Σκάνδαλο στο Βατικανό-Ιερέας οργάνωσε όργιο σε ενορία

Δεκτή την παραίτηση Πολωνού επισκόπου, του οποίου η ενορία έχει βρεθεί στο επίκεντρο μετά από καταγγελίες για γκέι όργιο, έκανε σήμερα (24/10) ο πάπας Φραγκίσκος. Το Βατικανό δεν έχει αναφέρει τις καταγγελίες ως λόγο για την παραίτηση του επισκόπου Γκρέγκορς Κάζακ και ανακοίνωσε απλά ότι «ο Άγιος Πατέρας αποδέχτηκε την παραίτηση», μεταδίδει το Associated Press.

Το σκάνδαλο είχε ξεσπάσει τον Σεπτέμβριο στην ενορία Ντάμπροβα Γκόρνιτσα, όταν ένας από τους ιερείς είχε οργανώσει όργιο και είχε προσκαλέσει και ιερόδουλο.

Η υπόθεση είχε γίνει γνωστή καθώς ο καλεσμένος είχε χάσει τις αισθήσεις του και οι υπόλοιποι είχαν αναγκαστεί να καλέσουν ασθενοφόρο.

Ο Εισαγγελέας που ανέλαβε την υπόθεση ανέφερε ότι ο ιερέας, γνωστός ως Τόμας Ζ., ενδέχεται να κατηγορηθεί για την αποτυχία παροχής αναγκαίας φροντίδας, καθώς φέρεται να προσπάθησε να εμποδίσει την αστυνομία και τους διασώστες να μπουν στην οικία.

«Ο πατήρ Τόμας Ζ. και δύο άλλοι διέπραξαν μια πολύ σοβαρή παράβαση των ηθικών αξιών, την οποία η εκκλησία δεν ανέχεται και την καταδικάζει. Το συμβάν αποτελεί σκάνδαλο για τους πιστούς και η δημόσια κατακραυγή είναι δικαιολογημένη», είχε πει επίσημα η επισκοπή για τον ιερέα.

Από την πλευρά του ο επίσκοπος Κάζακ, γνωστοποιώντας την παραίτησή του, ζήτησε από τους πιστούς να του «συγχωρέσουν» τις «ανθρώπινες αδυναμίες».

Πηγή: Έθνος

Δειτε Επισης

Το γερμανικό τείχος προστασίας, η άνοδος του AfD και η τιμωρία των απερχόμενων
Το έγγραφο της συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Ουκρανίας-Επενδυτικό ταμείο για τα 500 δισ. από το Κίεβο
Πλήγματα του ισραηλινού στρατού σε τοποθεσίες εκτόξευσης ρουκετών στη Γάζα
ΗΠΑ και Ρωσία καταψήφισαν στον ΟΗΕ ψήφισμα της Ουκρανίας για τον τερματισμό του πολέμου
Οι ΗΠΑ δεν θα φύγουν από την Αλεξανδρούπολη, διαβεβαιώνει ο Τραμπ
Ελαφρώς βελτιωμένη η κατάσταση της υγείας του Πάπα Φραγκίσκου
Για σοβαρές συζητήσεις με τον Πούτιν σχετικά με το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία κάνει λόγο ο Τραμπ
Ξεκίνησε η δίκη του χειρουργού που κακοποίησε σεξουαλικά 299 παιδιά στη Γαλλία-Παραδέχθηκε την ενοχή του
Η αμήχανη άφιξη Μακρόν στον Λευκό Οίκο-Άφαντος ο Τραμπ, δεν τον υποδέχθηκε
Πυρετός διαβουλεύσεων στη Γερμανία-Συνασπισμό με το SPD επιθυμεί ο Φρίντριχ Μερτς