ΒΙΝΤΕΟ: Οι τελευταίες στιγμές της 16χρονης Αρμιτά στο μετρό-Τη χτύπησαν επειδή δεν φορούσε μαντίλα

Την τελευταία και μοιραία όπως αποδείχθηκε βόλτα της 16χρονης Αρμιτά Γκεραβάντ την 1η Οκτωβρίου στην Τεχεράνη, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή μετά από το κώμα στο οποίο έπεσε αφού φέρεται να υπέστη ξυλοδαρμό από μέλη της αστυνομίας ηθών του Ιράν, κατέγραψε κάμερα ασφαλείας.

Στο βίντεο φαίνεται η 16χρονη, η οποία δεν φοράει μαντίλα, να μπαίνει σε σταθμό του Μετρό, να κόβει εισιτήριο, να επισκέπεται ένα κατάστημα και τελικά να μπαίνει μέσα στον συρμό από τον οποίο βγήκε λίγα λεπτά αργότερα χωρίς τις αισθήσεις της.

Η επίσημη εκδοχή των ιρανικών αρχών είναι ότι στην 16χρονη «έπεσε η πίεση» διαψεύδοντας οποιαδήποτε «λεκτική ή σωματική αντιπαράθεση» ανάμεσα σε αυτήν «και επιβάτες ή στελέχη του μετρό».

Ανακοινώνοντας τον θάνατο της 16χρονης μετά από 27 ημέρες νοσηλείας, το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim επικαλέστηκε «την επίσημη γνωμάτευση γιατρών», σύμφωνα με τους οποίους η έφηβη «υπέστη πτώση που οδήγησε σε εγκεφαλική βλάβη, ακολουθούμενη από συνεχείς σπασμούς, μείωση της οξυγόνωσης του εγκεφάλου και εγκεφαλικό οίδημα, έπειτα από ξαφνική πτώση της αρτηριακής πίεσης».

Ωστόσο, μη κυβερνητικές οργανώσεις καταγγέλλουν ότι η 16χρονη με καταγωγή από κουρδική περιφέρεια τραυματίστηκε σοβαρά μετά από «επίθεση» μελών της αστυνομίας ηθών του Ιράν, η οποία είναι επιφορτισμένη με την τήρηση της υποχρέωσης των γυναικών στη χώρα να φορούν μαντίλα στους δημόσιους χώρους.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

BINTEO: Πήγαν να απαγάγουν την κόρη επιχειρηματία στο Παρίσι-Ήταν μαζί με των δύο ετών γιο της
Επιμένει ο Ζελένσκι για την ανάγκη παρουσίας Τραμπ στην Τουρκία-«Θα δώσει ένα επιπλέον κίνητρο στον Πούτιν»
Φρίκη στη Βραζιλία-Συνελήφθησαν 25χρονη και σύντροφός της για τον βιασμό και τον φόνο 20μηνου βρέφους
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ακυρώνει την απόφαση της Κομισιόν να αποκρύψει τα μηνύματα φον ντερ Λάιεν-Μπουρλά
Σε ισχύ η εκεχειρία στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ και Κίνας-Οι δεσμοί που αίρονται και τα σημεία τριβής που παραμένουν
Νέα ισραηλινή διαταγή απομάκρυνσης κατοίκων από βόρειο τμήμα Γάζας
Σε τεντωμένο σχοινί οι ειρηνευτικές συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας στην Τουρκία, κυρώσεις αν δεν πάει ο Πούτιν
Διαβεβαιώσεις Τραμπ-«Έχουμε πλαίσιο πολύ γερής συμφωνίας με την Κίνα»
Άρχισε η ακρόαση για το αν θα απελευθερωθούν οι αδελφοί Μενέντεζ
Τουλάχιστον 21 νεκροί εξαιτίας κατανάλωσης νοθευμένων αλκοολούχων ποτών στην Ινδία