Μπάιντεν: Kαθήκον του Ισραήλ να απαντήσει στις επιθέσεις, πρόσθετη αμερικανική βοήθεια

Οι ΗΠΑ αυξάνουν την πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ, ανέφερε ο πρόεδρος της χώρας Τζο Μπάιντεν, σε διάγγελμά του μετά τη μαραθώνια τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζμιν Νετανιάχου.

Συγκεκριμένα, επεσήμανε πως η βοήθεια θα περιλαμβάνει πυρομαχικά και «αναχαιτιστικά για την ανανέωση του σιδερένιου θόλου». «Θα διασφαλίσουμε ότι το Ισραήλ δεν θα ξεμείνει από αυτά τα κρίσιμα περιουσιακά στοιχεία για να υπερασπιστεί τις πόλεις και τους πολίτες του» είπε. .

Ο ίδιος σημείωσε πως το «Ισραήλ έχει καθήκον να απαντήσει στις επιθέσεις». «Τηρούμε τους νόμους του πολέμου, έχει σημασία, υπάρχει διαφορά», πρόσθεσε, λέγοντας ότι οι Αμερικανοί προσεύχονται για τις οικογένειες που επλήγησαν από τις φρικαλεότητες. Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να «στέκονται ενωμένες» με το Ισραήλ.

Συνέχισε κλιμακώνοντας κατά της Χαμάς, λέγοντας: «Ξέρετε ότι υπάρχουν στιγμές στη ζωή του, το εννοώ κυριολεκτικά, όταν το αγνό, ανόθευτο κακό εξαπολύεται σε αυτόν τον κόσμο. Ο λαός του Ισραήλ ζει μια τέτοια στιγμή αυτό το Σαββατοκύριακο, τα αιματοβαμμένα χέρια της Χαμάς που δηλωμένος σκοπός της ύπαρξής της είναι να σκοτώνει Εβραίους. Αυτή ήταν μια πράξη απόλυτου κακού. Περισσότεροι από 1000 πολίτες σφαγιάστηκαν. Όχι απλώς σκοτώθηκαν, σφαγιάστηκαν στο Ισραήλ. Ανάμεσά τους τουλάχιστον 14 Αμερικανοί πολίτες που σκοτώθηκαν. Γονείς σφαγιάστηκαν χρησιμοποιώντας το σώμα τους για να προσπαθήσουν να προστατεύσουν τα παιδιά τους».

«Η κτηνωδία της αιμοδιψίας της Χαμάς φέρνει στο μυαλό τις χειρότερες επιδρομές του ISIS», είπε ο Μπάιντεν, σημειώνοντας ότι «πρόκειται για τρομοκρατία, η οποία δυστυχώς για τον εβραϊκό λαό, δεν είναι καινούργια. Αυτή η επίθεση φέρνει στην επιφάνεια οδυνηρές μνήμες. Τα σημάδια που οδήγησε μια χιλιετία αντισημιτισμού και γενοκτονίας.

«Έτσι, αυτή τη στιγμή», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, «πρέπει να είμαστε απολύτως σαφείς: Στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ. Στεκόμαστε δίπλα στο Ισραήλ Και θα διασφαλίσουμε ότι θα έχει ό,τι χρειάζεται για να φροντίσει τους πολίτες του, να αμυνθεί και να απαντήσει σε αυτή την επίθεση. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την τρομοκρατία».

Και πρόσθεσε: «Η Χαμάς δεν υποστηρίζει το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού στην αξιοπρέπεια και την αυτοδιάθεση.. Χρησιμοποιεί Παλαιστίνιους πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες και δεν προσφέρει τίποτα άλλο παρά τρόμο και αιματοχυσία...»

Δειτε Επισης

Έφοδοι στην Ταϊβάν-Ερευνούν διασυνδέσεις της Gold Apollo με τους βομβητές που εξερράγησαν στον Λίβανο
Ο διευθυντής της εφημερίδας Novaya Gazeta-Europe διώκεται ποινικά στη Ρωσία
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν 30 εκτοξευτές ρουκετών και υποδομές της Χεζμπολάχ
Μυστήριο με την ματαίωση της κοινής εμφάνισης του Τραμπ με τον Πολωνό πρόεδρο Ντούντα
Επιτροπή του ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για παραβίαση τη συνθήκη δικαιωμάτων του παιδιού στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Απίστευτος ο Ερντογάν-Πήγε σε ζαχαροπλαστείο και ζήτησε... φραπέ
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Lufthansa, Air France παρατείνουν αναστολή πτήσεων προς Τελ Αβίβ, Ιράν, Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Τρόμος σε πτήση-Λίγο μετά την απογείωση άνοιξαν μύτες, αιμορραγούσαν αυτιά επιβατών