Δυσαρέσκεια στη Λάρνακα για τους χειρισμούς της Πινδάρου

Δεν ικανοποιούν τον κόσμο του ΔΗΣΥ στη Λάρνακα οι επιλογές της ηγεσίας της παράταξης, σε σχέση με τις επικείμενες εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ έγινε από το κόμμα δημοσκόπηση μεταξύ των τριών Συναγερμικών στελεχών που επιθυμούσαν να είναι υποψήφιοι για τη θέση του Προέδρου του Επαρχιακού Συμβουλίου, στην οποία επικράτησε άνετα ο Δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης, η Πρόεδρος της παράταξης Αννίτα Δημητρίου αποφάσισε να προτείνει στο ΔΗΚΟ να στηρίξει δικό του υποψήφιο για τη συγκεκριμένη θέση. Υπενθυμίζεται πως οι άλλοι δύο υποψήφιοι ήταν οι Χάρης Μίλλας και Θεολόγος Μανώλης

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκείνο που προκαλεί ερωτηματικά σε σχέση με τον συγκεκριμένο χειρισμό της Προέδρου του ΔΗΣΥ, είναι το γεγονός ότι το ΔΗΚΟ δεν είχε σε καμία φάση των διαβουλεύσεων μεταξύ των δύο κομμάτων ζητήσει να του εκχωρηθεί η συγκεκριμένη θέση. Αντίθετα, φέρεται να είχε ενημερώσει την Πρόεδρο του ΔΗΣΥ για την ετοιμότητά του να στηρίξει την υποψηφιότητα Ευάγγελου Ευαγγελίδη εάν αυτός θα ήταν η επιλογή του ΔΗΣΥ. Παρόμοια πρόθεση φαίνεται να διαβιβάστηκε και από πλευράς ΕΔΕΚ.

Παράγοντες και στελέχη του ΔΗΣΥ Λάρνακας εκτιμούν ότι εάν επικρατήσουν τελικά οι επιλογές της ηγεσίας, η παράταξη θα είναι απούσα από τις διεργασίες και εξελίξεις που αφορούν την επαρχία, νοουμένου ότι η Δημαρχία εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα παραμείνει στο ΑΚΕΛ, αφού εκτιμάται ότι δύσκολα χάνει ο Ανδρέας Βύρας, ενώ την Προεδρία του Επαρχιακού Συμβουλίου η Πινδάρου ελαφρά τη καρδία, όπως σημειώνουν, την εκχωρεί στο ΔΗΚΟ. Πάντως στη Λάρνακα δημιουργείται κλίμα υπέρ της υποψηφιότητας Ευαγγελίδη, με στελέχη να υποστηρίζουν ότι πρέπει να εξαγγείλει υποψηφιότητα όποιες κι αν είναι οι αποφάσεις της ηγεσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Πυρετός» στο πολιτικό σκηνικό-Οι ανακατατάξεις, τα νέα δεδομένα και οι παγίδες για τους μεγάλους

Οι δημοσκοπήσεις ως εργαλείο στον ΔΗΣΥ και ο ορατός κίνδυνος αποτυχίας

Δειτε Επισης

Μαζεύει τις εισηγήσεις των εταίρων και λαμβάνει μέτρα για την ακρίβεια η Κυβέρνηση
Α. Δημητρίου: Μόνη λύση για το Κυπριακό η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία
Όπου βρεθεί κι όπου σταθεί μιλά για δύο κράτη ο Τατάρ-Η αναζήτηση μιας ομοσπονδιακής λύσης παραμένει ασαφής»
Έρευνα κόλαφος για τους παράνομους φοιτητές στα κατεχόμενα-Καταναγκαστική εργασία και σεξουαλική εκμετάλλευση
Β. Πάλμας: Θα συνεχιστεί ο αγώνας για προάσπιση των αξιών και των ιδανικών μέχρι τελική δικαίωση
Α. Βαφεάδης: Ακλόνητη η θέληση για δημιουργία προοπτικών επανέναρξης διαπραγματεύσεων
Ακούει, διαβουλεύεται και ετοιμάζει πακέτο μέτρων για την ακρίβεια η Κυβέρνηση
Η επισκίαση της πολιτικής επικαιρότητας από το Κυπριακό και η εικόνα απραξίας των κομμάτων
Στην Αίγυπτο για το Mediterranean Offshore Conference ο Υπουργός Ενέργειας
Ζητά "πρόωρες εκλογές" ο Ερχιουρμάν μετά την αποτυχία εκλογής "προέδρου βουλής"