Επίθεση Λοϊζίδη σε Προκοπίου για καταγγελίες για ΑΑΔΙΠΑ-«Αν την ενδιαφέρει να έρθει στη Βουλή, πρόσωπο με πρόσωπο»

Βαθαίνει όλο και περισσότερο το χάσμα μεταξύ της υπουργού Δικαιοσύνης και της συντεχνίας των αστυνομικών, Ισότητα, με την τελευταία να εξαπολύει νέα πυρά κατά της Άννας Προκοπίου, σε σχέση με την τοποθέτηση της για τις καταγγελίες κατά μέλους της Ανεξάρτητης Αρχής Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, για τον οποίο υπάρχει ισχυρισμός από τον πρόεδρο της Συντεχνίας, Νίκο Λοϊζίδη, που είναι συγγενής με άτομο του οργανωμένου εγκλήματος.

Μιλώντας στην μεσημβρινή εκπομπή του ΡΙΚ, ερωτηθείσα σχετικά για την καταγγελία, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «κατηγορίες οι οποίες εκτοξεύονται χωρίς στοιχεία εναντίον οποιουδήποτε δεν πρόκειται να σχολιάσω. Δεν θα σχολιάσω κάτι, το οποίο δεν άκουσα, δεν ήμουν στην Βουλή και δεν θα σχολιάσω κάτι στο οποίο δεν ήμουν παρούσα στο τι λέχθηκε. Είδα στον Τύπο πως είχε κάποιες κατηγορίες, δεν ήρθαν ποτέ κοντά μας και δεν είμαστε η αρμόδια αρχή για να εξετάσουμε τις οποιεσδήποτε κατηγορίες. Η ΑΑΔΙΠΑ είναι ένας ανεξάρτητος θεσμός, δεν έχει σχέση με το Υπουργείο αυτή η υπόθεση».

Στην τοποθέτηση της Άννας Προκοπίου, απαντά ο πρόεδρος της Ισότητας, Νίκος Λοϊζίδου, ο οποίος αναφέρει πως «θα ήθελα να ενημερώσω την κ. Κουκκίδου πως είχε εκπρόσωπο της στην Επιτροπή Θεσμών, ο οποίος όφειλε να την ενημερώσει για το τι λέχθηκε και αν δεν την ενημερώνουν ή αν δεν την ενδιαφέρει τι λέχθηκε για το Υπουργείο της σε μια Επιτροπή στη Βουλή, δείχνει το σεβασμό που έχει η ίδια απέναντι στους βουλευτές και τα θεσμικά όργανα του κράτους».

Παράλληλα αναφέρει πως, «η ίδια είπε, σαν υπουργός Δικαιοσύνης, δεν την αφορά αν έχει σύγκρουση συμφερόντων με το οργανωμένο έγκλημα στενός συγγενής προσώπων του ΔΣ της ΑΑΔΙΠΑ. Το αφήνω στην κρίση του κόσμου, όταν μια υπουργός Δικαιοσύνης λέει πως δεν την ενδιαφέρουν τέτοιου είδους καταγγελίες».

Σε ότι αφορά τα στοιχεία που ανέφερε πως δεν έχει ενώπιον της, η κ. Λοϊζίδης ανέφερε πως «όφειλε μέχρι σήμερα που είναι υπουργός Δικαιοσύνης και υπεύθυνη για την ασφάλεια του τόπου, να τα έχει ζητήσει ήδη και να ενημερωθεί είτε από την ΚΥΠ, είτε από την ηγεσία της Αστυνομίας, είτε από τον υποφαινόμενο. Αν η κ. Κουκκίδου θέλει να ακούσει τι είναι οι καταγγελίες και νοιάζεται, έχει ξανά πρόσκληση στις 8 Νοεμβρίου στην Βουλή και θα είμαστε εκεί πρόσωπο με πρόσωπο για να τα ξανά ακούσει, αφού οι υπάλληλοι της την εμπαίζουν και δεν τις τα μεταφέρουν όπως λέχθηκαν».

Τέλος, ο πρόεδρος της Ισότητας, θέλησε να απολογηθεί στον κύπριο πολίτη, όπως είπε, και στην πολιτεία για τις δηλώσεις της υπουργού Δικαιοσύνης, που ανέφερε πως «δεν την ενδιαφέρουν τα κακώς έχοντα ή η διαφθορά σε αυτό τον τόπο. Θα ήταν ωραία να γνωρίζουμε την αντίδραση της GRECO, ότι μια υπουργός Δικαιοσύνης συνομιλούσε με άτομο Συριακής καταγωγής, σε βάρος του οποίου υπήρχαν εντάλματα σύλληψης και δόθηκαν οδηγίες να μην συλληφθεί. Θα θέλαμε να γνωρίζουμε την άποψη της GRECO».

Δειτε Επισης

BINTEO: Σφοδροί βομβαρδισμοί των Ισραηλινών στα περίχωρα της Βηρυτού-Χτύπησαν τη μεγαλύτερη αποθήκη οπλισμού της Χεζμπολάχ
Ποινή φυλάκισης οκτώ ετών σε 41χρονο για μεταφορά μεταναστών και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση
Οι Φυλακές μυρίζουν μπαρούτι και οι φύλακες εκ των υστέρων στο ψάξιμο για... (απο)δράσεις
Αυτός καταζητείται για την επίθεση εναντίον ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Λευκωσίας
Νέος αναβρασμός στις Κεντρικές Φυλακές-Συμπλοκές σε δύο πτέρυγες, αναφορές για τραυματίες
Αποκαλύπτουμε όσα καταγράφει ο φάκελος «Κομμωτή»-Επτά φορές εκτός Φυλακών τους τελευταίους 18 μήνες
Στο νοσοκομείο πρόσωπο με εγκαύματα, μετά από πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένη οικία
Πυρκαγιά σε τετραώροφο κτήριο στη Λάρνακα-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ένα παιδάκι
Τους έπιασαν στα πράσα να παίζουν πόκερ-Εκκρεμούσαν και εντάλματα προστίμων εναντίον τους
Νέα σειρά μέτρων για το μποτιλιάρισμα μετά από τροχαία στους αυτοκινητόδρομους-Σε προσφορές για νέες εξόδους