Άνοιξε με ΔΗΠΑ ο κύκλος συναντήσεων της Προκοπίου με κοινοβουλευτικά κόμματα

Άρχισε τη Δευτέρα με τη ΔΗΠΑ ο κύκλος συναντήσεων της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Άννας Κουκκίδη – Προκοπίου, με τους αρχηγούς και στελέχη των κοινοβουλευτικών κομμάτων, κατά τις οποίες θα αναλυθούν το πλάνο, το σχέδιο δράσης, οι στόχοι και οι προτεραιότητες του Υπουργείου για τους επόμενους μήνες και θα γίνει ανταλλαγή απόψεων.

Στόχος του Υπουργείου είναι η αγαστή συνεργασία με τα κοινοβουλευτικά κόμματα για την προώθηση σημαντικών νομοσχεδίων που αφορούν στους τρεις τομείς – πυλώνες του Υπουργείου: της Δικαιοσύνης, της Δημόσιας Τάξης και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα με τον Πρόεδρο της ΔΗΠΑ – Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων, Μάριο Καρογιάν και στελέχη του κόμματος, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως.

Σε δηλώσεις πριν από τη συνάντηση, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως, Άννα Κουκκίδη Προκοπίου, αφού καλωσόρισε στο Υπουργείο, τον κ. Καρογιάν και την ομάδα της ΔΗΠΑ, είπε ότι χαίρεται που αποδέχτηκαν την πρόσκληση τους για να εγκαινιάσουν τον κύκλο παρουσιάσεων που θα γίνει στο Υπουργείο σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα και αφορά στο πλάνο του Υπουργείου για την επόμενη χρονιά.

«Είναι πολλά τα έργα που θέλουμε να υλοποιήσουμε. Υπάρχει οπωσδήποτε και αναγκαία νομοθετική ρύθμιση και ο προϋπολογισμός που χρειάζονται να εγκριθούν και με αυτή τη συνάντηση σήμερα θέλουμε να ενημερώσουμε αφενός τη ΔΗΠΑ για όλα αυτά, αλλά βεβαίως αφετέρου να ακούσουμε και τις δικές τους απόψεις και τις δικές τους προτεραιότητες ως κοινοβουλευτικό κόμμα. Πιστεύω ότι θα είναι πολύ παραγωγική συζήτηση σήμερα. Μέχρι τώρα η συνεργασία μας με τη ΔΗΠΑ ήταν πάντοτε αγαστή και είμαστε στη διάθεση τους να τους ακούσουμε αλλά και να τους πληροφορήσουμε», συμπλήρωσε.

Ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ, Μάριος Καρογιάν, στις δηλώσεις του ευχαρίστησε την Υπουργό Δικαιοσύνης για την πρόσκληση που απηύθυνε στη ΔΗΠΑ για να μοιραστούν σκέψεις αλλά και απόψεις σε ό,τι αφορά τα ζητήματα που αφορούν τη δικαιοσύνη, την αστυνομική δύναμη, αλλά και ζητήματα που αφορούν την ευρύτερη κοινωνία.

«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι μέσα από συνεργασίες και συνέργειες, μέσα από συναντίληψη μπορούν να επιτευχθούν οι πιο σωστές και οι πιο δέουσες αποφάσεις για ζητήματα που είτε χρονίζουν είτε χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης μέσα από τα δεδομένα όπως διαμορφώνονται. Είναι η πρώτη μας επίσημη συνάντηση και θα έχουμε την ευκαιρία να κουβεντιάσουμε όλο το εύρος των θεμάτων», πρόσθεσε.

Ως ΔΗΠΑ, συνέχισε ο κ. Καρογιάν, έχουν μια σειρά από εισηγήσεις, από σκέψεις, από προτάσεις.

«Σκέψεις που η κοινοβουλευτική μας ομάδα έχει ήδη καταθέσει στο Κοινοβούλιο, αλλά και το κόμμα μας ευρύτερα είτε στην Κυβέρνηση είτε στην ευρύτερη κοινωνία. Νιώθω ότι τα θέματα που άπτονται του Υπουργείου είναι ζητήματα που δεν έχουν χρώμα. Είναι ζητήματα που θα πρέπει μέσα από διάλογο όλων των πολιτικών δυνάμεων να βρούμε τις κοινές συνισταμένες. Δεν είναι θέματα που αφορούν ένα κόμμα, είναι θέματα που αφορούν την πολιτεία, το κράτος, που αφορούν τον κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως ιδεολογικής ή πολιτικής τοποθέτησης», σημείωσε.

Όπως είπε ο κ. Καρογιάν, «εμείς έχουμε ως γνώμονα των πρωτοβουλιών αλλά και των αποφάσεων μας, το καλώς νοούμενο συμφέρον του τόπου μας».

«Δεν μας ενδιαφέρουν οι όποιες κομματικές ή άλλες πολιτικές επιδιώξεις και στοχεύσεις. Μας ενδιαφέρει πραγματικά να αντιμετωπίσουμε τα θέματα στον πυρήνα τους και να βρούμε τις πιο αποτελεσματικές, τις πιο καίριες αποφάσεις σε ό,τι αφορά τα διάφορα ζητήματα. Θέλω να ευχαριστήσω την Υπουργό και τους συνεργάτες της για αυτή την ευκαιρία που μας δίνουν να μοιραστούμε αυτές τις σκέψεις», συμπλήρωσε.

Ο κ. Καρογιάν είπε, επιπρόσθετα, ότι δεν έχει καμία αμφιβολία ότι μέσα από ένα δημιουργικό, μέσα από ένα εποικοδομητικό, μέσα από ένα ουσιαστικό διάλογο και με τη ΔΗΠΑ και με όλες τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, θα βρεθούν εκείνες οι τομές που είναι απαραίτητες για την Κύπρο της νέας εποχής, για να μπορούν οι πολίτες να νιώθουν ασφάλεια, να νιώθουν ότι πραγματικά το κράτος δικαίου λειτουργεί. Την ίδια ώρα μέσα σε αυτές τις προκλήσεις, μέσα σε αυτή την κινούμενη άμμο γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά όπως κινείται, η Κύπρος, μια μικρή χώρα, θα μπορεί να έχει εκείνες τις ασφάλειες που είναι απαραίτητες για τον πολίτη αλλά την ίδια ώρα να μπορεί να λειτουργεί με ένα τρόπο που να υποβοηθάει στην ευρύτερη σταθερότητα, στην ευρύτερη ασφάλεια, είπε.

«Πιστεύουμε στις δυνάμεις του τόπου μας , πιστεύουμε στις δυνάμεις και στους θεσμούς του κράτους, αρκεί όμως να λογικέψουμε τις δράσεις μας και να εξορθολογήσουμε τις πρωτοβουλίες μας αλλά και τις πολιτικές μας, έτσι που να συνάδουν στην νέα εποχή», σημείωσε. Ευχήθηκε στην Υπουργό, πραγματικά δύναμη, υπομονή και εξέφρασε την άποψη ότι «με τη συνέργεια όλων μας θα φέρουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα».

Δειτε Επισης

Στόχος κυβερνοεπίθεσης η ιστοσελίδα της Hermes Airports-Δεν επηρεάζονται τα αεροδρόμια
Εντοπίστηκε το όχημα του καταζητούμενου για τα έντεκα κιλά ναρκωτικά-Άφαντος παραμένει ο ίδιος
Προδικαστικές ενστάσεις στη δική Αϊκούτ-Εγείρει θέμα μη δικαιοδοσίας του Δικαστηρίου η υπεράσπιση
Στόχος βάνδαλων το γραφείο του Καραπατάκη στη Λάρνακα-Του έγραψαν υβριστικά συνθήματα
Γέμισε νεκρά ψάρια το πάρκο Αθαλάσσας-Έρευνες από το Τμήμα Δασών για την οικολογική καταστροφή
Παρανάλωμα του πυρός εν κινήσει όχημα-Δεν τραυματίστηκε ο οδηγός
Νόμιμη η κράτηση υπόπτου για τρομοκρατία έκρινε το Ανώτατο
Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα για κλοπή εργαλείων στην Πάφο
Όλα δείχνουν σύνδεση Metamax με εμπρησμό στο όχημα του 78χρονου-Ελεύθερος ο ένας από τους δύο συλληφθέντες
Χειροπέδες σε 32χρονο για κλοπή οχήματος-Τον έδειξαν τα δαχτυλικά αποτυπώματα