Φιντάν: Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την αναγνώριση της «τδβκ»

Ο Υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν της Τουρκίας εξέφρασε τη θέση πως η χώρα του θα συνεχίσει να εργάζεται για την αναγνώριση των κατεχομένων. 

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών η «Κίπρις Ποστασί» δημοσίευσε τις δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ κατά την επιστροφή του από τη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας που πραγματοποιήθηκε στην Τασκένδη. ο κ. Φιντάν ανέφερε ότι «η Τουρκία θα συνεχίσει να κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για την ύπαρξη και τη διαιώνιση της τδβκ» όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος.

Ο κ. Φιντάν υποστήριξε ότι η Τουρκία πάντα ενεργεί για την ανάπτυξη και την ευημερία των Τουρκοκυπρίων στο νησί και πρόσθεσε ότι ως τουρκική διπλωματία θα συνεχίσουν να εργάζονται με όλες τους τις δυνάμεις για τα δικαιώματα της τουρκοκυπριακής κοινότητας στο νησί και την αναγνώριση του ψευδοκράτους.

«Είναι ένας μακρύς και επίπονος δρόμος, αλλά δεν θα κουραστούμε σε αυτό το θέμα, όπως είπε και ο Πρόεδρός μας, θα συνεχίσουμε την πορεία μας», ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός.

Για το ίδιο θέμα, ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Ερσίν Τατάρ ζήτησε την υποστήριξη των κρατών μελών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας (ΟΟΣ) κατά την 16η Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού που πραγματοποιήθηκε στο Ουζμπεκιστάν.

Ο  κ. Τατάρ υποστήριξε ότι «είναι καιρός να πάρει ο τουρκοκυπριακός λαός τη θέση που του αξίζει στη διεθνή σκηνή», ότι με αλληλεγγύη μπορούν να ξεπεράσουν την «απάνθρωπη απομόνωση» που έχει επιβληθεί στον τουρκοκυπριακό «λαό» και ότι είναι ανοιχτοί για συνεργασία σε κάθε τομέα.

Ο κ. Τατάρ επανέλαβε επίσης, τις θέσεις του για τη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία και τη λύση των δυο κρατών. 

Σημειώνεται ότι σε δηλώσεις του κατά την άφιξή του στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, ο Τατάρ ανέφερε ότι συμμετείχε στη σύνοδο ΟΟΣ όπου το κατοχικό καθεστώς ήταν παρών ως μέλος παρατηρητής και ότι είχε επαφές και συναντήσεις. Επίσης, ανέφερε ότι συζήτησαν με τους συνομιλητές τους πώς θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες με το κατοχικό καθεστώς, ιδίως στον τουρισμό και την εκπαίδευση, και συζήτησαν τι θα μπορούσε να γίνει στους τομείς των κατασκευών και της γεωργίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Γιατί η Κάμαλα Χάρις έχασε τις εκλογές στις ΗΠΑ-Η πρώτη εκτίμηση της ήττας
Η Χαμάς θα κρίνει την προεδρία Τραμπ από τη στάση του απέναντι στους Παλαιστίνιους
Τι σημαίνει η εκλογή Τραμπ για Ουκρανία, Κίνα και Μέση Ανατολή
O Τραμπ ετοιμάζει τη νέα κυβέρνησή του-Ποιοι διεκδικούν τα κορυφαία πόστα
Η επιστροφή Τραμπ, τα μηνύματα στην ομιλία του και η επόμενη μέρα για Αμερική και υπόλοιπο κόσμο
Ισχυρό κτύπημα της Interpol κατά τη εμπορίας προσώπων-Προχώρησε σε 2500 συλλήψεις
Οι τάσεις που διαμόρφωσαν τη νίκη του Τραμπ-Ποιοι παράγοντες έγειραν υπέρ του
Τι σημαίνει η νίκη Τραμπ για την ΕΕ–Ψυχραιμία συστήνουν οι Βρυξέλλες
Οι προτιμήσεις των ψηφοφόρων στις εκλογές των ΗΠΑ-Γυναίκες μπλε, άντρες κόκκινοι
Η ρωσική πρεσβεία αρνείται τις κατηγορίες για ανάμιξη της Μόσχας στις αμερικανικές εκλογές