Υποψήφια βουλευτής κατηγορείται για παραπλάνηση-Έκανε τόσο photoshop που δείχνει άλλος άνθρωπος

Για «παραπλάνηση» των ψηφοφόρων της κατηγορείται μία Γαλλίδα πολιτικός, η οποία έκανε υπερβολικό photoshop σε προεκλογική της αφίσα.

Συγκεκριμένα, μια αφίσα που καλεί τους ψηφοφόρους να υποστηρίξουν την υποψήφια Juliette de Causans του κόμματος «Europe Écologie Égalité», απεικονίζει μια γοητευτική γυναίκα που φαίνεται να είναι γύρω στα 20, με λαμπερό μαύρισμα και ίσια λευκά δόντια.

gallida-vouleftis-me-photoshop.jpg

Ωστόσο, οι ψηφοφόροι παραπονέθηκαν πως παραπλανήθηκαν αφότου αποκαλύφθηκε πως η φωτογραφία που χρησιμοποιήθηκε στην αφίσα είχε υποστεί μεγάλη επεξεργασία για να βελτιωθεί η εμφάνιση της υποψηφίας.

Μια φωτογραφία πριν γίνει το photoshop δείχνει την υποψήφια, με λιγότερο λαμπερό μαύρισμα και ελαφρώς λιγότερο ίσια δόντια. Στην πραγματικότητα, οι δύο γυναίκες φαίνονται εντελώς διαφορετικές όταν συγκριθούν δίπλα – δίπλα.

gallida-vouleftis-xoris-photoshop.jpg

Η κ. de Causans παραδέχτηκε ότι βελτίωσε τις φωτογραφίες και ισχυρίστηκε πως οι επεξεργασμένες εικόνες θα βοηθούσαν στην ενίσχυση του σκοπού της, σύμφωνα με την Telegraph.

Τι απαντά η Γαλλίδα υποψήφια βουλευτής

Η υποψήφια βουλευτής που κατεβαίνει με το μικρό κεντρώο κόμμα Europe Écologie Égalité, το οποίο σχηματίστηκε από αποσχισθέντες υποστηρικτές του προέδρου Μακρόν, υποστήριξε επίσης ότι είναι δικαίωμά της να έχει μια «όμορφη φωτογραφία».

Ποια είναι η Γαλλίδα υποψήφια βουλευτής

Η de Causans μπήκε για πρώτη φορά στην πολιτική το 2021, αφού είχε προηγουμένως εργαστεί ως δασκάλα, προτού θέση υποψηφιότητα για υποψήφια στις Αρδέννες.

Στις εκλογές του 2022, η de Causans κέρδισε μόλις το 4,28% των ψήφων στην ορεινή περιοχή.

Την καταδίκασαν οι ψηφοφόροι: «Είναι αξιολύπητο»

Οι δυνητικοί ψηφοφόροι έσπευσαν να καταδικάσουν την de Causans για τις παραπλανητικές φωτογραφίες, με έναν χρήστη του Instagram να την χαρακτηρίζει «αξιολύπητη».

«Παραπλανάτε τους ψηφοφόρους με τη φωτογραφία της προεκλογικής σας εκστρατείας. Είναι αξιολύπητο, δεν σας ψηφίζω πια. Επιστρέψτε στις Αρδέννες, αξίζουμε κάτι καλύτερο», ανέφερε ο χρήστης του Instagram.

Κι άλλοι όμως υποψήφιοι για το Europe Écologie Égalité αποκαλύφθηκε επίσης ότι χρησιμοποίησαν έντονα επεξεργασμένες φωτογραφίες στο υλικό της προεκλογικής εκστρατείας.

Πηγή: iefimerida.gr

Δειτε Επισης

Διπλωματικό θρίλερ για τη Μονή Σινά-Μεταβαίνει στο Κάιρο ο Γεραπετρίτης
Πενήντα δύο παιδιά γεννήθηκαν από σπέρμα με καρκινογόνο μετάλλαξη στο Βέλγιο-Πιθανά κρούσματα και στην Κύπρο
Έστησαν δίκτυο και εξαπατούσαν πολίτες με δήθεν εράνους για τρία χρόνια-Δύο συλλήψεις
Πραγματοποίησαν νέα διαμαρτυρία οι υποστηρικτές του Τυχικού-Ζήτησαν ανατροπή της απόφασης της Συνόδου (pics)
Εξαφανίστηκε ο 80χρονος Πέτρος Βρέτος-Πιθανόν να έχει συμπτώματα αποπροσανατολισμού και απώλειας μνήμης (pic)
Νέος πρόεδρος της ΕΔΕΚ ο Νίκος Αναστασίου-Αναλαμβάνει να οδηγήσει το κόμμα στις βουλευτικές του 2026
Πυρά ACCEPT κατά υποψήφιου του ΕΛΑΜ πως συμμετείχε στο pride και φωτογράφησε drag queen-«Προπαγάνδα» απαντά το κόμμα
Επιχείρηση «Ιστός Αράχνης»-Πώς στήθηκε επί 18 μήνες το σαμποτάζ των Ουκρανών στις ρωσικές βάσεις
Έκλεισαν οι κάλπες στην ΕΔΕΚ-Η ώρα της κρίσης για Αναστασίου και Διομήδους
Έφυγαν για Κωνσταντινούπολη οι Ρώσοι-Ο Ζελένσκι υποστηρίζει ότι θα στείλει αντιπροσωπεία για τις συνομιλίες