Ξεκινά ποινική έρευνα από Αστυνομία για ασυμβίβαστο Κούμα-Διορισμός και ποινικού ανακριτή

Στο επόμενο στάδιο περνούν οι έρευνες σχετικά με το ζήτημα για το ασυμβίβαστο του προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, αφού ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, έδωσε οδηγίες προς τον Αρχηγό Αστυνομίας για ποινική διερεύνηση σε σχέση με πιθανό ασυμβίβαστο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γενική Εισαγγελία, κατόπιν μελέτης του πορίσματος που διαβιβάστηκε στον Γενικό Εισαγγελέα από την Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού στις 10.10.2023, το οποίο αφορά ενδεχόμενο ασυμβίβαστο αξιωματούχου της ΚΟΠ, ο Γενικός Εισαγγελέας αποφάσισε σήμερα την αποστολή του πορίσματος και του συνοδεύοντάς αυτό μαρτυρικού υλικού στον Αρχηγό Αστυνομίας, με οδηγίες για ποινική διερεύνηση αναφορικά με το ενδεχόμενο διάπραξης οποιωνδήποτε ποινικών αδικημάτων από αξιωματούχους της ΚΟΠ ή οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο, τα οποία προκύπτουν ή σχετίζονται με τα γεγονότα που αναφέρονται στο πόρισμα που ετοιμάστηκε κατ’ εντολή της Επιτροπής από τους Ερευνώντες Λειτουργούς κκ. Ηλία Στεφάνου και Ευθύμιο Θ. Ευθυμίου, ημερομηνίας 26.9.2023 και αφορούν σε ενδεχόμενη παραβίαση των προνοιών του περί της Καταπολέμησης της Χειραγώγησης Αθλητικών Γεγονότων Νόμου, Ν. 180(Ι)/2017 και/ή οποιαδήποτε άλλα ποινικά αδικήματα».

«Παράλληλα αποφάσισε τον διορισμό, ως ανεξάρτητης ποινικής ανακρίτριας, της δικηγόρου και πρώην Ανώτερης Επαρχιακής Δικαστού κας Αλεξάνδρας Λυκούργου για να συνδράμει στην πιο πάνω ποινική διερεύνηση που θα διεξαχθεί από την Αστυνομία», αναφέρει στην ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα.

Δειτε Επισης

Πυρκαγιά σε 4ωροφο κτήριο στη Λάρνακα-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ένα παιδάκι
Τους έπιασαν στα πράσα να παίζουν πόκερ-Εκκρεμούσαν και εντάλματα προστίμων εναντίον τους
Νέα σειρά μέτρων για το μποτιλιάρισμα μετά από τροχαία στους αυτοκινητόδρομους-Σε προσφορές για νέες εξόδους
Σημαντική απόφαση ΔΕΕ για διασφάλιση συμφερόντων Κύπρου στις οδικές μεταφορές
Χάθηκαν τα ίχνη 14χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λεμεσό (pics)
Μεταγενέστερος νόμος μπορεί να νομιμοποιήσει κανονιστική πράξη
Ξεκαθαρίζει ο Χαρτσιώτης-«Καθαρά επιχειρησιακό κομμάτι οι μεταθέσεις στην Αστυνομία»
Διενεργήθηκε η νεκροτομή στη σορό του 41χρονου Γιώργου Φιλίππου
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στο Παραλίμνι 16χρονος (pic)
Στο κελί ο 23χρονος που συνελήφθη για κλοπή-Προέκυψαν στοιχεία που τον συνδέουν με εφτά υποθέσεις