Αλλάζει στάση η Χαμάς-Δηλώνει ανοιχτή σε συζήτηση για εκεχειρία

Ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε ότι η ομάδα είναι ανοιχτή σε συζητήσεις για μια πιθανή εκεχειρία με το Ισραήλ, έχοντας «επιτύχει τους στόχους της».

Ο Moussa Abu Marzouk δήλωσε στο Al Jazeera σε τηλεφωνική συνέντευξη ότι η Χαμάς είναι ανοιχτή σε «κάτι τέτοιο» και «όλους τους πολιτικούς διαλόγους», όταν ρωτήθηκε αν η ισλαμιστική ομάδα είναι πρόθυμη να συζητήσει μια πιθανή εκεχειρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Νωρίτερα στέλεχος της Χαμάς δήλωσε πως δεν υπάρχει δυνατότητα διαπραγμάτευσης με το Ισραήλ.

«Καμία διαπραγμάτευση» δεν είναι εφικτή προς το παρόν με το Ισραήλ, καθώς οι εχθροπραξίες συνεχίζονται, δήλωσε συγκεκριμένα στο Γαλλικό Πρακτορείο το στέλεχος της Χαμάς από την Ντόχα, πρωτεύουσα του Κατάρ.

«Η στρατιωτική επιχείρηση συνεχίζεται και η αντίσταση από τις Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ (το ένοπλο τμήμα της Χαμάς) συνεχίζει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα του λαού μας, επομένως δεν υπάρχει δυνατότητα καμίας διαπραγμάτευσης για το ζήτημα των ομήρων ή άλλα θέματα» με το Ισραήλ, είπε ο Χόσαμ Μπαντράν, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς που εδρεύει στην πρωτεύουσα του Κατάρ.

Πηγή: iefimerida

Δειτε Επισης

Πώς από δύο καλοί φίλοι Τραμπ-Μασκ κατέληξαν εχθροί
Συνελήφθη 14χρονος ως ύποπτος για σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης στη Γερμανία
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκλονιστικές εικόνες από την επίθεση με drones σε διυλιστήριο στην πόλη Ένγκελς
Πώς ο καβγάς Μασκ-Τραμπ απειλεί να εκτροχιάσει το διαστημικό πρόγραμμα των ΗΠΑ
Ουκρανική αντεπίθεση στη Ρωσία-Drones χτύπησαν αποθήκη καυσίμων που τροφοδοτεί βομβαρδιστικά
Βρέθηκε αποκεφαλισμένη σε βαλίτσα συνοδός πολυτελείας στην Ιταλία-Συνελήφθη 32χρονος Ρουμάνος
Θυελλώδες «διαζύγιο» Μασκ και Τραμπ-Συνδέει τον Αμερικανό Πρόεδρο με τον Επστάιν ο επιχειρηματίας
Αντιδράσεις στη Γερμανία για τον διορισμό συνεργάτη του Σολτς στη θέση του υφυπουργού Άμυνας
Δέσμευση Κιμ πως η Βόρεια Κορέα θα υποστηρίξει άνευ όρων τη Ρωσία στον πόλεμo με την Ουκρανία
Επίθεση της Ρωσίας στο Κίεβο με βαλλιστικούς πυραύλους και drones-Εκρήξεις σε πολλές περιοχές της Ουκρανίας