ΒΙΝΤΕΟ: Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Γάζα, ομοβροντία ρουκετών κατά του Ισραήλ

Σφοδροί βομβαρδισμοί πραγματοποιούνται από τις 7 το απόγευμα στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, με τους Ισραηλινούς να χτυπούν από στεριά, αέρα και θάλασσα, σε άλλη μια ένδειξη πως η μαζική χερσαία εισβολή είναι πολύ κοντά.

«Τις τελευταίες ώρες έχουμε αυξήσει τις επιθέσεις στη Γάζα. Η Πολεμική Αεροπορία επιτίθεται ευρέως σε υπόγειους στόχους και τρομοκρατικές υποδομές. Σε συνέχεια της επιθετικής δραστηριότητας που πραγματοποιήσαμε τις τελευταίες ημέρες, οι επίγειες δυνάμεις επεκτείνουν τη χερσαία δραστηριότητα σήμερα το απόγευμα. Ο IDF εργάζεται δυναμικά σε όλες τις διαστάσεις για την επίτευξη των στόχων του πολέμου» ήταν το σχόλιο του εκπροσώπου του ισραηλινού στρατού, Ντανιέλ Χαγκάρι, καλώντας τους κατοίκους της πόλης της Γάζας να μετακινηθούν προς τα νότια.

Με τις επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα να βρίσκονται σε εξέλιξη και να έχουν ενταθεί τις τελευταίες ώρες, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε από μέλη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας για τα τεκταινόμενα.

Σύμφωνα με το CNN στο μεταξύ, οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί πραγματοποιούνται από άρματα μάχης που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τη Γάζα, ενώ επιχειρούν και πολεμικά πλοία από θαλάσσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Η κυβέρνηση της Χαμάς ανακοίνωσε εξάλλου ότι έχουν διακοπεί οι τηλεπικοινωνίες και το Ίντερνετ στον παλαιστινιακό θύλακα.

Το Netblocks, ένας οργανισμός που παρακολουθεί την κυβερνοασφάλεια και την πρόσβαση στο Ίντερνετ σε όλον τον κόσμο, έκανε λόγο για «κατάρρευση» των συνδέσεων στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι βομβαρδισμοί είναι «οι σφοδρότεροι από την έναρξη του πολέμου, στις 7 Οκτωβρίου» ανέφερε η Χαμάς, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι «προετοιμάζεται για σφαγές». Την ίδια διαπίστωση κάνουν και δημοσιογράφοι που βρίσκονται στην περιοχή.

Και οι Παλαιστίνιοι από την πλευρά τους επιχειρούν να απαντήσουν, καθώς σειρήνες ηχούν σε Ασντότ και Ασκελόν, ενώ ρουκέτες εκτοξεύονται και προς το Τελ Αβίβ. Μάλιστα, αναφορές θέλουν ένα άτομο να έχει τραυματιστεί στην πόλη Λοντ, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε αυτοκίνητα στο Τελ Αβίβ.

«Ομοβροντία ρουκετών προς τα κατεχόμενα εδάφη (σ.σ. το Ισραήλ) σε απάντηση για τις σφαγές (Παλαιστίνιων) αμάχων» αναφέρεται στην ανάρτηση των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ στην πλατφόρμα Telegram.

Δειτε Επισης

Έσπασαν τα ισόβια για το φόνου του ξυλουργού στην Ελλάδα-Κάθειρξη 18 ετών στην 38χρονη
Διασωληνωμένη η 62χρονη μετά τη λάθος μετάγγιση στην Ελλάδα-Πώς έγινε το τραγικό σφάλμα
Από βδομάδας στη Βουλή το σχέδιο αξιολόγησης εκπαιδευτικών-«Μπορούν να βρεθούν οι λύσεις»
Ξέσπασε φωτιά σε διαμέρισμα από φούρνο μικροκυμάτων-Περαστικός διέσωσε ηλικιωμένη και οικιακή βοηθό
Έρευνα σε οικία αποκάλυψε ναρκωτικά, μεγάλο χρηματικό ποσό και όπλο-Συνελήφθη 46χρονος
Χειροπέδες σε 47χρονο για εισαγωγή ναρκωτικών-Εντοπίστηκαν σε εταιρεία ταχυμεταφορών στην ελεύθερη Αμμόχωστο
Θυελλώδες «διαζύγιο» Μασκ και Τραμπ-Συνδέει τον Αμερικανό Πρόεδρο με τον Επστάιν ο επιχειρηματίας
Ψάχνουν την πορεία του μοτοσικλετιστή που άνοιξε πυρ σε εταιρεία στη Λεμεσό-Εξετάζονται κλειστά κυκλώματα
Πλησιάζει τους σαράντα βαθμούς ο υδράργυρος-Αναμένονται βροχές την Κυριακή
Παραδόθηκε στην Αστυνομία ο 43χρονος που καταζητείτο για υπόθεση ναρκωτικών και εντοπισμό 120 χιλιάδων ευρώ