Νέα απόπειρα αυτοκτονίας στις Κεντρικές Φυλακές-Ζητά ενημέρωση για τα αίτια και τις ενέργειες ο Σύνδεσμος Φυλακισμένων

Νέα απόπειρα αυτοκτονίας, που δεν είναι η πρώτη τους τελευταίους μήνες, σημειώθηκε χθες στις Κεντρικές Φυλακές.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από τις Κεντρικές, κρατούμενος, επιχείρησε να θέσει τέρμα στη ζωή του, ωστόσο έγινε αντιληπτός και αποτράπηκαν τα χειρότερα.

Το περιστατικό, δεν γνωστοποιήθηκε από τις Κεντρικές, αλλά από τον Σύνδεσμο Φυλακισμένων, ο οποίος με επιστολή του, μέσω του δικηγόρου Αλέξανδρου Κληρίδη, προς τη Διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών να ζητά ενημέρωση καθώς και για τις ενέργειες που έγιναν για διερεύνηση του περιστατικού, ενώ ζητά ενημέρωση για αίτια «για σκοπούς ενημέρωσής και διαφάνειας».

379430850_799044208894498_6927087748110441555_n

Σημειώνεται πως, από την αρχή του έτους καταγράφηκαν πέντε απόπειρες αυτοκτονίας, συμπεριλαμβανομένης και της χθεσινής, ενώ έχει καταγραφεί και μια αυτοκτονία.

Συγκεκριμένα στις 3 Φεβρουαρίου καταγράφηκε η πρώτη αυτοκτονία στις Φυλακές, ενώ αμέσως την επόμενη ημέρα, 22χρονος αποπειράθηκε να θέσει τέρμα στη ζωή του. Ο εν λόγω κρατούμενος μεταφέρθηκε στο Φρουραρχείο, χωρίς να μεταφερθεί στον ψυχίατρο για να τύχει εξέτασης, ενώ την επόμενη ημέρα, 5 Φεβρουαρίου, πραγματοποίησε δεύτερη απόπειρα. Επίσης, στις 8 Μαρτίου άλλος κρατούμενος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αλλεπάλληλα τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο και υποβλήθηκε σε πάνω από 20 συρραφές, ενώ στις 28 Απριλίου υπόδικος επιχείρησε να θέσει τέρμα στη ζωή του, την ώρα της επίσκεψης της υπουργού Δικαιοσύνης.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Μαγευτικές εικόνες από τα κατάλευκα ορεινά (pics)
Αρχίζει η ανέγερση τουλάχιστον άλλων πέντε πολυκατοικιών για το σχέδιο «κτίΖΩ»
Αιχμές Κυβέρνησης για ΤΑΚΑΤΑ-«Βλέπαμε άλλα κράτη να αρχίζουν τις ανακλήσεις, στην Κύπρο δεν λήφθηκαν μέτρα»
Έκρυβαν καπνικά προϊόντα σε αποθήκη βρεφονηπιακού σταθμού στη Λευκωσία
Τσάκωσαν Ε/κ με 274 χάπια και ζελέ με διεγερτικές ουσίες στο οδόφραγμα
Τουλάχιστον 40 παιδιά νεκρά μέσα σε 3 ημέρες στο Σουδάν
Ο Τραμπ απαγορεύει με διάταγμα τη συμμετοχή τρανς αθλητριών σε γυναικείες διοργανώσεις
Συνεχείς δονήσεις στη Σαντορίνη-Έξι σεισμοί άνω των 4 Ρίχτερ σε μιάμιση ώρα
Χειροπέδες σε 32χρονο για τα επεισόδια στη Λεμεσό-Στους πέντε ανέρχονται οι συλληφθέντες, καταζητούνται και άλλοι
Επικίνδυνοι και ολισθηροί δρόμοι λόγω καιρού-Η ενημέρωση της Αστυνομίας