Συζήτησε για την Πύλα με τον Λακρουά ο ΠτΔ-Καμία επίσημη ενημέρωση για το θέμα του απεσταλμένου

Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από πλευρά Ηνωμένων Εθνών σχετικά με διορισμό από τον ΓΓ του ΟΗΕ απεσταλμένου για το Κυπριακό, δήλωσε, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης. Εξάλλου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Βοηθό ΓΓ του ΟΗΕ αρμόδιο για τις Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις, Ζαν–Πιέρ Λακρουά.

Σύμφωνα με ανάρτηση των Ηνωμένων Εθνών ο Ζαν–Πιέρ Λακρουά είχε μια παραγωγική συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σχετικά με τις εξελίξεις στην Πύλα και τη Νεκρή Ζώνη και την αμερόληπτη, όπως χαρακτηρίζεται στήριξη που παρείχε στις δύο πλευρές η ΟΥΝΦΙΚΥΠ, στο πλαίσιο της προσπάθειας για αποτροπή εντάσεων. Σημειώνεται πως ο κ. Λακρουα πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη και σήμερα θα συναντήσει και τον κατοχικό ηγέτη, ενώ αύριο είναι προγραμματισμένο να επιθεωρήσει τις εργασίες στην περιοχή της Πύλας.

Νωρίτερα σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, αναφερόμενος στη συνάντηση με τον τον Βοηθό ΓΓ του ΟΗΕ αρμόδιο για τις Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις, ανέφερε πως την συνάντηση θα απασχολήσουν και το ζήτημα επανέναρξης των διαπραγματεύσεων αλλά και η συναντίληψη μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της ειρηνευτικής δύναμης ΟΥΝΦΙΚΥΠ για την περιοχή της Πύλας.

Ο Εκπρόσωπος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά το τέλος της σύσκεψης για τη διαχείριση του μεταναστευτικού στο Προεδρικό Μέγαρο, και ερωτηθείς σχετικά με πληροφορίες για πρόθεση για διορισμό γυναίκας διπλωμάτη από την Αυστραλία και εάν έχει προβάλει κάποια προσκόμματα η τ/κ πλευρά, ο κ. Λετυμπιώτης είπε ότι δεν έχουν ακόμη μια τέτοια, επίσημη ενημέρωση τουλάχιστον. Δήλωσε ότι μόλις υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από πλευράς ΗΕ, θα ανακοινωθεί.

Δειτε Επισης

Με το νέο έτος αρχίζει η εκδίκαση της υπόθεσης του Al Jazeera-Νέα αναβολή στη δίκη
Πώς έχει αλλάξει τους Ισραηλινούς η σφαγή της 7η Οκτωβρίου-Μία κοινωνία σε απόλυτο σοκ
Ρίγη συγκίνησης στις εκδηλώσεις μνήμης της 7ης Οκτωβρίου-Τιμήθηκαν τα θύματα της επίθεσης (pics)
Βανδάλισαν Γυμνάσιο που θα χρησιμοποιείτο για φιλοξενία υπηκόων από Λίβανο-Ζημιές σε 60 παράθυρα (pics)
Μόνιμη αστυνομική παρουσία ζητούν οι εργαζόμενοι στα ΤΑΕΠ-Διαμαρτυρήθηκαν για την απουσία ασφάλειας
Φωνές ΠΑΣΥΝΟ για την επίθεση στο ΤΑΕΠ-«Η Αστυνομία άφησε τον δράστη να φύγει, είπε να τους αφήσουν να κάνουν τη δουλειά τους»
Ένας χρόνος από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ-Η Μέση Ανατολή στο χείλος της αβύσσου
LIVE: Επίθεση της Χαμάς με πυραύλους στο Τελ Αβίβ, ανήμερα της επετείου της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου
Ανησυχία για ενδεχόμενες αυξήσεις στις τιμές καυσίμων-«Οι επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσουν το σκηνικό»
Ιδέες και προβληματισμούς συζητά με τα κόμματα ο Πρόεδρος ενόψει τριμερούς