Η Μπρατισλάβα κατηγορεί τη Μόσχα για ανάμιξη στις εκλογές

Το υπουργείο Εξωτερικών της Σλοβακίας ανακοίνωσε σήμερα ότι κάλεσε αξιωματούχο της ρωσικής πρεσβείας για να διαμαρτυρηθεί για τις δηλώσεις που έκανε ο επικεφαλής της ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικής Κατασκοπείας (SVR) Σεργκέι Ναρίσκιν.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι τα σχόλια, τα οποία όπως είπε ήταν ψευδή, έγιναν την παραμονή των βουλευτικών εκλογών που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο στην Σλοβακία, όταν ίσχυε μορατόριουμ για πληροφορίες που θα μπορούσαν να είναι προς όφελος ή σε βάρος των υποψηφίων.

«Η Διεύθυνση διπλωματίας διαμαρτύρεται έντονα για την ψευδή δήλωση των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, η οποία θέτει υπό αμφισβήτηση την ακεραιότητα των ελεύθερων και δημοκρατικών εκλογών στη Σλοβακία», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

«Θεωρούμε ότι μια τέτοια σκόπιμα διαδιδόμενη παραπληροφόρηση αποτελεί απαράδεκτη παρέμβαση της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην εκλογική διαδικασία».

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών καλεί τη Ρωσία να σταματήσει όλες τις δραστηριότητες παραπληροφόρησης με στόχο τη Σλοβακία.

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Συνελήφθη 21χρονος για τον εμπρησμό στο σπίτι του Στάρμερ-Μεγάλη έρευνα της αντιτρομοκρατικής
Θα επιδιώξει συνάντηση μόνο με τον Πούτιν στην Τουρκία ο Ζελένσκι
«Μικρές οι πιθανότητες για ουσιαστικά αποτελέσματα από μία συνάντηση Ουκρανίας-Ρωσίας»
Πάνω από 83 εκατομμύρια οι εσωτερικά εκτοπισμένοι παγκοσμίως
Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ στο Ιράν για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας
Σφοδρές συγκρούσεις ενόπλων ομάδων στην πρωτεύουσα της Λιβύης
Ο στρατός του Ισραήλ βομβάρδισε νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας
Τι προβλέπει η εκεχειρία για τους δασμούς μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας
Θέλει την παρουσία Τραμπ στις διαπραγματεύσεις στην Τουρκία ο Ζελένσκι
Απελευθερώθηκε μετά από 584 ημέρες ομηρίας από την Χαμάς ο Ίνταν Αλεξάντερ