Όπως είπε ο κ. Σενέκης, οι αναφορές αυτές από τον Αρχηγό, είναι για να απωθήσει την ευθύνη που του αναλογεί.

Ο Μιχάλης Γιακουμής, βουλευτής της ΔΗΠΑ, ανέφερε πως «αυτό που βλέπει σήμερα είναι ντροπή για την πολιτεία», η οποία θα έπρεπε να δικαιώσει την οικογένεια, ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις άλλες 70 οικογένειες, που μπορεί να περιμένουν επίσης δικαίωση. Επίσης, και ο κ. Γιακουμής, εξέφρασε την άποψη πως θα πρέπει να κληθεί για απαντήσεις η υπουργός Δικαιοσύνης.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Κάρουλας, βουλευτής ΔΗΣΥ, είπε πως έρευνες έγιναν και πως μια πτυχή της σύγχρονης ιστορίας του χάους, που πρέπει όμως να περιορίσουμε και να εκμηδενίσουμε, ενώ υπέδειξε πως θα πρέπει να αποκατασταθούν τα δικαιώματα του αγνοουμένου.

«Δεν κλείνει το θέμα σήμερα .Θα μιλήσουμε εντός της ημέρας με την υπουργό Δικαιοσύνης για να δούμε την ημερομηνία που θα εγγραφεί ξανά το θέμα για να είναι εδώ και η πολιτική προϊσταμένη. Δεν θα κλείσει εδώ το θέμα. Σήμερα ανοίγει. Πρέπει να δικαιωθεί η οικογένεια και το οφείλουμε σε όσους πολέμησαν για την υπεράσπιση της πατρίδας», ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων, Νίκος Κέττηρος, ενώ από την πλευρά της, η Άννα Αριστοτέλους, ανακοίνωσε πως θα επικοινωνήσει η ίδια με τον Δήμαρχο Στροβόλου, όσον αφορά την μετονομασία δρόμου, ώστε αν υπάρχει θετική ανταπόκριση από πλευράς του Δήμου, να προχωρήσει η διαδικασία που εδώ και τόσα χρόνια παραμένει στον πάγο.

Δειτε Επισης

Ενοχλημένος ο Παναγιώτου για την απεργία στον κλάδο σκυροδέματος-«Τριάντα επτά σεντς ημερησίως η διαφορά»
Πορεία προς Υπ. Εργασίας από εργαζόμενους στον κλάδο έτοιμου σκυροδέματος
Καταιγίδες και χαλάζι στο καιρικό μενού-Στους 24 βαθμούς η θερμοκρασία
Μπαίνει στο χορό και η Ελεγκτική για την ρήξη στην Υγεία-Σε αδιέξοδο για τα οικονομικά κριτήρια
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί που χαρίζουν πάνω από 1 εκ. ευρώ στο Τζόκερ
Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα Post2Santa για αποστολή γραμμάτων στον Άγιο Βασίλη
Τον θεμέλιο λίθο για τη Μονάδα Κυκλοτρονίου στο Ογκολογικό κατέθεσε ο Πρόεδρος
Υπερψηφίστηκε νομοθεσία που ενισχύει πλαίσιο καταπολέμησης εταιρικής φοροδιαφυγής
Ψηφίστηκε νόμος για κύρωση συμφωνίας ΚΔ-Ελλάδας για φυσικές καταστροφές
Ανακαλούνται τα επιβληθέντα πρόστιμα για πραγματικούς δικαιούχους εταιρειών