ΒΙΝΤΕΟ: Τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα, κοντά στο Κοινοβούλιο-Νεκροί οι δράστες

Ισχυρή έκρηξη ακούστηκε σήμερα το πρωί στην Άγκυρα, κοντά στο τουρκικό κοινοβούλιο το οποίο θα ξεκινούσε αργότερα τις συνεδριάσεις του για τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του AFP.

Το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών λέει ότι η έκρηξη στην πρωτεύουσα είναι «τρομοκρατική επίθεση». Ο υπουργός αναφέρει ότι βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό στην τουρκική πρωτεύουσα. Ο καμικάζι αυτοκτονίας και ακόμα ένας δράστης είναι επίσης νεκροί.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια, σε δήλωσή του στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει: «Γύρω στις 09.30, έγινε βομβιστική επίθεση από δύο τρομοκράτες που ήρθαν με ένα ελαφρύ επαγγελματικό όχημα μπροστά από την πύλη εισόδου της Γενικής Διεύθυνσης Ασφάλειας του Υπουργείου Εσωτερικών μας. Ένας από τους τρομοκράτες ανατινάχθηκε και ο άλλος τρομοκράτης εξουδετερώθηκε. Κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς σκοτώθηκαν δύο αστυνομικοί. Ακόμα ένα μέλος μας τραυματίστηκε ελαφρά. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους ήρωές μας. Ο αγώνας θα συνεχιστεί ανηλεώς μέχρι να εξουδετερωθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης», είπε.

Στο σημείο έχουν σπεύσει πολλά οχήματα της αστυνομίας και ασθενοφόρα. Μετά τον πανικό, η κυκλοφορία διεκόπη σε ορισμένους δρόμους και ακούστηκαν οι ήχοι των ασθενοφόρων που έσπευσαν στην περιοχή.

Σύμφωνα με το CNN TURK, η έκρηξη έγινε σε ένα γκρι επαγγελματικό όχημα. Αναφέρεται επίσης ότι μετά την έκρηξη ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Πώς έχει αλλάξει τους Ισραηλινούς η σφαγή της 7η Οκτωβρίου-Μία κοινωνία σε απόλυτο σοκ
Ρίγη συγκίνησης στις εκδηλώσεις μνήμης της 7ης Οκτωβρίου-Τιμήθηκαν τα θύματα της επίθεσης (pics)
Βανδάλισαν Γυμνάσιο που θα χρησιμοποιείτο για φιλοξενία υπηκόων από Λίβανο-Ζημιές σε 60 παράθυρα (pics)
Μόνιμη αστυνομική παρουσία ζητούν οι εργαζόμενοι στα ΤΑΕΠ-Διαμαρτυρήθηκαν για την απουσία ασφάλειας
Φωνές ΠΑΣΥΝΟ για την επίθεση στο ΤΑΕΠ-«Η Αστυνομία άφησε τον δράστη να φύγει, είπε να τους αφήσουν να κάνουν τη δουλειά τους»
ΒΙΝΤΕΟ: Η Χεζμπολάχ χτύπησε εστιατόριο στην Χάιφα, νέοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ σε Λίβανο και Συρία
Ένας χρόνος από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ-Η Μέση Ανατολή στο χείλος της αβύσσου
LIVE: Επίθεση της Χαμάς με πυραύλους στο Τελ Αβίβ, ανήμερα της επετείου της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου
Ανησυχία για ενδεχόμενες αυξήσεις στις τιμές καυσίμων-«Οι επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσουν το σκηνικό»
Ιδέες και προβληματισμούς συζητά με τα κόμματα ο Πρόεδρος ενόψει τριμερούς