Συγκλονίζει νεαρή για το αιματοβαμμένο φεστιβάλ-«Ακούγαμε ουρλιαχτά των φίλων μου, ήθελαν να σκοτώσουν όποιον έβλεπαν»

Την κόλαση που έζησε στο φεστιβάλ στο Ισραήλ, το οποίο βάφτηκε κόκκινο μετά την επίθεση της Χαμάς, περιγράφει η Αμίτ Γκανίς.

«Το Σάββατο το πρωί στις 06:00 ήμουν στο πάρτι εγώ και ο καλύτερός μου φίλος. Ακούσαμε πυροβολισμούς, είδαμε τις ρουκέτες στον ουρανό και μετά από 15 λεπτά είδαμε να πυροβολούν συνεχώς προς το μέρος μας» λέει, μιλώντας στο Mega.

«Ήθελαν να σκοτώσουν όποιον έβλεπαν στο πάρτι. Κάθε γυναίκα, κάθε παιδί που έβλεπαν».

Η Αμίτ και ο φίλος της άρχισαν να τρέχουν για να σωθούν. Η ίδια δήλωσε πως βλέποντας πλέον τα βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης νιώθει πως είναι τυχερή που έτρεξε για να σωθεί στο δάσος, όπου έμειναν για 9 ώρες, μέχρι να τους βρει η αστυνομία.

«Δεν ξέρουμε ούτε πού είναι οι σοροί τους»

«Προσευχηθήκαμε και σωθήκαμε. Ακούγαμε όμως τα ουρλιαχτά των φίλων μου και ανθρώπων που δεν είναι ζωντανοί και κανείς δεν ξέρει τίποτα για αυτούς. Κανείς δεν ξέρει που είναι οι σοροί τους. Ήταν απαίσιο, ήταν εφιάλτης αυτό που ζήσαμε».

Η Αμίτ έχασε τουλάχιστον τρεις φίλους της στο αιματοβαμμένο φεστιβάλ, ενώ ευχή της είναι «όλοι οι φίλοι μου, που δεν ξέρουμε που βρίσκονται, να γυρίσουν ασφαλείς».

Μαχητές της Χαμάς πυροβολούν όσους προσπαθούν να διαφύγουν από το φεστιβάλ Supernova

Πέραν των κατοίκων του Ισραήλ που έχουν υπάρξει θύματα των βομβαρδισμών και πυροβολισμών αλλά και όμηροι των μαχητών της Χαμάς, στο στόχαστρο της αιφνιδιαστικής επίθεσης βρέθηκαν και όσοι παρευρέθηκαν στο μουσικό φεστιβάλ Supernova που διεξαγόταν στο νότιο Ισραήλ, αρκετά κοντά στη Γάζα.

Σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές τουλάχιστον 260 πτώματα ανασύρθηκαν από το σημείο, ενώ αρκετοί φέρεται να κρατούνται όμηροι.

Χαρακτηριστικό το παρακάτω βίντεο, που τραβήχτηκε από κάμερα στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου, ο οδηγός του οποίου προσπαθεί να φύγει από το σημείο του φεστιβάλ, μάταια όμως γιατί πέφτει επάνω σε μπλόκο των μαχητών της Χαμάς, οι οποίοι αρχίζουν και πυροβολούν εν ψυχρώ.

Πηγή: In

Δειτε Επισης

Η Χαμάς σε νέα εποχή-«Κλειδί» ο νέος της ηγέτης για το μέλλον του πολέμου και ομήρων
«Bαθιά θλίψη» εκφράζουν οι Ταλιμπάν για τον θάνατο του Σινουάρ
Η Χεζμπολάχ λέει ότι εκτόξευσε πυραύλους στη Χάιφα
Ο Ερντογάν ζητά εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ
Fitness expert ανέβασε βίντεο-σοκ με προπόνηση παιδιού για να παρακινήσει τους followers
Ο θάνατος Σινουάρ μπορεί να αποτελέσει «σημείο καμπής» για κατάπαυση του πυρός
Νέο βίντεο από τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς-Η στιγμή που το τανκ ανοίγει πυρ και τον σκοτώνει
Ο Γιαχία Σινουάρ παραμένει «πηγή έμπνευσης» στη Μέση Ανατολή κατά την Τεχεράνη
Η ίδια η Μοσάντ έφτιαξε και «πούλησε» τους βομβητές που διέλυσαν τη Χεζμπολάχ
Ο Πούτιν κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι πυροδοτούν εντάσεις στην Ασία