K. Λετυμπιώτης: Οδοδείκτης πολιτικού οράματος το παράδειγμα Κρανιδιώτη

Το παράδειγμα του Γιάννου Κρανιδιώτη, που χάθηκε στην αεροπορική τραγωδία με το πρωθυπουργικό Φάλκον πριν από 24 χρόνια, αποτελεί «οδοδείκτη πολιτικού οράματος και αγνού πατριωτισμού» αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης. 

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, με αφορμή την επέτειο της πτώσης του αεροσκάφους το 1999, ο κ. Λετυμπιώτης αναφέρει ότι «24 δευτερόλεπτα ήταν αρκετά για να φύγει με τραγικό, άδικο και αλλόκοτο τρόπο», και προσθέτει ότι μαζί του χάθηκαν και οι ζωές έξι άλλων ατόμων το βράδυ της 14ης Σεπτεμβρίου 1999, στο μοιραίο Φάλκον.

«Ο Γιάννος Κρανιδιώτης, ήταν πολιτικός, διπλωμάτης, διανοούμενος, άνθρωπος. Για πολλούς η ακούραστη ψυχή της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδος και του Ελληνισμού, ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές του άθλου της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ», συμπληρώνει.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος λέει ακόμη πως στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, ο Κρανιδιώτης εισέφερε «την πολιτική του κρίση και τη γνώση του αντικειμένου, και το έκανε πάντα με νηφαλιότητα, με μετριοπάθεια και χαμηλούς τόνους».

Το παράδειγμά του είναι οδοδείκτης σήμερα πολιτικού οράματος και αγνού πατριωτισμού, καταλήγει.

Η σκέψη του Κρανιδιώτη παραμένει πυξίδα, αναφέρει το ελληνικό ΥΠΕΞ

«Η πρωτοπόρος σκέψη του Γιάννου Κρανιδιώτη παραμένει, μέχρι σήμερα, πυξίδα για την ελληνική διπλωματία, καθώς άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στην ελληνική εξωτερική πολιτική», αναφέρει το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του με αφορμή τη συμπλήρωση 24 χρόνων από την τραγική του απώλεια. 

«Ο Γιάννος Κρανιδιώτης υπήρξε άοκνος διπλωμάτης και οραματιστής πολιτικός. Ως ένας από τους θιασώτες της διεύρυνσης και εμβάθυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είχε εργαστεί με διορατικότητα για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία φέρει τη σφραγίδα του», σημειώνεται.

«Η πρωτοπόρος σκέψη του Γιάννου Κρανιδιώτη παραμένει, μέχρι σήμερα, πυξίδα για την ελληνική διπλωματία, καθώς άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στην ελληνική εξωτερική πολιτική», καταλήγει το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας.

Δειτε Επισης

Δέσμευση ΥΠΑΜ για συνέχιση αγώνα με σκοπό την απελευθέρωση Κύπρου
Η κυπρο-ουκρανική κοινότητα ζητά από Βουλή να αναγνωριστεί ο λιμός του 1930 ως «γενοκτονία»
«Υπαρξιακό ζήτημα» το Κυπριακό-Προϋπόθεση το πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών
Στο στόχαστρο μπήκαν τα ταξίδια χωρίς νόημα του Τατάρ-Υποστηρίζει πως έχει... πολλά καθήκοντα
Επιμένει πως δεν ήταν προσωπικό το ζήτημα του Πόθεν Έσχες ο Σαββίδης μετά την απόφαση του Ανωτάτου
Επιμένει στην «κυριαρχική ισότητα» ο Φιντάν-Πρωτοβουλίες για τα τρία άλφα
Τις προκλήσεις και προοπτικές επανέναρξης διαπραγματεύσεων ανέλυσαν πολιτικοί αρχηγοί
Σήκωσαν το γάντι οι «11» και απαντούν σε Δήμαρχο Δρομολαξιάς-Τον καλούν να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του
Στα άκρα οι σχέσεις δημάρχου και συμβούλων του δήμου Δρομολαξιάς και Μενεού-Μαίνεται για μήνες ο πόλεμος
Οι παρεμβάσεις της Άγκυρας στα κατεχόμενα, οι υποψίες για deal και η αντίδραση Τατάρ