Πάει για sold out και το 2025 από κρατήσεις για γάμους-Αύξηση κατά 15% στις τιμές

Παρά το γεγονός ότι οι τιμές συνεχίζουν να έχουν ανοδική πορεία και η ακρίβεια έχει κτυπήσει κόκκινο σε όλους τους τομείς, εντούτοις, αρκετά νεαρά ζευγάρια, ετοιμάζονται να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας, διοργανώνοντας ένα ιδανικό γαμήλιο πάρτι, χωρίς να απουσιάζει τίποτα από αυτό.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αύξηση που παρατηρείται στις τιμές για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων και τελετών, κυμαίνεται γύρω στο 10-15%, ωστόσο, παρά το γεγονός πως λόγω της ακρίβειας αυξάνεται και το κόστος για τους γάμους, οι κρατήσεις από νεαρά ζευγάρια συνεχίζονται με την ίδια ένταση, με αποτέλεσμα να οδεύει προς sold out και το 2025, αφού οι ελπίδες για μια κράτηση κατά το 2024, έχουν εξανεμιστεί προ πολλού.

«Οι πλείστες ημερομηνίες για το 2024 έχουν κλείσει και άρχισε να γεμίζει από κρατήσεις και το 2025. Βέβαια πάντοτε υπάρχει η επιλογή της καθημερινής, που πλέον πάρα πολλά ζευγάρια επιλέγουν να παντρευτούν καθημερινή», ανέφερε στον REPORTER η εκπρόσωπος Τύπου του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Εκδηλώσεων, Γιώτα Καπαρή, η οποία εξέφρασε την άποψη πως η επιλογή της καθημερινής, ειδικότερα για την καλοκαιρινή περίοδο, αποτελεί μια καλή ιδέα, ώστε οι καλεσμένοι να μην στερούνται τα Σαββατοκύριακα τους.

Σε ό,τι αφορά το 2025, σύμφωνα με την κ. Καπαρή, υπάρχουν διαθέσιμα Σαββατοκύριακα, ωστόσο το ημερολόγιο άρχισε να γεμίζει, γεγονός που δείχνει πως οι κρατήσεις επέστρεψαν στην εποχή προ κορωνοϊού, αφού θα πρέπει να ληφθεί υπόψη πως τις προηγούμενες χρονιές τελούνταν περισσότεροι γάμοι, οι οποίοι είχαν αναβληθεί κατά την περίοδο της πανδημίας.

«Οι αριθμοί έχουν εξομαλυνθεί, με την έννοια του ότι έχουμε επιστρέψει σε αριθμούς προ κορωνοϊού. Δηλαδή ο αριθμός 4.000 γάμων που γίνονται στην Κύπρο κάθε χρόνο, έχει επιστρέψει, ενώ αν κρίνουμε το 2022, λόγω όλων των αναβολών του 2020 και 2021, ο αριθμός αυτός ήταν κατά πολύ αυξημένος. Έτσι, σήμερα έχουμε επιστρέψει στην ομαλότητα διεξαγωγής γάμων», εξήγησε η κ. Καπαρή.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τις τιμές για την τέλεση του γαμήλιου πάρτι, αυτές έχουν αυξηθεί, ωστόσο οι μελλόνυμφοι που προχωρούν σε κρατήσεις για τα επόμενα χρόνια, καλούνται να πληρώσουν με τις ισχύουσες τιμές, ανεξαρτήτως εάν για παράδειγμα το 2025 υπάρχουν αυξομειώσεις. Κάτι, που χαρακτηρίζεται από τους εμπλεκόμενους «φυσιολογικό», δεδομένου των γενικότερων αυξήσεων που καταγράφονται.

Όπως υποδεικνύει η εκπρόσωπος Τύπου του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Εκδηλώσεων, «πάμε στην αγορά και γνωρίζουμε πόσο πιο ακριβά είναι πλέον τα τρόφιμα. Έτσι είναι λογικό αυτό το κόστος να επηρεάζει και τους γάμους. Δεν είμαστε εστιατόριο στο οποίο θα πας την επόμενη μέρα και θα δεις διαφορά στην τιμή. Οι τιμές που κλείνουν σήμερα, είναι για γάμους που θα πραγματοποιηθούν ένα με δυο χρόνια μετά. Εκ των πραγμάτων όμως, είναι ήδη αυξημένες οι τιμές, αφού οι πρώτες ύλες και τα τρόφιμα έχουν αυξηθεί τόσο πολύ. Είμαστε μια χώρα όπου ως επί το πλείστο οι πρώτες ύλες είναι εισαγόμενες, έτσι λογικό είναι να επηρεάζεται το κόστος παραγωγής».

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί, πως παρά τις αυξήσεις, τα περισσότερα νεαρά ζευγάρια, φαίνεται να θέλουν να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους, χωρίς να στερηθούν κάποια πράγματα από τον γάμο τους, ωστόσο υπάρχουν και αυτοί, που λόγω των οικονομικών πιέσεων, κάνουν εκπτώσεις στα «θέλω» τους.

«Πολύ λίγα είναι τα ζευγάρια που κάνουν εκπτώσεις στα θέλω τους, καθώς όλα τα ζευγάρια θέλουν το καλύτερο, πάντα με βάση τα οικονομικά κριτήρια του καθενός. Εκείνο που θα ξόδευαν υπό άλλες συνθήκες με κάποιες άλλες τιμολογιακές πολιτικές, εξακολουθούν να θέλουν να το κάνουν και σήμερα. Απλά άλλοι επιλέγουν να βρουν κέντρο δεξιώσεων στα 20-25 ευρώ το άτομο και άλλοι στα 70 ευρώ το άτομο. Εκείνο που θα έκαναν παλιά, συνεχίζουν να το κάνουν ουσιαστικά. Δεν υπάρχει κάποια δραματική αλλαγή στον τρόπο που επιλέγουμε να παντρευτούμε. Είμαστε μια χώρα, όπου οι πολίτες αγαπούν πάρα πολύ τους γάμους», ανέφερε η κ. Καπαρή.

Δειτε Επισης

Επιχείρηση απομάκρυνσης πέραν των 500 Αυστραλών από τον Λίβανο δια μέσου της Κύπρου
Δεν λέει να φθινοπωριάσει-Σταθερά στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Έφτασαν ακόμη 38 Κύπριοι από τη Βυρητό-Καλύφθηκε από τη ΚΔ το κόστος μετάβασης
Στα μαχαίρια και πάλι συντεχνίες και ΟΚΥπΥ-Κρίση χωρίς τέλος η υπογραφή της συλλογικής σύμβασης
Το μήνυμα Θεοδοσίου για τις νέες αρμοδιότητές της-«Σκοπός μας να εγκύψουμε στα θέματα ευημερίας ζώων»
Μ. Παναγιώτου: Η κυβέρνηση επιδιώκει να προσδώσει νέα δυναμική στους αγρότες
Στην κυκλοφορία δρόμος στο Τσέρι, ανακοίνωσαν τα Δημόσια Έργα με άλλα έργα σε δρόμους
Δεν αποδέχονται ως έχει το προσχέδιο συλλογικής σύμβασης εργασίας ΟΚΥπΥ οι συντεχνίες
Διαψεύδει τα περί απόρριψης της πρότασής του από συντεχνίες ο ΟΚΥπΥ
Θέμα για την παραγωγή χαλλουμιού στα κατεχόμενα θέτουν οι αγελαδοτρόφοι στην ΕΕ