Συνάντησε τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων ο Πρέσβης της Κύπρου-Όσα συζήτησαν

Ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής είναι διαρκές μέλημα της Βουλής των Ελλήνων, ανέφερε ο Πρόεδρος του Σώματος, Κωνσταντίνος Τασούλας, υποδεχόμενος την Τρίτη τον νέο Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας, Σταύρο Αυγουστίδη, κατά τη διάρκεια εθιμοτυπικής επίσκεψης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής των Ελλήνων, ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε στον Πρέσβη της Κύπρου ότι ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής στην Κύπρο και η συνολική επίλυση του κυπριακού ζητήματος, στο πλαίσιο των σχετικών αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών, αποτελεί διαρκές μέλημα και εθνική προτεραιότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και όλων των πτερύγων της Βουλής των Ελλήνων.

Ο κ. Τασούλας και ο κ. Αυγουστίδης αντάλλαξαν απόψεις για την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο Κοινοβουλίων. Ο κ. Τασούλας τόνισε ότι προσεχώς θα υπογραφεί, μεταξύ των Γενικών Γραμματέων των δύο Σωμάτων, ένα Μνημόνιο Συνεργασίας.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Βουλής και ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας αντάλλαξαν απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τονίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης στην περιοχή.

Συνάντησε μέλη της Επιτροπής Παιδείας ο κ. Τασούλας

Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας με διακομματική αντιπροσωπεία της Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων Χρήστου Κέλλα.

Οι Κύπριοι Βουλευτές, με επικεφαλής τον Παύλο Μυλωνά, αναφέρθηκαν στα θέματα που θα απασχολήσουν τις δύο Επιτροπές, ενώ ο κ. Τασούλας από την πλευρά του τόνισε το σημαντικό ρόλο της παιδείας και της κοινής πολιτιστικής ταυτότητας στην προσπάθεια να ξεπεράσουν οι δύο χώρες την οικονομική κρίση της προηγούμενης δεκαετίας.

Σχολιάζοντας τη διεθνή πολιτική κατάσταση, ο κ. Τασούλας εξέφρασε την πεποίθηση ότι «οι ισχυροί του πλανήτη ίσως επιτέλους κατανοήσουν τη σημασία και την αξία του Διεθνούς Δικαίου, τώρα που οι επιπτώσεις των πολεμικών συγκρούσεων γίνονται ολοένα και πιο αισθητές παγκοσμίως», όπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση.

Παρόντες στη συνάντηση εκτός από τον κ. Κέλλα και τον Κύπριο ομόλογό του ήταν οι Κύπριοι βουλευτές Χ. Σαββίδης, Γ. Κάρουλλας, Χ. Χριστοφίδης, Α. Αποστόλου και Α. Τρυφωνίδης.

Δειτε Επισης

Να στείλουν βοήθεια στον Λίβανο προτρέπει ο ΠτΔ ομολόγους του και ΕΕ
Για εκσυγχρονισμό Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας συζήτησαν Χαρτσιώτης-Σιζόπουλος
Ο Michael Tatham ο νέος ύπατος αρμοστής της Βρετανίας στην Κύπρο
Απαντά στις επικρίσεις για τα μέτρα στήριξης ο Κεραυνός-Στο τραπέζι και η κατάργηση ΦΠΑ στους ρύπους
Το σχόλιο Χακάν Φιντάν για Κυπριακό-«Ελλάδα και Τουρκία έχουν τις θέσεις τους»
Αποκάλυψε τις λεπτομέρειες της τριμερούς ο ΠτΔ-«Ήμουν έτοιμος να ανακοινώσω θετικά μέτρα»
Κάποιοι ζώνονται απ' τα Φ(ε)ιδία, άλλοι τον αποθεώνουν κι άλλοι πρέπει να ανησυχούν για το πολιτικό μέλλον
Ο Τατάρ ως «δικηγόρος» των σφετεριστών, οι εσωτερικές πιέσεις και η πολιτική κρίση στα κατεχόμενα
Ισχυρισμοί Τατάρ ότι ο ΓΓ ζήτησε από τον Πρόεδρο να «χορηγήσει αμνησία» στους σφετεριστές
Την Παρασκευή συνέρχεται η «βουλή» στα κατεχόμενα για την «εκλογή προέδρου»