Το Ισραήλ επιβεβαιώνει ότι η Χαμάς κρατά πάνω από 100 ομήρους, ανάμεσά τους και παιδιά

Δεύτερη μέρα πολέμου στη Μέση Ανατολή και ο φόρος του αίματος είναι ήδη βαρύς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Οι νεκροί Ισραηλινοί ξεπερενούν τα 600 άτομα, ενώ στη Γάζα έχουν σκοτωθεί από τα αντίποινα που φέρουν την ονομασία «Επιχείριση Σιδερένια Σπαθιά» 380 επιπλέον στην πλέον αιματηρή σύγκρουση των δύο πλευρών από το 1973. Παρότι ο αριθμός των Ισραηλινών ομήρων στα χέρια της Χαμάς είναι δύσκολο να συγκεκριμενοποιηθεί, πηγή κοντά στα τραγικά γεγονότα έκανε λόγο για δεκάδες θύματα.

Ανάμεσα στους ομήρους πολλά παιδιά, λέει το Ισραήλ

Ο πιθανότερος αριθμός, πάντως, στον οποίο συμφωνούν και τα περισσότερα ξένα μέσα ενημέρωσης είναι 100 όμηροι.

Το Ισραήλ, που κάνει λόγο και για πολλά παιδιά ανάμεσα τους, αρνείται τις αναφορές για διαπραγματεύσεις που αφορούν τους ομήρους, σύμφωνα με την διαδικτυακή εφημερίδα The Times of Israel, ενώ πληροφορίες θέλουν τη Χαμάς να προβαίνει σε σχετική ανακοίνωση μέσα στις επόμενες ώρες.

Οι επιλογές του Ισραήλ

Όσον αφορά τις επιλογές του Ισραήλ από εδώ και πέρα, όπως εξηγεί ο Μάρτιν Ίντικ, διακεκριμένος διπλωμάτης και συνεργάτης του ινστιτούτου Lowy στο περιοδικό Foreign Affairs αυτές είναι οι εξής δύο βάσει της προηγούμενης ιστορίας της χώρας.

Σε πρώτη φάση η κινητοποίηση του στρατού και οι επιθέσει από αέρος για να προκληθούν ζημιές στη Γάζα με στόχο τον αποκεφαλισμό της ηγεσίας της Χαμάς. Στην περίπτωση αποτυχίας του επιθυμητού στόχου, δηλαδή τερματισμός των επιχειρήσεων και έναρξη των διαπραγματεύσεων για την απελεύθερωση ομήρων από πλευράς Χαμάς, τότε σίγουρο στοίχημα θεωρείται μια ισραηλινή εισβολή πλήρους κλίμακας στη Γάζα.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό-Στο σημείο Πυροσβεστική και Αστυνομία
«Θα τη χτυπήσω με το μαχαίρι»-Νέες αποκαλύψεις για σχέδιο δολοφονίας της μητέρας της 13χρονης
Επιμένουν οι Τούρκοι, νέα καταγγελία κατά ΚΔ και Ελλάδας για ισχυριζόμενες «παραβιάσεις εναέριου χώρου»
Το γραπτό μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου στους πίστους-«Συνεχίζω με αυτοπεποίθηση τη νοσηλεία»
Κηδεύεται ο Χασάν Νασράλα-Χιλιάδες άνθρωποι με φωτογραφίες και σημαίες στα περίχωρα της Βηρυτού
Φρίκη στην Ινδία-Συγγενείς, συμμαθητές, γείτονες και άγνωστοι βίαζαν 13χρονη επί πέντε χρόνια
Οι Γερμανικές εκλογές βάζουν τέλος στα ταμπού-Ποιες προκλήσεις θα αντιμετωπίσει η νέα Κυβέρνηση
Τιμήθηκαν οι ήρωες του Αγίου Βασιλείου-«Ζωντανό μέρος της ταυτότητάς μας, κομμάτι της ιστορίας»
Προσβλέπει σε διεύρυνση οριζόντων ανάμεσα σε Κύπρο και Αίγυπτο ο ΠτΔ-«Σημαντικό βήμα οι δύο συμφωνίες»
Ξεκάθαρο μήνυμα Γεραπετρίτη για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου-«Θα συνεχίζει κανονικά»