Τα... έριξε στην κούραση και την αϋπνία ο Κασσελάκης για τα κατεχόμενα και τον χαρακτηρισμό «κρατίδιο»

Το ολίσθημα στο οποίο υπέπεσε για τα κατεχόμενα, τα οποία αποκάλεσε «κρατίδιο» και «βόρειο τμήμα», θέλησε να διορθώσει, τα ξημερώματα της Παρασκευής, ο Στέφανος Κασσελάκης με μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με νέα του δήλωση, «τα έριξε» στην κούραση και την αϋπνία και εξήγησε πως δεν βρήκε τη «σωστή λέξη».

«Βεβαίως είναι ψευδοκράτος. Τα Κατεχόμενα. Η πληγή στην καρδιά του Ελληνισμού», είπε, ενώ επιτέθηκε ξανά στον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη που «δεν βρήκε μια λέξη να πει - ούτε καν την έψαξε- απέναντι στην προκλητικότητα του Ερντογάν για την αναγνώριση του ψευδοκράτους».

@skasselakis

Ο Ερντογάν ζητάει αναγνώριση του ψευδοκράτους και ο Μητσοτάκης συναντιέται μαζί του και χαμογελά.

♬ πρωτότυπος ήχος - Stefanos Kasselakis

Η νέα δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη

«Δεν θα με δείτε να κρύβομαι ποτέ. Ξεριζώθηκα όταν ήμουν 14 χρονών. Είμαι πίσω στον τόπο μου, μόνιμα μόλις μερικούς μήνες. Υπάρχουν φορές που ψάχνω να βρω μια λέξη στα ελληνικά. Χθες, μέσα στην κούραση και αϋπνία της περιοδείας, αυτό έπαθα. Βεβαίως είναι ψευδοκράτος. Τα Κατεχόμενα. Η πληγή στην καρδιά του Ελληνισμού. Τα συνφραζόμενα, η διόρθωση που έκανα μέσα στη δήλωση μου και το περιεχόμενο της ομιλίας μου πριν, ήταν όλα ξεκάθαρα. Ας μην ανησυχεί κανείς. Μαθαίνω τις λέξεις πολύ γρήγορα. Είναι θέμα δύο μηνών εξάσκησης. Για εμένα οι ελληνικές λέξεις έχουν και ελληνικό νόημα μέσα τους. Το πρόβλημα είναι ότι ο κύριος Μητσοτάκης, ο οποίος είναι πρωθυπουργός 4,5 χρόνια, δεν βρήκε μια λέξη να πει - ούτε καν την έψαξε- απέναντι στην προκλητικότητα του Ερντογάν για την αναγνώριση του ψευδοκράτους. Εκείνος ζητά αναγνώριση και ο Μητσοτάκης συναντιέται μαζί του και χαμογελά. Τη Δεξιά και την Ακροδεξιά την έχει πληρώσει οδυνηρά η Κύπρος το 1974. Η πατριωτική Σύγχρονη Αριστερά θα είναι εδώ για να αποτρέψει κάθε πιθανότητα πονηρού συμβιβασμού ή συμψηφισμού στα νησιά του Αιγαίου, στον υπόλοιπο Ελλαδικό χώρο και βεβαίως στην Κύπρο».

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας χθες μπροστά στις κάμερες στο Αιγάλεω, θέλοντας να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο οποίος κάλεσε την διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου», χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το «να μην απαντάει ο κ. Μητσοτάκης στην πρόκληση του Ερντογάν για αναγνώριση του δεύτερου μισού, της, του βόρειου, του κρατιδίου τέλος πάντων του δικού τους, της βόρειας, στην Κύπρο».

Μάλιστα δευτερόλεπτα μετά έσπευσε να διορθώσει τα λεγόμενα του μετά από παρατήρηση δημοσιογράφου λέγοντας «…του ψευδοκράτους». «Ενας ηγέτης απαντάει ξεκάθαρα, δεν αφήνει να περνάνε υπονοούμενα. Η Ελλάδα με ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα προστατεύσει πλήρως και στο ακέραιο και την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά δικαιώματά της, είναι ξεκάθαρο» συνέχισε.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Τετ α τετ Χριστοδουλίδη-Αννίτας και ηγεσίας του ΔΗΣΥ με επίκεντρο το Κυπριακό
«Η Ε.Ε οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας»-Τίθενται οι βάσεις για αποφάσεις στην άτυπη σύνοδο
Ανησυχούν στην Τουρκία για τη συνεργασία Κύπρου και ΗΠΑ-«Έχει φτάσει στο αποκορύφωμα της»
«Δήμαρχος» Κυθρέας –Λουρουτζίνας:«Το οδόφραγμα θα μπορούσε να λειτουργήσει τον Αύγουστο με Σεπτέμβριο»
Tέθηκε και το Κυπριακό στη συνάντηση Γεραπετρίτη-Φιντάν
Οι απογοητευμένοι ψηφοφόροι, τα ανήσυχα κόμματα και η απόδραση από το τσουβάλι
Επέκταση του ορίου συνταξιοδότησης βουλευτών και υπουργών ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών
Επίθεση… αγάπης του Έλον Μασκ στον Φειδία-«Ψηφίστε τον, Make Europe Great Again!»
Στις Βρυξέλες για να συμμετάσχει στο άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μεταβαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Το άγχος συρρίκνωσης των μεγάλων, ο φόβος των Βουλευτικών και η άτσαλη προσπάθεια συσπείρωσης