Πώς σχολιάζει ο τ/κ Τύπος τις εξελίξεις στην Πύλα

Μετά την ένταση υπάρχει ηρεμία, γαλήνη, γράφει σήμερα ο τ/κ Τύπος για την κατάσταση στην Πύλα. Προβάλλει, επίσης, την παρεμπόδιση Τ/κ δημοσιογράφων να μεταβούν, μέσω Περγάμους, στην Πύλα για να καλύψουν τις εξελίξεις εκεί.

Η "Γενί Ντουζέν" γράφει ότι υπάρχει ισχυρισμός πως κατά την οικοπεδοποίηση τα ε/κ μηχανήματα μπήκαν σε γη που ανήκει σε Τ/κ. Η ένταση προσθέτει η εφημερίδα, όπως κι άλλες εφημερίδες και τ/κ ΜΜΕ, ξεπεράστηκε με τον τερματισμό των εν λόγω εργασιών διαχωρισμού οικοπέδων.

Η "Κίπρις" φιλοξενεί δηλώσεις του «δημάρχου» Περγάμους που υποστήριξε ότι με τις εργασίες τους οι Ε/κ θέλησαν να παρεμποδίσουν την πορεία του δρόμου Άρσους – Πύλας που κατασκευάζεται, αλλά «δεν θα γίνει βήμα πίσω, ο δρόμος θα κατασκευαστεί». Η ίδια εφημερίδα σημειώνει ότι ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ έθεσε το θέμα στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε χθες το απόγευμα με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, και του μετέφερε την ευαισθησία της τ/κ πλευράς για το θέμα και πως ο κ. Γκουτέρες είπε ότι θα ενδιαφερθεί για το θέμα.

Στην ιστοσελίδα της "Κίπρις" προβάλλονται δηλώσεις του πρώην διαπραγματευτή και «πρέσβη», Οσμάν Ερτούγ, ο οποίος επέκρινε τα ΗΕ πως δεν ενεργούν ισότιμα ​​στην Κύπρο. «Ο ΟΗΕ ενεργεί διαφορετικά όταν πρόκειται για εμάς. Το είδαμε στην Πύλα. Μπορούν αμέσως να παραταχθούν και να προσπαθήσουν να αποτρέψουν κάποια ανθρωπιστικά ζητήματα. Βρισκόμαστε σε έναν κόσμο με δύο μέτρα και δυο σταθμά. Τουλάχιστον είμαστε ασφαλείς», είπε.

Υποστήριξε ακόμη ότι η ε/κ πλευρά έχει προβεί σε τόσες δραστηριότητες στην περιοχή, αλλά ποτέ τα ΗΕ δεν βρέθηκαν απέναντι στους Ε/κ, όπως το έκαναν για τους Τ/κ.

Εάν τερματιστεί η αποστολή της ΟΥΝΦΚΥΠ τίποτε δεν θα γίνει, συνέχισε, λέγοντας ότι αποκαλούσαν παλιότερα την ειρηνευτική δύναμη ως «τουριστική δύναμη» του ΟΗΕ και δεν μετανιώνει που το είπε παλιότερα αυτό. «Δεν μειώνουμε αυτό που έκαναν. Ωστόσο, στην πραγματικότητα δεν συνέβαλαν στην ειρήνη. Αυτό που πραγματικά προστατεύει την ειρήνη εδώ είναι η αποτροπή του τουρκικού στρατού και των δυνάμεων ασφαλείας. Διαφορετικά, είτε θα μας είχαν διώξει από δω είτε θα μας είχαν σφαγιάσει», ανέφερε.

H εφημερίδα "Ντιαλόγκ" και η "Γκιουνές" που πρόσκειται στο μεγάλο «κυβερνών» κόμμα ΚΕΕ, δεν κάνουν καμία αναφορά στο θέμα της Πύλας στα σημερινά τους πρωτοσέλιδα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε στήριξη αθλητών Ολυμπιακών/Παραολυμπιακών Αγώνων ο ΠτΔ
Εξέφρασε έντονη προσήλωση για λύση ο ΠτΔ-«Διασφαλίζεται η προοπτική της Κύπρου με επίλυση Κυπριακού»
Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών