Η Μπρατισλάβα κατηγορεί τη Μόσχα για ανάμιξη στις εκλογές

Το υπουργείο Εξωτερικών της Σλοβακίας ανακοίνωσε σήμερα ότι κάλεσε αξιωματούχο της ρωσικής πρεσβείας για να διαμαρτυρηθεί για τις δηλώσεις που έκανε ο επικεφαλής της ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικής Κατασκοπείας (SVR) Σεργκέι Ναρίσκιν.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι τα σχόλια, τα οποία όπως είπε ήταν ψευδή, έγιναν την παραμονή των βουλευτικών εκλογών που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο στην Σλοβακία, όταν ίσχυε μορατόριουμ για πληροφορίες που θα μπορούσαν να είναι προς όφελος ή σε βάρος των υποψηφίων.

«Η Διεύθυνση διπλωματίας διαμαρτύρεται έντονα για την ψευδή δήλωση των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, η οποία θέτει υπό αμφισβήτηση την ακεραιότητα των ελεύθερων και δημοκρατικών εκλογών στη Σλοβακία», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

«Θεωρούμε ότι μια τέτοια σκόπιμα διαδιδόμενη παραπληροφόρηση αποτελεί απαράδεκτη παρέμβαση της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην εκλογική διαδικασία».

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών καλεί τη Ρωσία να σταματήσει όλες τις δραστηριότητες παραπληροφόρησης με στόχο τη Σλοβακία.

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Έκανε αεροπειρατεία σε εσωτερική πτήση στο Μπελίζ, ήθελε να μεταβεί σε άλλη χώρα-Τον σκότωσε επιβάτης
ΒΙΝΤΕΟ: Τουλάχιστον 20 οι νεκροί έπειτα από νέο αμερικανικό βομβαρδισμό του λιμανιού Ρας Ισα
Ο έξυπνος πόλεμος της Κίνας σε Τραμπ-Πώς το Πεκίνο χτυπά το «μαλακό υπογάστριο» της οικονομία των ΗΠΑ
«Μας είπε ‘σας παρακαλώ φέρτε γάλα και ψωμί να κάνουμε στα μωρά να φάνε’… Πολλές οι περιπτώσεις»
Ανήλικοι αθλητές δεσμεύονται σε ομάδες λόγω κενού στη νομοθεσία-«Βλάπτονται τα δικαιώματα των παιδιών»
Το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου στο κατώφλι της Βουλής-Αναγκαία η επιτάχυνση των διαδικασιών
Ο «προεκλογικός» των κατεχομένων, το ρίνγκ Τατάρ-Ερχιουμάν και τα τουρκογενή πλήγματα
Ο Οδυσσέας ως αναδυόμενη αντιπολιτευτική δύναμη απέναντι στις αδυναμίες του συστήματος
ΒΙΝΤΕΟ: Επί ποδός οι Αρχές για πυρκαγιά στην επαρχία Λευκωσίας
Στα χνάρια του Τραμπ η Μελόνι-«Ελπίζουμε να κάνουμε τη Δύση μεγάλη ξανά»