Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή σε συνάντηση ΓΓ ΑΚΕΛ και Ιρανού Πρέσβη

Η κατάσταση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου ήταν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε την Παρασκευή ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, με τον Πρέσβη του Ιράν Alireza Salarian. 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του ΑΚΕΛ, στη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων για διεθνή ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος ενώ ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην κατάσταση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου.

Προστίθεται ότι στη συνάντηση εκφράστηκε μεγάλη ανησυχία για την ανθρωπιστική καταστροφή που συνεχίζεται εδώ και 5 εβδομάδες στη Λωρίδα της Γάζας και συνολικά στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη και υπογραμμίστηκε η ανάγκη για άμεση κατάπαυση του πυρός και τερματισμό της αιματοχυσίας, όπως απαιτεί ο ΓΓ του ΟΗΕ, όλοι οι σχετικοί διεθνείς οργανισμοί και το σχετικό ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Περαιτέρω αναφέρεται ότι ο κ. Στεφάνου υπογράμμισε πως πρέπει άμεσα να οδηγηθεί σε επίλυση το Παλαιστινιακό πρόβλημα με δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα τα Ανατολικά Ιεροσόλυμα και τόνισε πως όλοι οι λαοί της γης δικαιούνται και πρέπει να ζήσουν σε συνθήκες ειρήνης και προόδου, γι’ αυτό είναι απαραίτητο να κατισχύσει το διεθνές δίκαιο και τα προβλήματα να επιλύονται μέσω της διπλωματικής οδού και του διαλόγου.

Τέλος, ο ΓΓ ευχαρίστησε τον Ιρανό Πρέσβη για την στάση αρχής της χώρας του σε ό,τι αφορά την επίλυση του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ.

Δειτε Επισης

Με αύξηση καμερών και ενίσχυση περιπολιών αντικαθιστούν το φράκτη-Δικαιωμένοι δηλώνουν οι κάτοικοι
Ικανοποίηση Ε. Χαραλαμπίδου για αλλαγή στάσης ΚΣ ΟΑΣΕ ως προς τη Μ. Ανατολή
Τη σημαντικότητα δημόσιων επενδύσεων για Κύπρο υπογράμμισε η Χ. Ερωτοκρίτου
Στη σημασία της Πολιτικής Συνοχής αναφέρθηκε ο Α. Καυκαλιάς στη Βουδαπέστη
Συνέχιση συνεργασίας για μεταναστευτικό συμφώνησαν Υφ. Μετανάστευσης-Πρόεδρος ΕΔΕΚ
Σ. Στεφάνου: Λύση ΔΔΟ ή διχοτόμηση το διακύβευμα για το ΑΚΕΛ
Με προσδοκία για επανέναρξη των συνομιλιών μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο ΠτΔ-Όσα θέτει στο τραπέζι
Κ. Ιωάννου: Δεν τρέφουμε υπέρμετρες αξιώσεις για την άτυπη συνάντηση στη Ν. Υόρκη
Προκαλεί λίγο πριν την τριμερή ο Τατάρ-«Η ομοσπονδία τελείωσε, στόχος η λύση δύο κρατών»
Σε κατάσταση πλήρους εγρήγορσης η Κύπρος λόγω Μέσης Ανατολής-«Εργάζονται όλοι οι μηχανισμοί»