Συναντήθηκε με τον Κασσελάκη ο Τσίπρας-«Ανησυχώ για τον ΣΥΡΙΖΑ»

Την ανησυχία του για τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας στον Στέφανο Κασσελάκη στη συνάντηση που είχαν το βράδυ της Τετάρτης με τον πρώην πρόεδρο του κόμματος να περιγράφει στον διάδοχό του το πώς θα μπορούσε να διαφυλαχθεί η ενότητα.

Σύμφωνα, με πηγές προσκείμενες στον πρώην πρωθυπουργό, ήταν ο Στέφανος Κασσελάκης που τηλεφώνησε χθες στον Αλέξη Τσίπρα και του ζήτησε να συναντηθούν για να ανταλλάξουν σκέψεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανταποκρίθηκε θετικά και δέχθηκε χθες το απόγευμα τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό του γραφείο. Στη συνάντηση που ήταν η πρώτη μετά την εθιμοτυπική που είχαν μετά την εκλογή του νέου προέδρου, ο Αλέξης Τσίπρας είχε την ευκαιρία να εκφράσει την ανησυχία του για τη συνεχόμενη ένταση στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τόνισε την μεγάλη σημασία που έχει η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο για να ασκεί αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, όσο όμως και ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών.

Ενότητα που όπως είπε ο κ. Τσίπρας στον Στέφανο Κασσελάκη μπορεί να διαφυλαχθεί μόνο με την πιστή τήρηση του καταστατικού και τη χάραξη πολιτικού σχεδιασμού εξωστρέφειας από τα όργανα του κόμματος που πρέπει να λειτουργήσουν χωρίς αποκλεισμούς και με συμπεριληπτική για όλες τις απόψεις διάθεση.

Από πλευράς τους κύκλοι κοντά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, μετέδιδαν πως η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, όπως κάθε φορά, καθώς ο νυν και ο πρώην πρόεδρος επικοινωνούν τακτικά. Κατά τους ίδιους κύκλους η συζήτηση ήταν εφ’ όλης της ύλης με επικέντρωση στην ανάγκη για την ενότητα στο κόμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση που έγινε ένα 24ωρο μετά το δείπνο Τσίπρα-Σακελλαρίδη και τη συζήτηση που προκάλεσε, πραγματοποιήθηκε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Στέφανο Κασσελάκη.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ήταν ο Στέφανος Κασσελάκης που μετέβη από την Κουμουνδούρου όπου συνεδρίασε το ΕΓ στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα στην Αμαλίας.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Κόλαφος η Εισαγγελική πρόταση για τους πολεοδόμους της Ρόδου-Οι παραπλανητικές κινήσεις και οι περιουσίες
Η 25χρονη στη Μαγνησία «εκτοξεύτηκε» από το αυτοκίνητο-Διερχόμενο ασθενοφόρο έσωσε τους γονείς της
Επτά δικογραφίες στην Ελλάδα για τον ρόλο ΜΚΟ σε κυκλώματα δουλεμπόρων
Τραγωδία στη Μαγνησία-Νεκρή 20χρονη σε τροχαίο, στη ΜΕΘ οι γονείς της
Το φορτηγό με τον Ουκρανό ήρθε με ταχύτητα και παρέσυρε τα δύο ΙΧ στα διόδια στην Εγνατία
Οι μαρτυρίες που «καίνε» τον οδηγό του φορτηγού και η δική του εκδοχή για την τραγωδία στην Εγνατία
Γιατί προχώρησε στην ανακοίνωση του ΘΧΣ η Αθήνα-Τα μηνύματα που στέλνει
Tο ζευγάρι των Ελλήνων από την Ελβετία που απανθρακώθηκε στην Εγνατία-Μόλις είχαν φτάσει για τις διακοπές του Πάσχα
«Μονομερείς ενέργειες» χαρακτηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ το Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχέδιο της Ελλάδας
Συγκλονίζουν οι εικόνες της τραγωδίας στην Κοζάνη-Έλληνες που ήρθαν από Ελβετία για Πάσχα οι δύο νεκροί