Καταγγέλλει επίθεση από θεραπευόμενο κατά νοσηλευτικού προσωπικού η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ

Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ., με ανακοίνωσή της, καταδικάζει την επίθεση θεραπευόμενου κατά νοσηλευτικού προσωπικού που εργάζεται στη θεραπευτική Μονάδα «Γέφυρα» για την αντιμετώπιση του εθισμού στα οπιοειδή και καλεί τον ΟΚΥπΥ και τα Υπουργεία Υγείας και Δικαιοσύνης να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της «η συντεχνία μας δεν θα αποδεχθεί ξανά προπηλακισμούς, απειλές και βίαιη συμπεριφορά κατά μελών του νοσηλευτικού προσωπικού. Είναι ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο, από οποιαδήποτε κατάσταση βρίσκεται ένας θεραπευόμενος, να απειλεί τη σωματική και ψυχική υγεία μελών του νοσηλευτικού προσωπικού».

Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. επαναλαμβάνει πως «έχει προειδοποιήσει κατ’ επανάληψη τις αρμόδιες υπηρεσίες για τις απειλές που δέχονται νοσηλευτές/νοσηλεύτριες σε τέτοιες Μονάδες. Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή οποιαδήποτε βίαιη συμπεριφορά προς το νοσηλευτικό προσωπικό που φροντίζει για τη μείωση της σωματικής, ψυχολογικής και κοινωνικής δυσλειτουργίας που συνοδεύει τον εθισμό. Δεν είναι δυνατόν να δεχθούμε να κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα μελών του προσωπικού που εργάζεται με συνέπεια για την αποκατάσταση της σωματικής, ψυχολογικής και κοινωνικής λειτουργικότητας ενός εθισμένου».

Καταληκτικά, η συντεχνία ζητά τη διεξαγωγή έρευνας για το περιστατικό και προειδοποιεί για μέτρα τα οποία θα διασφαλίσουν ότι οι νοσηλευτές και νοσηλεύτριες που εργάζονται σε τέτοιες δομές είναι ασφαλείς.

Να εφαρμοστούν οι αποφάσεις

Το περιστατικό καταδίκασε και η ΠΑΣΥΔΥ. Σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι «τέτοιες συμπεριφορές είναι απαράδεκτες, γι’ αυτό καλούμε τον ΟΚΥΠΥ όπως εφαρμόσει άμεσα τις αποφάσεις της σημερινής σύσκεψης που έγινε με τη Διευθύντρια Διεύθυνσης Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, με στόχο την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον».

Ο Κλάδος Νοσηλευτικού Προσωπικού Ψυχικής Υγείας της συντεχνίας εκφράζει τη συμπάθειά του στο νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας και τους διαβεβαιώνει ότι θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα προχωρήσει σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για την ασφάλεια του προσωπικού και των θεραπευομένων.

Δειτε Επισης

Νέος αναβρασμός στις Κεντρικές Φυλακές-Συμπλοκές σε δύο πτέρυγες, αναφορές για τραυματίες
Παρά την ταλαιπωρία, έφτασαν στην Κύπρο 229 Αυστραλοί από τη Βηρυτό
Πολίτης επιτέθηκε σε γιατρό και νοσηλευτές στο ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου Λευκωσίας
Επαναπατρίστηκαν 6 από 11 Έλληνες που απομακρύνθηκαν από Βηρυτό μέσω Λάρνακας
Αποκαλύπτουμε όσα καταγράφει ο φάκελος «Κομμωτή»-Επτά φορές εκτός Φυλακών τους τελευταίους 18 μήνες
Στο Λιμάνι Λεμεσού ξανά το αμερικανικό πολεμικό σκάφος USS–WASP
Επιχείρηση απομάκρυνσης πέραν των 500 Αυστραλών από τον Λίβανο δια μέσου της Κύπρου
Δεν λέει να φθινοπωριάσει-Σταθερά στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Έφτασαν ακόμη 38 Κύπριοι από τη Βυρητό-Καλύφθηκε από τη ΚΔ το κόστος μετάβασης
Στα μαχαίρια και πάλι συντεχνίες και ΟΚΥπΥ-Κρίση χωρίς τέλος η υπογραφή της συλλογικής σύμβασης