Μαζική διαμαρτυρία στα κατεχόμενα από την τ/κ αντιπολίτευση

Στην παρουσία Τουρκοκυπρίων πολιτικών από το ευρύ φάσμα της αντιπολίτευσης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής μαζική εκδήλωση διαμαρτυρίας με σύνθημα «Είμαστε μαζί: Ενάντια στην διαφθορά, την φτώχεια, την εξαφάνιση, την μετανάστευση» που διοργάνωσε το ΡΤΚ.

Στην εκδήλωση παρόντες ήταν ο Σερντάρ Ντενκτάς, ο γιος του Φαζίλ Κιουτσιούκ, Μεχμέτ και οι δύο ανεξάρτητες «βουλεύτριες», Τζέϊλ Ρέφικ Ρότζερς και Αϊσεγκιούλ Μπαϊμπάρς, που προέρχονταν από το κόμμα του Λαού. Παρόντες επίσης ο πρώην ηγέτης των Τ/κ, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και ο πρόεδρος του ΚΕΚ, Ιζέτ Ιζτζιάν.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με συγκέντρωση σε πάρκο κοντά στα τείχη της κατεχόμενης Λευκωσίας και μέσω της Πύλης Κερύνειας το πλήθος πορεύθηκε προς την πλατεία Σεραγιού, όπου κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν. Παρευρέθηκαν ήταν επίσης πολλές ηγεσίες συντεχνιών, συνδικαλιστικών και επαγγελματικών οργανώσεων, παλιοί συνδικαλιστές και πολιτικοί.

Ο κόσμος κρατούσε πανό με συνθήματα όπως το κεντρικό «#Biz varız(Εμείς υπάρχουμε)», «Όχι στον πόλεμο», «Χάος στην παιδεία, χάος στην υγεία», «Μαθήματα στις λάσπες, στα τσαντίρια», «59 εκ ευρώ πόσα σχολεία φτιάχνουν;», «Όποιος αγαπάει την ελευθερία να έρθει» κά.

«Αυτή είναι η υπόθεση της πατρίδας», δήλωσε από το βήμα της σκηνής που στήθηκε στην πλατεία Σεραγιού ο Τουφάν Ερχιουρμάν κάνοντας ειδική μνεία ότι μαζί τους στην εκδήλωση βρίσκονταν πολιτικοί κι άτομα από ένα ευρύ πολιτικό φάσμα. «Μπορεί να έχουμε διαφορετικές ιδέες, μπορεί να έχουμε διαφορετικές σκέψεις για το μέλλον αυτής της χώρας, αλλά υπάρχει ένα κοινό σημείο με τους φίλους μας που είμαι σίγουρος ότι θα είναι μαζί μας την επόμενη περίοδο αγαπάμε βρε αυτή τη χώρα! Αγαπάμε αυτή τη χώρα!».

Αυτοί που ισχυρίζονται ότι «κυβερνούν τη χώρα», πρόσθεσε, έκλεψαν και στο παρελθόν για να κρατηθούν στην καρέκλα, κλέβουν και τώρα το μέλλον αυτών των παιδιών. Επισημαίνοντας ότι ο πόλεμος στην Παλαιστίνη συνεχίζεται και εκεί σκοτώνονται παιδιά, ο πρόεδρος του ΡΤΚ είπε ότι ο κόσμος δεν είναι δίκαιο μέρος και θέλουν ειρήνη σε όλο τον κόσμο και στο μικροσκοπικό νησί, την Κύπρο. «Θέλουμε ένα όμορφο μέλλον για τα παιδιά μας». Αυτοί που «τώρα κυβερνούν την χώρα», πρόσθεσε, κοιτώντας μας στο πρόσωπο εξαναγκάζουν τα παιδιά μας στην μετανάστευση.

«Ναι, αυτοί οι άνθρωποι είναι υπομονετικός λαός. Αλλά όπως λένε, ‘το άλογο αργεί αλλά κλωτσά σκληρά.. Θα σας χτυπήσουν τόσο δυνατά που θα αναρωτιέσαι από πού σας ήρθε».

Η πλατεία Σεραγού, ανέφερε, είναι ιστορική για τους Τ/κ αλλά κανείς δεν μπορεί να τους εγκλωβίσει εκεί. «Κανείς δεν μπορεί να εγκλωβίσει τους Τ/κ σε αυτή την νοοτροπία (των «κυβερνώντων»). Επειδή υπήρχαμε, υπάρχουμε και θα υπάρχουμε».

Ο πρόεδρος του ΡΤΚ είπε ότι η αποψινή εκδήλωση  «είναι μόνο η αρχή. Η αρχή μετά από μια μακρά περίοδο σιωπής. Γνωρίζουμε ότι κάποιοι από αυτούς που ανησυχούν για το μέλλον των παιδιών και των ανθρώπων μας δεν είναι εδώ. Αλλά η αυλαία απόψε ανέβηκε. Από δω και πέρα θα είμαστε όλοι μαζί. Έρχεται η συνέχεια, να είναι έτοιμοι (η «κυβέρνηση»)»

Η νοοτροπία που μας αγνοεί και προσπαθεί να μας καταστρέψει να ξέρει ότι υπάρχουμε, θα βαδίσουμε μαζί αυτό το δρόμο και στο τέλος θα «κυβερνήσουμε μαζί αυτή τη χώρα», δήλωσε ο κ. Ερχιουρμάν. Αυτή η υπόθεση, πρόσθεσε, δεν είναι του ΡΤΚ, είναι «υπόθεση ενός αγώνα ύπαρξης».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό
Ζητά επαναπροσδιορισμό πορείας στο Κυπριακό ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Εξύμνησε την συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ ο Χέρτζογκ-Λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας
«Ιστορικό» χαρακτήρισε το ψήφισμα ΟΗΕ για Δυτική Όχθη ο Παλαιστίνιος Πρέσβης
Μπηχτές ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ με αφορμή την παύση Οδυσσέα-«Λαϊκισμός και χυδαία ψηφοθηρία εις βάρος των θεσμών»
Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Μητσοτάκη-«Ο συντονισμός μας περισσότερο απαραίτητος από ποτέ»
Διακόπηκε η συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου, ως ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης στον Οδυσσέα