Το Ισραήλ δεν πέτυχε κανέναν από τους στόχους του στον πόλεμο κατά της Χαμάς, υποστηρίζει η Τεχεράνη

Ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί υποστήριξε σήμερα ότι το Ισραήλ δεν «πέτυχε κανέναν από τους στόχους του» στις 40 και πλέον ημέρες του πολέμου κατά της Χαμάς.

«Εάν θέλουμε να κάνουμε μια ανάλυση έπειτα από 40 ημέρες, είναι ότι ο εχθρός ηττήθηκε», δήλωσε ο Ραϊσί σε ομιλία, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Irna. Και μαζί με την «προσωρινή ανακωχή, πρέπει να πούμε ότι ο παλαιστινιακός λαός και η αντίσταση πέτυχαν μεγάλη νίκη».

Το Ισραήλ και η Χαμάς ανακοίνωσαν συμφωνία ανακωχής που προβλέπει την απελευθέρωση 50 ομήρων με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση 150 Παλαιστίνιων κρατουμένων και τετραήμερη παύση των εχθροπραξιών. Ωστόσο η ανακωχή δεν θα τεθεί σε ισχύ νωρίτερα από αύριο, Παρασκευή, όπως δήλωσαν σήμερα Ισραηλινοί αξιωματούχοι εν μέσω συνέχισης των συγκρούσεων στη Λωρίδα της Γάζας.

Μετά την επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς κατά του Ισραήλ και που πυροδότησε τον πόλεμο στις 7 Οκτωβρίου, «οι σιωνιστές ανακοίνωσαν ότι θα καταλάβουν τη Γάζα και ότι θέλουν να καταστρέψουν την αντίσταση, αλλά δεν πέτυχαν κανέναν από αυτούς τους στόχους», πρόσθεσε ο Ιρανός πρόεδρος.

Ο ίδιος κατηγόρησε εκ νέου «την Αμερική και τη Δύση ότι τους στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις».

«Σήμερα είναι μια ημέρα νίκης της αξιοπρέπειας εναντίον του διαβόλου και όλοι μπορούν να τη γιορτάσουν», δήλωσε ο Ραϊσί, του οποίου η χώρα δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη του Ισραήλ και στηρίζει την παλαιστινιακή Χαμάς και τη λιβανέζικη Χεζμπολάχ.

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Φίδι «τιμώρησε» Ρωσίδα χορεύτρια-Ήθελε να βγουν φωτογραφίες για τα likes
Άγνωστες πληροφορίες για τον Λευκό Οίκο-Η Πρώτη Κυρία που καλούσε πνεύματα και τα... πρόβατα
Έξτρα εισιτήριο για τη Μόνα Λίζα θέλει να βάλει η διευθύντρια του Λούβρου
Ποινική έρευνα σε βάρος της συζύγου του Πρωθυπουργού του Ισραήλ
Αντίδραση της Κομισιόν στους δασμούς Τραμπ: Είναι επιζήμιοι για όλες τις πλευρές
Οι IDF χτύπησαν όχημα που παραβίαζε την εκεχειρία στη Γάζα-Αναφορές για τέσσερις τραυματίες
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή της συντριβής του αεροσκάφους στη Φιλαδέλφεια-Ήταν 30 δευτερόλεπτα μετά την απογείωση
Ο αντίκτυπος στις αγορές μετά τον εμποορικό πόλεμο που κήρυξε ο Τραμπ-Οι φόβοι για δασμούς σε Ευρώπη
Στο έλεος των πλημμυρών περιοχές της Αυστραλίας-Μία νεκρή, εντολές εκκένωσης και προειδοποιήσεις
Ποιοι είναι οι 20 όμηροι του Ισραήλ που δεν έχουν ακόμη απελευθερωθεί στην πρώτη φάση της συμφωνίας