Χαιρετίζει τη συμφωνία για καταστάσεις κρίσης σε μεταναστευτικό-άσυλο η Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρετίζει την πολιτική συμφωνία, στην οποία κατέληξαν χθες  τα κράτη μέλη, επί του κανονισμού για την αντιμετώπιση καταστάσεων κρίσης και ανωτέρας βίας στον τομέα της μετανάστευσης και του ασύλου.

Αναφέρει ότι πρόκειται για βασικό στοιχείο του νέου συμφώνου για τη μετανάστευση και το άσυλο, το οποίο έχει πλέον συμφωνηθεί, κατόπιν της επίτευξης, τον Ιούνιο, μιας γενικής προσέγγισης για δύο βασικούς πυλώνες του συμφώνου δηλαδή τον κανονισμό για τη διαχείριση του ασύλου και της μετανάστευσης και τον κανονισμό για τη διαδικασία ασύλου. 

Η πολιτική αυτή συμφωνία ανοίγει τον δρόμο για την έναρξη διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με την εν λόγω νομοθετική πρόταση. 

Σε ανακοίνωση της Κομισιόν αναφέρεται ότι ο κανονισμός για την αντιμετώπιση κρίσεων θα διασφαλίζει ότι η ΕΕ θα είναι προετοιμασμένη στο μέλλον για την αντιμετώπιση καταστάσεων κρίσης και θα συμβάλει στον γενικότερο στόχο του συμφώνου που είναι η δημιουργία ενός δικαιότερου, αποτελεσματικότερου και βιώσιμου συστήματος για τη διαχείριση του ασύλου και της μετανάστευσης.

Η Πρόεδρος Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι η πρόταση αλλάζει τα δεδομένα και μας επιτρέπει να προχωρήσουμε τις διαπραγματεύσεις με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο της ΕΕ.

"Ενωμένοι μπορούμε να υλοποιήσουμε το σύμφωνο πριν από τη λήξη της θητείας μας", είπε.

Η Επιτροπή σκοπεύει να συνεχίσει να συνεργάζεται με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο για να εξασφαλίσει συμφωνία επί του συμφώνου έως το τέλος της παρούσας νομοθετικής εντολής.

Δειτε Επισης

Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι των Γερμανικών Εκλογών
Έκτακτη σύνοδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για άμυνα και Ουκρανία αρχές Μαρτίου
Σχηματισμό Κυβέρνησης το συντομότερο δυνατό ζητά ο Φρίντριχ Μερτς-Η πρώτη τοποθέτηση Σολτς
Οι κρίσιμες εκλογές στη Γερμανία και οι προσδοκίες των αγορών για περισσότερες δαπάνες
Προβάδισμα Μερτς και CDU δείχνει το πρώτο Exit Poll στη Γερμανία-Αρχίζει η καταμέτρηση ψήφων
«Βαρόνους του χάους» χαρακτήρισε τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων ο Ερντογάν
«Το Ισλάμ δεν ανήκει στη Γερμανία»-Τρόμος στους Τούρκους για την άνοδο του ακροδεξιού AfD
Ντυμένοι αποκριάτικα αλλά και… γυμνοί προσήλθαν οι Γερμανοί στις κάλπες
Μητέρα και γιος δολοφονήθηκαν πριν 45 χρόνια-Η υπόθεση εξιχνιάστηκε τώρα
Ο Ισραέλ Κατζ καλεί τους IDF να προετοιμαστούν για «παρατεταμένη» παραμονή στη Δυτική Όχθη