Ερντογάν: Λύση στην Κύπρο μέσω επιβεβαίωσης της ισότιμης κυριαρχίας Τ/κ

Ο τρόπος για να επιτευχθεί μόνιμη λύση στην Κύπρο είναι μέσω της επιβεβαίωσης της «ισότιμης κυριαρχίας» και του «ισότιμου διεθνούς καθεστώτος» των Τουρκοκυπρίων, υποστήριξε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ενώ σε σχέση με το Μεσανατολικό είπε ότι «η ντροπή του Ολοκαυτώματος έχει κυριεύσει τις ευρωπαϊκές χώρες».

Σε δηλώσεις του έπειτα από το Υπουργικό Συμβούλιο, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «ενισχύσαμε την αλληλεγγύη μας ως τουρκικός κόσμος στη σύνοδο κορυφής που πραγματοποιήθηκε στην Αστάνα. Πλησιάζουμε, βήμα βήμα, στο ιδανικό της ενότητας στη γλώσσα και τη σκέψη».

«Αποτελεί ιστορικό βήμα το γεγονός ότι η τδβκ έγινε πέρυσι μέλος παρατηρητής της Οργάνωσης (Τουρκικών Κρατών) με το συνταγματικό της όνομα» είπε αναφερόμενος στο ψευδοκράτος. «Έτσι, εκτός από το ότι έσπασε η απομόνωση που έχει επιβληθεί στους Τουρκοκύπριους αδελφούς και αδελφές μας, αποδείχθηκε επίσης η υποστήριξη του τουρκικού κόσμου στον λαό της Κύπρου» ισχυρίστηκε.

Συνεχάρη για άλλη μια φορά το ψευδοκράτος για την 40η «επέτειο ίδρυσής του» - όπως αναφέρθηκε στην παράνομη ανακήρυξή του στις 15 Νοεμβρίου 1983, κάνοντας παράλληλα αναφορά στον Ραούφ Ντενκτάς και στον Δρ. Φαζίλ Κιουτσιούκ «που αφιέρωσε τη ζωή του στην κυπριακή υπόθεση». Διασφαλίζουμε, συνέχισε «ότι οι οικονομικοί, εμπορικοί και ανθρώπινοι δεσμοί με την μητέρα πατρίδα θα ενισχυθούν περαιτέρω με βήματα σε κάθε τομέα, από την ενέργεια μέχρι την ασφάλεια, από την άμυνα έως τις επενδύσεις σε υποδομές. Παρ' όλες τις αδικίες που έχουμε υποστεί, διατηρούμε τη θέλησή μας για δίκαιη και μόνιμη λύση. Πιστεύουμε ότι ο τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι μέσω της επιβεβαίωσης της ισότιμης κυριαρχίας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος των Τουρκοκυπρίων». 

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «με τα βήματα που κάνουμε σε κάθε τομέα, από την ενέργεια μέχρι την ασφάλεια και την άμυνα, διασφαλίζουμε την περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών μεταξύ της μητέρας πατρίδας και της μικρής πατρίδας. Εγκαινιάσαμε το νέο κτίριο και τον διάδρομο του αεροδρομίου της Τύμπου. Ας ελπίσουμε ότι θα πετύχουμε πολλά περισσότερα. Ο χρόνος θα δείξει πόσο λάθος έκανε η ΕΕ τιμωρώντας τους Τ/κ».

Χρησιμοποίησε ακολούθως βαρείς χαρακτηρισμούς για τη Δύση και το Ισραήλ. «Η ντροπή του Ολοκαυτώματος έχει κυριεύσει τις ευρωπαϊκές χώρες. Η ισραηλινή Κυβέρνηση χρησιμοποιεί το Ολοκαύτωμα ως ασπίδα. Το είδα δυστυχώς για άλλη μια φορά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μου στη Γερμανία», ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν και κατηγόρησε δυτικές χώρες για ασυνειδησία. «Παρακολουθούμε με ντροπή. Δεν υπάρχει ούτε η παραμικρή αντίδραση από καμία χώρα, από την Ευρώπη μέχρι τις ΗΠΑ», ανέφερε.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι το Ισραήλ και οι υποστηρικτές του «απείλησαν με ατομική βόμβα», ενώ κατηγόρησε την ισραηλινή Κυβέρνηση ότι «βρίσκεται σε κατάσταση τρέλας, πως καυχιέται ότι σκότωσε εγκύους και αγέννητα μωρά». Ο Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε ότι ισχύει το «θα έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά».

Δειτε Επισης

Παρά την ταλαιπωρία, έφτασαν στην Κύπρο 229 Αυστραλοί από τη Βηρυτό
Εκτιμήσεις για τρέχουσα συγκυρία και «τελευταίο μίλι» από ομιλητές συνεδρίου ΑΚΕΛ για Κυπριακό
Στόχος το καλό αποτέλεσμα στην τριμερή-Μηδενική η ανταπόκριση της τουρκικής πλευράς
Πολίτης επιτέθηκε σε γιατρό και νοσηλευτές στο ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου Λευκωσίας
Επαναπατρίστηκαν 6 από 11 Έλληνες που απομακρύνθηκαν από Βηρυτό μέσω Λάρνακας
Στο Λιμάνι Λεμεσού ξανά το αμερικανικό πολεμικό σκάφος USS–WASP
Επιχείρηση απομάκρυνσης πέραν των 500 Αυστραλών από τον Λίβανο δια μέσου της Κύπρου
Δεν λέει να φθινοπωριάσει-Σταθερά στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Έφτασαν ακόμη 38 Κύπριοι από τη Βυρητό-Καλύφθηκε από τη ΚΔ το κόστος μετάβασης
Στα μαχαίρια και πάλι συντεχνίες και ΟΚΥπΥ-Κρίση χωρίς τέλος η υπογραφή της συλλογικής σύμβασης