Με λυγμούς στο Δικαστήριο ο Σύρος που μπούκαρε σε Τράπεζα-Υπέβαλε ερωτήσεις, είπε είναι εργάτης του Θεού

Χωρίς δικηγόρο και ξεσπώντας σε λυγμούς, εμφανίστηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, ο 44χρονος αλλοδαπός που το μεσημέρι της Παρασκευής προκάλεσε ζημιές και ανησυχία σε τράπεζα στη Λευκωσία, θέτοντας σε κινητοποίηση την Αστυνομία, μέλη της οποίας έφθασαν στο σημείο και κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν, αφού βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ, χωρίς ωστόσο το περιστατικό να συνδέεται με θέματα τρομοκρατίας.

Ο 44χρονος από τη Συρία οδηγήθηκε το πρωί από την Αστυνομία ενώπιον του Δικαστηρίου για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του, με τον ύποπτο να μην επιθυμεί να εκπροσωπηθεί από δικηγόρο, ωστόσο μίλησε ο ίδιος στο Δικαστήριο και υπέβαλε ερωτήσεις στον αστυνομικό.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία ενώπιον Δικαστηρίου στην οποία βρέθηκε ο REPORTER, εναντίον του 44χρονου διερευνώνται τα αδικήματα της επίθεσης κατά αστυνομικού, της αντίστασης κατά τη νόμιμη σύλληψη και της πρόκλησης ανησυχίας, γεγονότα τα οποία εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής σε τράπεζα στη Λευκωσία.

Ο ύποπτος, ερωτηθείς από το Δικαστήριο αν φέρει ένσταση στην κράτηση του, ανέφερε, «Φέρω ένσταση στην κράτηση. Δεν πρέπει να με ρωτήσετε πριν να με κρατήσετε; Με κράτησαν πριν να με ρωτήσουν. Έχω τους αγγέλους του Θεού και είμαι στρατιώτης του Θεού και έχω αποδείξεις. Ο Θεός είναι μαζί μου. Όλος ο κόσμος δεν το πιστεύει. Έχουμε τα βιβλία μας, το κοράνι. Είμαι Μουσουλμάνος, έχει ένα χρόνο που έχω τον άγγελο του Θεού αλλά κανένας δεν το πιστεύει».

Στη συνέχεια ο Δικαστής ρώτησε τον ύποπτο εάν θέλει να υποβάλει ερωτήσεις στον μάρτυρα της Αστυνομίας που ζητά την κράτηση του, με τον 44χρονο να απαντά: «Γιατί δεν έφερε χαρτί να δείξει ποιος είμαι; Να ξέρει ο Δικαστής ποιος είμαι».

Στη συνέχεια ο ύποπτος, υπέβαλε ερωτήσεις στον αστυνομικό.

Ύποπτος: «Είμαι εργάτης του Θεού. Μπορείς να με κρατήσεις;»

Ανακριτής: Βάσει της υπόθεσης διερευνούμε κάποια αδικήματα. Συνελήφθη για τα αδικήματα που αναφέραμε. Διερευνούμε τα αδικήματα.

Ύποπτος: Πριν μπω μέσα, έπιασα την τράπεζα και μίλησα και είχα άδεια.

Κατηγορούσα Αρχή: Ένσταση, επειδή όσα ακούγονται δεν άπτονται της διαδικασίας. Εξετάζουμε αν υπάρχει μαρτυρία που να συνδέεται ο ύποπτος.

Δικαστής: Συμφωνώ με την Κατηγορούσα Αρχή. Ως εκ τούτου περιορίστε τις ερωτήσεις σας για το χρόνο της κράτησης σας και αν προκύπτει εύλογη υπόνοια για εμπλοκή σας.

Ύποπτος: Είναι πολλές οκτώ μέρες για μένα. Βάλε πιο λίγες, πήγαινε στην τράπεζα, έλεγξε ποιος με εκνεύρισε.

Δικαστής: Συμφωνείτε για κράτηση. Για πόσες μέρες;

Ύποπτος: Τέσσερις. Είπα συγνώμη.

Κατηγορούσα Αρχή: Είναι η θέση μας ότι χρειάζονται οι οκτώ ημέρες, επειδή το ανακριτικό έργο είναι στο αρχικό στάδιο και υπάρχουν στοιχεία. Όλα έχουν διεξαχθεί μέσα σε μια τράπεζα και πρέπει να ελεγχθούν τα δεδομένα. Μπορεί να ολοκληρωθούν οι έρευνες νωρίτερα και να αφεθεί ελεύθερος.

Δικαστής: Συμφωνείτε με αυτό;

Ύποπτος: Συμφωνώ

Δικαστής: Συγκατατίθεστε με το αίτημα για οκτώ ημέρες και αν τελειώσουν νωρίτερα να αφεθείτε ελεύθερος;

Ύποπτος: Ναι

Το Δικαστήριο, αφού εξέτασε την μαρτυρία από πλευράς Αστυνομίας και τα όσα ειπώθηκαν ενώπιον του, ανέφερε πως έχει ικανοποιηθεί από την μαρτυρία που κατατέθηκε και πως ο ύποπτος φαίνεται να συνδέεται με τα υπό διερεύνηση αδικήματα.

Το Δικαστήριο έκρινε πως η κράτηση του υπόπτου είναι αναγκαία, αφού δεν ολοκληρώθηκε το ανακριτικό έργο και ως εκ τούτου εξέδωσε διάταγμα κράτησης του για οκτώ ημέρες.

Τέλος, το Δικαστήριο ρώτησε τον ύποπτο αν αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, καθώς αντιλήφθηκε χτυπήματα, ενώ τον ρώτησε αν του παρείχε η Αστυνομία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με τον ίδιο να απαντά «ούτε νερό δεν μου έφεραν». Το Δικαστήριο διέταξε όπως του παρασχεθούν τα απαραίτητα.

Σημειώνεται εκ νέου, πως σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν, το περιστατικό δεν συνδέεται με τρομοκρατικά θέματα.

Δειτε Επισης

Στο κελί για οκτώ χρόνια 41χρονος-Βοηθούσε μετανάστες να εισέλθουν παράνομα στην Κυπριακή Δημοκρατία
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία 15χρονος (pic)
Μπήκαν σε καφενείο στην Αραδίππου και έπιασαν λαβράκι-Βρήκαν τριάντα κούτες αδασμοφορολόγητα τσιγάρα
Θλίψη για το θάνατο του Μηνά Χατζημιχαήλ-Υπηρέτησε ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου και ΓΔ ΥΠΕΞ
Υπέκυψε στα τραύματά του ο 68χρονος Μηνάς Χατζημιχαήλ-Τραυματίστηκε προσπαθώντας να σταματήσει το εν κινήσει όχημά του
Οπαδός με καλυμμένο το πρόσωπό του μοίραζε καπνογόνα στην κερκίδα-Χειροπέδες σε 21χρονο
Από πέντε μέχρι επτά κλήσεις ημερησίως από το ecall-Ο τρόπος λειτουργίας του και οι ενέργειες των Αρχών
Τα παράλληλα αφηγήματα του Κυπριακού, η προσέγγιση της Τουρκίας και οι σκοπιμότητες Τατάρ
BINTEO: Σφοδροί βομβαρδισμοί των Ισραηλινών στα περίχωρα της Βηρυτού-Χτύπησαν τη μεγαλύτερη αποθήκη οπλισμού της Χεζμπολάχ
Ποινή φυλάκισης οκτώ ετών σε 41χρονο για μεταφορά μεταναστών και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση