Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τα πρώτα λεπτά μετά τo φρικτό τροχαίο στη Λιβύη

Νέο βίντεο από τη στιγμή του τροχαίου δυστυχήματος στη Λιβύη, που στοίχισε τη ζωή σε πέντε Έλληνες, και οδήγησε στον τραυματισμό κι άλλων μελών της αποστολής δόθηκε στη δημοσιότητα.

Την στιγμή που τα ερωτήματα παραμένουν πολλά και πλέον έχει υπάρξει και εισαγγελική παρέμβαση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τροχαίο δυστύχημα στη Λιβύη, ένα νέο βίντεο από τον τόπο του τροχαίου δυστυχήματος προβάλλεi εικόνες από το σημείο λίγο μετά από τη σύγκρουση.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ το βίντεο τράβηξε διερχόμενος οδηγός από το σημείο, δηλαδή στο δρόμο μεταξύ Μαράουα και Γκαντούλα καθ’ οδόν για την πόλη Ντέρνα. Στα πλάνα μπορεί να διακρίνει κανείς αρκετό κόσμο, που παρακολουθεί ένα τεράστιο σύννεφο καπνού προερχόμενο από τα δύο οχήματα, τα οποία έχουν τυλιχτεί στις φλόγες.

Υπενθυμίζεται πως νωρίς το απόγευμα η Εισαγγελία Πρωτοδικών έδωσε εντολή στην αστυνομία για διερεύνηση των συνθηκών του τροχαίου δυστυχήματος, στο οποίο ενεπλάκη η ανθρωπιστική αποστολή στη Λιβύη, με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους πέντε Έλληνες, στρατιωτικοί και πολίτες. Με παραγγελία της, η Εισαγγελία ζητά από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, να διεξαχθεί προκαταρκτική έρευνα για το τροχαίο στη Λιβύη, προκειμένου να εξακριβωθεί αν έχουν τελεστεί τυχόν αξιόποινες πράξεις.

Ενδεικτικά, στην εισαγγελική παραγγελία αναφέρονται αδικήματα όπως αυτά που αφορούν ανθρωποκτονία κατά συρροή και σωματικές βλάβες κατά συρροή από πρόθεση ή και από αμέλεια, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Τα τρία μέλη των ενόπλων δυνάμεων που έχασαν τη ζωή τους

Την Τρίτο το ΓΕΕΘΑ έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των μελών των ενόπλων δυνάμεων που σκοτώθηκαν στο τροχαίο στη Λιβύη.

Οι σοροί τους επαναπατρίστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας. Μετά την ταυτοποίηση, ανακοινώθηκε ότι τη ζωή τους έχασαν:

Η Αντιπλοίαρχος Γλυκερία Μεμεκίδου (Πολεμικό Ναυτικό) της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ

Η Επισμηναγός Ευαγγελία Ανδρεαδάκη της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ

Ο Αρχιλοχίας (Πεζικού) Γεώργιος Βούλγαρης της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ

Στο τροχαίο δυστύχημα στη Λιβύη έχασαν τη ζωή τους και δύο αδέλφια, η Άντζελα και ο Φίλιππος Μανδαλιός, που συμμετείχαν στην ελληνική αποστολή ως διερμηνείς.

Πώς έγινε το τροχαίο δυστύχημα στη Λιβύη

Το τροχαίο δυστύχημα στη Λιβύη συνέβη το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ η ελληνική αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας κατευθυνόταν προς την Ντέρνα, λίγες ώρες αφού είχε προσγειωθεί στη Βεγγάζη με C-130.

Το όχημα που μετέφερε τα μέλη της ελληνικής αποστολής συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση, στο οποίο επέβαινε μία οικογένεια.

Αρχικά, το ΓΕΕΘΑ εξέδωσε ανακοίνωση που έκανε λόγο για ελαφρά τραυματίες. Λίγες ώρες αργότερα- αφού τα διεθνή πρακτορεία μετέδιδαν πληροφορίες για νεκρούς- το ΓΕΕΘΑ σε νέα ενημέρωση έκανε λόγο για τρεις νεκρούς και δύο αγνοούμενους. Τελικά, αργότερα, δυστυχώς επιβεβαιώθηκε πως και οι αγνοούμενοι βρέθηκαν νεκροί.

Στο τροχαίο τραυματίστηκαν 14 μέλη της ελληνικής αποστολής. Κάποιοι από αυτούς χαρακτηρίζονται πολυτραυματίες, ενώ υπάρχουν άνθρωποι με σοβαρά κατάγματα και εγκαύματα.

Πηγή: lifo

Δειτε Επισης

Θρήνος για τον Ιωνά Καρούση-Κηδεία στην Ιερουσαλήμ, επιμνημόσυνη δέηση στη Θεσσαλονίκη
Σήμερα η κηδεία του Ιωνά Καρούση στην Ιερουσαλήμ – Θα ταφεί στο νεκροταφείο της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας
Σε επέμβαση υποβλήθηκε ο πυροσβέστης που τραυματίστηκε στις φωτιές στην Ηλεία
Προβλήματα στη δυτική Ελλάδα από την κακοκαιρία Cassandra
Σοβαρά τραυματισμένος πυροσβέστης που τραυματίστηκε στην Ελλάδα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
«Πίστευε στον Θεό, στην αγάπη, θυσιάστηκε σαν μάρτυρας»-Θρήνος στην οικογένεια του Ιωνά
ΒΙΝΤΕΟ: Σε πύρινο κλοιό η Ηλεία-Ξέσπασαν φωτιές σε τρεις περιοχές, κάηκαν σπίτια
Νεκρός εντοπίστηκε 63χρονος ψαροντουφεκάς που αγνοούνταν στην Λήμνο
«Ο γιος μου ήταν υπέρ της ειρήνης»-Το συγκινητικό μήνυμα του πατέρα του Ιωνά που σκοτώθηκε από χτύπημα της Χαμάς
«Άνθρωποι χάνονταν γύρω μας»-Οι πρώτες δηλώσεις Ελλήνων που ταξίδεψαν από τον Λίβανο με το C-130