Συνέρχεται το απόγευμα το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας-Στο τραπέζι οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Συνέρχεται εκ νέου το απόγευμα το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, υπό τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, για να εξετάσει τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τις επιπτώσεις του στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη, ενώπιον του Συμβουλίου θα παρουσιαστούν τα τελευταία δεδομένα, σε σχέση με την κρίση στη Μέση Ανατολή και θα μελετηθούν τα διάφορα σενάρια που ενδέχεται να επηρεάσουν και την Κύπρο. Θα αξιολογηθεί, επίσης, η κατάσταση και το πώς ενδέχεται αν επηρεάσει την περιοχή μας γενικότερα και τη χώρα μας συγκεγκριμένα και θα συζητηθούν περαιτέρω μέτρα πρόληψης. Η συνεδρία θα επικεντρωθεί στον ρόλο που διαδραματίζει η Κύπρος, τόσο σε ό,τι αφορά την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας όσο και στην εκκένωση υπηκόων τρίτων χωρών.

Επιπλέον αναμένεται να δοθούν οδηγίες στις αρμόδιες υπηρεσίες, αναλόγως των αποφάσεων που θα ληφθούν καθώς επίσης και στο ρόλο που η Κύπρος μπορεί να διαδραματίσει, κυρίως για ανθρωπιστικά και διαμετακομιστικά ζητήματα που προκύπτουν.

Στη συνεδρίαση θα παρευρεθούν οι Υπουργοί Εσωτερικών, Άμυνας, Δημόσια τάξης, Υφυπουργός παρά το προέδρων, Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Υφυπουργός Τουρισμού, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Διευθυντής του γραφείου Tύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, ο Αρχηγός της Αστυνομίας, ο Διοικητής της Πολιτικής Άμυνας, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας και οι Γενικοί διευθυντές των Υπουργών Εξωτερικών και Μεταφορών.

Όπως εξήγησε ο κ. Λετυμπιώτης, η σύνθεση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας προσαρμόζεται αναλόγως της ατζέντας και τους τομείς που επηρεάζονται σε κάθε περίπτωση.

Δειτε Επισης

Σε πολύ στενό συντονισμό Κύπρος και εταίροι για τον GSI και το έργο στο «Αφροδίτη»
Κατηγορούνται ότι επιτέθηκαν σε αστυνομικούς οι δύο που συνελήφθησαν στην παρέλαση
Συγχαρητήρια μηνύματα Προέδρων από άλλες χώρες για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας
Ξεκαθαρίζει για τον τερματισμό των μέτρων στήριξης η Κυβέρνηση-«Ο πληθωρισμός έχει υποχωρήσει»
Πραγματικός στόχος του Ισραήλ είναι το Ιράν και η αναμόρφωση όλης της Μέσης Ανατολής
Με κάθε λαμπρότητα τίμησε την ημέρα της Ανεξαρτησίας η Κύπρος (pics)
Το διακύβευμα για τη νέα ηγεσία της Αστυνομίας-«Πρέπει να επικρατεί το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες»
Αναμένει στο ακουστικό η Λευκωσία για επίσημη ενημέρωση από ΗΕ για την ημερομηνία συνάντησης
Αναθεωρούνται πρωτόκολλα μετά την απόδραση του Κομμωτή-«Στόχος να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας στις Φυλακές»
Το μήνυμα του ΠτΔ για την ημέρα ανεξαρτησίας-«Στόχος η ενίσχυση της υπόστασης της Δημοκρατίας»