Θα κατασκευαστεί νέο τζαμί στο κατεχόμενο Κιόνελι

«Πρωτόκολλο» για κατασκευή τζαμιού στην περιοχή Κιόνελι υπογράφηκε μεταξύ του ΕΒΚΑΦ, του «τμήματος θρησκευτικών υποθέσεων», του «δήμου» Κιόνελι-Γερολάκκου και του (δωρητή) Μπεχά Κιοπριουλιού.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Χαλκίν Σεσί γράφει ότι στην τελετή υπογραφής αναφέρθηκε πως σε πρώτο στάδιο, το κόστος ανέγερσης του τζαμιού θα καλυφθεί με 250.000 στερλίνες, οι οποίες θα διατεθούν από τον Μπεχά Κιοπριουλιού στον λογαριασμό του ΕΒΚΑΦ και του «τμήματος θρησκευτικών υποθέσεων» υπό μορφή δωρεάς. Εάν οι £250.000 είναι ανεπαρκείς για την ολοκλήρωση του τζαμιού, το ΕΒΚΑΦ και το «τμήμα θρησκευτικών υποθέσεων» θα καλύψουν τα απαραίτητα έξοδα, αναφέρεται.

Το τζαμί θα ονομαστεί  τζαμί «Limassollu Beha Hüseyin Köprülü». Το σχήμα, το μέγεθος και η όψη του θα αποφασιστεί από το ΕΒΚΑΦ και το «τμήμα θρησκευτικών υποθέσεων», τα οποία ανέλαβαν επίσης το έργο και τον διαγωνισμό του καθώς και την κάλυψη του εξοπλισμού που χρειάζεται. Το τζαμί αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 18 μηνών.

Στην ομιλία του στην τελετή υπογραφής, ο  «δήμαρχος» Κιόνελι-Γερολάκκου, Χουσεϊν Αμτζιάογλου είπε ότι η ανάγκη για ένα τέμενος στην περιοχή είχε φανεί ξεκάθαρα εδώ και πολύ καιρό και ότι το σημερινό τζαμί είναι ανεπαρκές για τις ανάγκες, σημειώνοντας ότι υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα ειδικά τις ημέρες των κηδειών.

Η Γενί Μπακίς αναφέρεται επίσης στο θέμα με τίτλο «Τζαμί αντί σχολείο» και γράφει ότι ο «δήμος» Κιόνελι – Γερόλακκου έχει αυξηθεί πληθυσμιακά και τα «δημόσια» σχολεία έχουν υπερπλήρεις τάξεις.

Πηγή: ΚYΠΕ

Δειτε Επισης

Αναχώρησε η πρώτη αποστολή βοήθειας με φάρμακα και αναλώσιμα για το Λίβανο
Πυρά Μιχαηλίδου για τις αντιδράσεις για εναλλακτικό σχολείο-«Δεν είμαστε όλοι ειδικοί για όλα»
Συννεφιασμένος ο καιρός-Στους 27 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Αρχίζει το κτίσιμο των νέων προσφυγικών πολυκατοικιών-Αγκάθι οι πέντε που αρνούνται να φύγουν
Διέταξε έρευνα το ΥΠΑΝ μετά τις καταγγελίες παιδιών με ΔΕΠΥ-Στα σκαριά τροποποίηση της νομοθεσίας
Ικανοποίηση ΥΠΑΝ για απαγόρευση χρήσης κινητών-Προχωρεί στον εξωραϊσμό του σχολικού περιβάλλοντος
Έκκληση Ομάδα Πρωτοβουλίας για μη αδειοδότηση νέας βιομηχανικής μονάδας σε Δάλι-Λατσιά
Απαγόρευσε τη χρήση των κινητών στα σχολεία Μέσης η Βουλή-Πράσινο στις αλλαγές ΥΠΑΝ
Εγκρίθηκε συμπληρωματικός προϋπολογισμός Πανεπιστημίου Κύπρου
Αυξημένες δυνατότητες για πολιτική επιστράτευση δίνει νομοσχέδιο στην ΚΥΠΣΕΑ