ΒΙΝΤΕΟ: Εκτροχιάστηκε τρένο στις ΗΠΑ που μετέφερε θείο σε υγρή μορφή-Εκκενώθηκε κοινότητα

Εμπορική αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης στις κεντρικές ΗΠΑ και το θειάφι που μετέφερε πήρε φωτιά, αναγκάζοντας τις Αρχές του Κεντάκι να προτρέψουν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν την περιοχή, παραμονή της Γιορτής των Ευχαριστιών.

Το τρένο εκτροχιάστηκε κοντά στο χωριό Λίβινγκστον και «τουλάχιστον 16 βαγόνια ενεπλάκησαν» στο ατύχημα. Δύο από αυτά, που περιείχαν θείο σε υγρή μορφή, άνοιξαν και ένα μέρος του περιεχομένου τους χύθηκε έξω και πήρε φωτιά, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία σιδηροδρομικών μεταφορών CSX. «Όταν το υγρό θείο καίγεται, εκλύει στην ατμόσφαιρα διοξείδιο του θείου», μια ουσία επικίνδυνη τόσο για τον άνθρωπο όσο και για το περιβάλλον.

Ο κυβερνήτης του Κεντάκι Άντι Μπεσίρ κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε να κινητοποιηθούν όλοι οι διαθέσιμοι πόροι, όπως ανακοίνωσε. «Οι τοπικοί αξιωματούχοι προτρέπουν τους κατοίκους του Λίβινγκστον να εκκενώσουν τη ζώνη», πρόσθεσε.

Η CSX κάλεσε επίσης τους κατοίκους που «ανησυχούν για την ασφάλειά τους» να φύγουν και να βρουν προσωρινό κατάλυμα σε ξενοδοχεία, σε απόσταση περίπου 15 χιλιομέτρων, αναλαμβάνοντας η ίδια τα έξοδα.

Η Γιορτή των Ευχαριστιών είναι αργία για τις ΗΠΑ και οι οικογένειες συνηθίζουν να συγκεντρώνονται για να φάνε την παραδοσιακή γαλοπούλα. «Πανικοβλήθηκα, αυτήν την ώρα μαγειρεύουμε, έχω τις γαλοπούλες στον φούρνο. Δεν μπορούμε να φύγουμε» είπε αργά το βράδυ της Τετάρτης μια κάτοικος της κοινότητας, η Λίντα Τοντ, μιλώντας στο τοπικό κανάλι CBS. Τελικά η Τοντ κατέφυγε στο κτίριο ενός κοντινού σχολείου.

Τον Μάρτιο εκτροχιάστηκε στο Οχάιο ένα τρένο που μετέφερε χημικά προϊόντα, μεταξύ των οποίων και χλωριούχο βινύλιο, μια καρκινογόνα και πολύ εύφλεκτη ουσία που χρησιμοποιείται στην παραγωγή πλαστικών. Λόγω της πυρκαγιάς που προκλήθηκε και των φόβων για πιθανή έκρηξη, απομακρύνθηκαν τότε από τις εστίες τους 2.000 άνθρωποι.

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι των Γερμανικών Εκλογών
Έκτακτη σύνοδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για άμυνα και Ουκρανία αρχές Μαρτίου
Σχηματισμό Κυβέρνησης το συντομότερο δυνατό ζητά ο Φρίντριχ Μερτς-Η πρώτη τοποθέτηση Σολτς
Οι κρίσιμες εκλογές στη Γερμανία και οι προσδοκίες των αγορών για περισσότερες δαπάνες
Προβάδισμα Μερτς και CDU δείχνει το πρώτο Exit Poll στη Γερμανία-Αρχίζει η καταμέτρηση ψήφων
«Βαρόνους του χάους» χαρακτήρισε τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων ο Ερντογάν
«Το Ισλάμ δεν ανήκει στη Γερμανία»-Τρόμος στους Τούρκους για την άνοδο του ακροδεξιού AfD
Ντυμένοι αποκριάτικα αλλά και… γυμνοί προσήλθαν οι Γερμανοί στις κάλπες
Μητέρα και γιος δολοφονήθηκαν πριν 45 χρόνια-Η υπόθεση εξιχνιάστηκε τώρα
Ο Ισραέλ Κατζ καλεί τους IDF να προετοιμαστούν για «παρατεταμένη» παραμονή στη Δυτική Όχθη