BINTEO: Οι ισραηλινές δυνάμεις ανακοίνωσαν πως εξόντωσαν ηγετικό στέλεχος της Χαμάς

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF), δίνοντας και ένα βίντεο στη δημοσιότητα, λένε ότι εξόντωσαν τον επικεφαλής της Μονάδας Εκτόξευσης Ρουκετών του Βόρειου Χαν Γιουνίς της Χαμάς, Χασάν Αλ-Αμπντουλάχ.

«Τα μαχητικά αεροσκάφη των IDF πραγματοποίησαν μια ακριβή αεροπορική επίθεση με βάση τις πληροφορίες των IDF και ISA και εξάλειψαν τον Διοικητή της Μονάδας Εκτόξευσης Ρουκετών του Βόρειου Χαν Γιουνίς της Χαμάς, Χασάν Αλ-Αμπντουλάχ», αναφέρεται στην ανάρτησή τους.

Δείτε βίντεο:

Το Χαν Γιουνίς (Χάνι του Ιωνά) είναι πόλη στο νότιο μέρος της Λωρίδας της Γάζας. Στις 3 Νοεμβρίου 1956, κατά τη διάρκεια του Πολέμου του Σουέζ το Ισραήλ εξαπέλυσε μια εισβολή στην Αίγυπτο που εκείνη την περίοδο έλεγχε το Χαν Γιουνίς. Το 1967, κατά τη διάρκεια του Πολέμου των Έξι Ημερών, το Ισραήλ κατέλαβε την πόλη Χαν Γιουνίς. Το 2006 η Χαμάς πήρε τη εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας. Από την αποδέσμευση της Γάζας από το Ισραήλ, πάνω από 2.000 ρουκέτες έχουν εκτοξευθεί από την πόλη Χαν Γιουνίς στο Ισραήλ, συνήθως στη νότια ισραηλινή πόλη Σντερότ.

Σημειώνεται πως το βίντεο δίνεται στη δημοσιότητα μετά τη μεγάλη επιχείρηση που πραγματοποίησαν οι ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις στη βόρεια Γάζα κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο τον ραδιοφωνικό σταθμό του στρατού του Ισράηλ.

Σύμφωνα με το Sky News, επρόκειτο για μια «στοχευμένη επιδρομή» από την ταξιαρχία πεζικού Givati με χρήση αρμάτων μάχης, η οποία είχε ως στόχο «υποδομές τρομοκρατών».

Στο βίντεο από τη νυκτερινή επιχείρηση που έδωσε στη δημοσιότητα ο στρατός φαίνονται τεθωρακισμένα οχήματα να προχωρούν σε μια αμμώδη περιοχή στη μεθόριο. Ένας εκσκαφέας ισιώνει το χώμα ενός αναχώματος, άρματα μάχης εκτοξεύουν οβίδες και φαίνονται εκρήξεις κοντά ή εν μέσω μιας σειράς κατεστραμμένων σπιτιών.

Δειτε Επισης

Παραμονή των Ρώσων στα κατεχόμενα εδάφη και χαλάρωση των κυρώσεων προνοεί το σχέδιο των ΗΠΑ
Μετέφεραν μέσα σε δύο ώρες 9.100 βιβλία σε μια πράξη αλληλεγγύης προς το τοπικό βιβλιοπωλείο
Η Γερμανία βάζει φρένο στην πώληση Eurofighter στην Τουρκία για να πιέσει για απελευθέρωση Ιμάμογλου
Το Ιράν πιστεύει πως η συμφωνία για πυρηνικά με ΗΠΑ είναι πιθανή με στήριξη Ρωσίας
H Eπίτροπος Κος καλεί τις υποψήφιες χώρες να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις
Αυτό είναι το μνημόνιο που θα υπογράψουν Ουκρανία και ΗΠΑ για επενδύσεις σε ορυκτά-Στο τραπέζι τα «χρέη» πολέμου
Σε 25 πόλεις των ΗΠΑ ένας μισθός 100.000 δολαρίων δεν είναι αρκετός για να τα βγάλεις πέρα
Στους 58 οι νεκροί στην Υεμένη και πάνω από 100 τραυματίες από αμερικανικά πλήγματα στο λιμάνι Ρας Ίσα
Ο Τραμπ προανήγγειλε το τέλος των αυξήσεων των δασμών στην Κίνα και συμφωνία-Ποιος θα έχει το πάνω χέρι
Guardian: Στη σκιά της βίας το Πάσχα των Παλιστίνιων Χριστιανών στην Ιερουσαλήμ