Ο Σολτς ζητά μεταρρυθμίσεις στην ΕΕ πριν την υποδοχή νέων μελών

Ο Γερμανός Καγκελάριος, σε δηλώσεις του κατά την προσέλευσή του στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στη Γρανάδα ζήτησε εκ νέου τη μεταρρύθμιση της ΕΕ, ώστε να είναι σε θέση να υποδεχτεί νέα μέλη.

Όπως δήλωσε «θα πρέπει τότε να μπορούμε να λάβουμε αποφάσεις και με ειδικές πλειοψηφίες, ώστε να είναι εγγυημένη η κυριαρχία και η ικανότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δράσει». 

Πρόσθεσε, επίσης, ότι πρέπει να εξεταστεί και ο αριθμός των μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, λέγοντας ότι «δεν μπορούμε για παράδειγμα απλά να διευρύνουμε εσαεί την κυβέρνηση και να εφευρίσκουμε νέα Υπουργεία», ενώ τέλος σημείωσε ότι το ζήτημα επίσης είναι ο αριθμός των εδρών στο Ευρωκοινοβούλιο και ο προϋπολογισμός της ΕΕ.

Εξάλλου, μετά τη συνάντησή του με τον Ουκρανό Πρόεδρο Ζελένσκι στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, δεσμεύτηκε για την αποστολή ενός ακόμα συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας τύπου Patriot στην Ουκρανία κατά τους χειμερινούς μήνες, σχολιάζοντας ότι «αυτό είναι το πλέον απαραίτητο αυτή τη στιγμή», δεδομένου ότι τον χειμώνα η Ρωσία αναμένεται να εξαπολύσει νέες επιθέσεις.

Από την πλευρά του, ο Ουκρανός Πρόεδρος, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ευχαρίστησε τη Γερμανία για την υποστήριξή της για την άμυνα και την ελευθερία της Ουκρανίας, σημειώνοντας ότι πρόκειται και για την άμυνα της Ευρώπης και των κοινών της αξιών.

Λίγο πριν τη συνάντηση Σολτς-Ζελένσκι, έγινε γνωστό ότι παρά τις επίμονες εκκλήσεις της Ουκρανίας, ο Γερμανός Καγκελάριος δεν προτίθεται να προμηθεύσει το Κίεβο με πυραύλους ευρείας εμβέλειας Taurus, ενώ, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ ο Σολτς δικαιολόγησε τη στάση του, λέγοντας ότι θέλει να αποφύγει την κλιμάκωση του πολέμου και την εμπλοκή της Γερμανίας σε αυτόν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αλλεπάλληλοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο μετά τις απειλές Νασράλα για «τρομερή» τιμωρία
«Μου είπε να την χαϊδέψω, αλλά δεν υπήρξε καμία αντίδραση» – Μαρτυρίες φρίκης στην υπόθεση Πελικό
Η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο ζητά άμεση αποκλιμάκωση
«Βαθιά ανησυχία» Λονδίνου για τις εξελίξεις στον Λίβανο
Ο Τραμπ κατηγόρησε τους Αμερικανούς εβραίους ότι θα φέρουν μέρος της ευθύνης, αν χάσει στις εκλογές
Κατάρρευση κτιρίου στη Σιέρα Λεόνε-Τουλάχιστον 15 νεκροί
ΒΙΝΤΕΟ: Τουρίστρια περπατούσε σε σοκάκι, όταν άγαλμα έπεσε στο κεφάλι της και τη σκότωσε
Κύμα επιθέσεων του Ισραήλ στον Λίβανο μετά τις εκρήξεις-«Μας κήρυξαν πόλεμο», λέει ο ηγέτης της Χεμπολάχ
Αεροπορικές εταιρείες παρατείνουν την αναστολή πτήσεων προς Βηρυτό και Τελ Αβίβ
Έφοδοι στην Ταϊβάν-Ερευνούν διασυνδέσεις της Gold Apollo με τους βομβητές που εξερράγησαν στον Λίβανο