«Ξέρω μερικοί δεν ντρέπεστε, θα έπρεπε όμως»-Τοποθέτηση Κ. Κλεάνθους στον απόηχο της συζήτησης για Παπακώστα

To δικό της μήνυμα θέλησε να στείλει η Κάτια Κλεάνθους, χήρα του αρχικελευστή, Κλεάνθη Κλεάνθους, το όνομα του οποίου βρίσκεται στη μαύρη λίστα με τα δεκατρία θύματα της φονικής έκρηξης στο Μαρί, στις 11 Ιουλίου 2011, μετά τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε ενώπιον της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής, για την απόφαση Δικαστηρίου για τον αυλισμό του Κώστα Παπακώστα.

Η χήρα του αρχικελευστή, Κλεάνθη Κλεάνθους, Κάτια Κλεάνθους, σε μία δημόσια τοποθέτηση, με δύο λόγια, κατάφερε να δείξει την οργή των συγγενών, που για την κίνηση για συζήτηση της απόφασης για Παπακώστα. «Γιατί κανένας δεν ξεχνά, τίποτα δεν ξεχνιέται! (Μαρί, 11/7/2011). Η πληγή ακόμη αιμορραγεί», γράφει το μήνυμά της, που συνοδεύει μία φωτογραφία που γράφει «ξέρω ότι μερικοί δε ντρέπεστε, θα ΄πρεπε όμως».

370060858_708943490736230_2344567730451064567_n

H κα. Κλεάνθους παράλληλα, σχολιάζοντας τα όσα συζητήθηκαν ενώπιον της Βουλής, επανέλαβε τη θέση της για πολιτικές σκοπιμότητες από πλευράς ΑΚΕΛ, ενώ τάχθηκε υπέρ με τα όσα ανέφερε από την πλευρά της, τόσο η τέως Διευθύντρια των Φυλακών Άννα Αριστοτέλους, η οποία μεταξύ άλλων υπέδειξε πως το έκτο ιατροσυμβούλιο συνέστησε τον αυλισμό του σε αντίθεση με τα προηγούμενα πέντε, όσο και με την βουλευτή του ΔΗΣΥ, Ρίτα Σούπερμαν, η οποία διαχώρισε τη θέση της από την πρόεδρο της Επιτροπής, Ειρήνη Χαραλαμπίδου. Μεταξύ άλλων, η κ. Σούπερμαν ανέφερε πως «λυπούμαι να παρατηρήσω ότι τα περιστατικά της υπόθεσης ακούστηκαν ξανά κατά τη συζήτηση και ως Δημοκρατικός Συναγερμός θεωρούμε ότι δεν ωφελεί κανέναν να στήνονται λαϊκά δικαστήρια και ειδικότερα για τόσο ευαίσθητες υποθέσεις».

Η κα. Κλεάνθους άφησε σκιές γύρω από τα κίνητρα του ΑΚΕΛ να συζητήσει το θέμα και να το επαναφέρει στην επιφάνεια ξύνοντας πληγές, ενώ επανέλαβε πως «μιλούν για ανθρώπινα δικαιώματα αυτοί που παραβίασαν το πρώτο ανθρώπινο δικαίωμα 13 ανθρώπων, αυτό της ζωής».

Παράλληλα, η κ. Κλεάνθους εξέφρασε τη λύπη της, τονίζοντας πως «οι πληγές ματώνουν ξανά και ξανά», ενώ διερωτήθηκε «ποιος θα καταβάλει σε μένα αποζημιώσεις για ψυχική οδύνη που μου προκαλούν συνεχώς με αυτά τα θέματα; Να έρθουν σε μένα να μου πουν για ανθρώπινα δικαιώματα».

Σημειώνεται πως από τη λίστα των καλεσμένων απείχαν οι συγγενείς των θυμάτων του Μαρί, παρά το γεγονός ότι κάποιοι είχαν εκφράσει την επιθυμία τους να παρευρεθούν στη Βουλή, για να παρακολουθήσουν τη συζήτηση. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο πατέρας του ήρωα, Σπύρου Τταντή, Σταύρος Τταντής, είχε σπεύσει στη Βουλή, ωστόσο δεν του επιτράπηκε η είσοδος, με αποτέλεσμα να φύγει, χωρίς να ακούσει τη συζήτηση.

Δειτε Επισης

Ο Michael Tatham ο νέος ύπατος αρμοστής της Βρετανίας στην Κύπρο
Απαντά στις επικρίσεις για τα μέτρα στήριξης ο Κεραυνός-Στο τραπέζι και η κατάργηση ΦΠΑ στους ρύπους
Το σχόλιο Χακάν Φιντάν για Κυπριακό-«Ελλάδα και Τουρκία έχουν τις θέσεις τους»
Αποκάλυψε τις λεπτομέρειες της τριμερούς ο ΠτΔ-«Ήμουν έτοιμος να ανακοινώσω θετικά μέτρα»
Κάποιοι ζώνονται απ' τα Φ(ε)ιδία, άλλοι τον αποθεώνουν κι άλλοι πρέπει να ανησυχούν για το πολιτικό μέλλον
Ο Τατάρ ως «δικηγόρος» των σφετεριστών, οι εσωτερικές πιέσεις και η πολιτική κρίση στα κατεχόμενα
Ισχυρισμοί Τατάρ ότι ο ΓΓ ζήτησε από τον Πρόεδρο να «χορηγήσει αμνησία» στους σφετεριστές
Την Παρασκευή συνέρχεται η «βουλή» στα κατεχόμενα για την «εκλογή προέδρου»
Η Άγκυρα θα συνεχίσει εργάζεται για οικονομική ενίσχυση ψευδοκράτους
Τουρκικό δημοσίευμα βλέπει φόρμουλα εγγυήσεων τύπου Άτσετσον ή μέσω ειδικής σχέσης με την ΕΕ