Διευθυντής αφαίρεσε το έμβλημα του σχολείου από τις στολές-Φωνές για διαχωρισμό μαθητών

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση Διευθυντή σε Λύκειο στη Λευκωσία, να δημιουργήσει δύο διαφορετικές στολές για τους μαθητές, αφαιρώντας από κάποιες το έμβλημα του σχολείου, που είχε πάνω τη μορφή της Παναγίας, επικαλούμενος τις θρησκευτικές πεποιθήσεις μερίδας μαθητών. Οι γονείς, μετά την απόφαση αυτή, άρχισαν να διαμαρτύρονται για διαχωρισμό των μαθητών, από τον ίδιο τον Διευθυντή, ενώ το Υπουργείο Παιδείας τον κάλεσε να δώσει εξηγήσεις, για το σκεπτικό των ενεργειών του.

Συγκεκριμένα, ο Διευθυντής του Λυκείου Παλουριώτισσας έλαβε την απόφαση να ετοιμάσει στολές, για τους τελειόφοιτους μαθητές, που ήθελαν να έχουν ρούχα με το έμβλημα του σχολείου, όμως αποφάσισε να χωρίσει τους χριστιανούς και τους αλλόθρησκους μαθητές, αφαιρώντας από τα ρούχα της δεύτερης ομάδας, το έμβλημα του σχολείου με τη μορφή της Παναγίας. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση των αλλόθρησκων μαθητών, αλλά και των οργανωμένων γονιών, οι οποίοι ξεκαθαρίζουν πως ήταν μία απόφαση που πάρθηκε μονομερώς, καθώς έπρεπε να υπάρξει διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

«Ο Διευθυντής έκοψε και έραψε μόνος του, χωρίς να ρωτήσει κανένα και έκανε τις στολές. Η απόφαση λαμβάνεται μετά από συνεννόηση της Διεύθυνσης, του Κεντρικού Μαθητικού Συμβουλίου και του Συνδέσμου Γονέων. Αυτός προέβη σε αυτή την ενέργεια, χωρίς να συνεννοηθεί για το περιεχόμενο της στολής, παρά το γεγονός ότι δεν είναι υποχρεωτικό και αφαίρεσε το έμβλημα και αναγράφει πάνω μόνο το όνομα του σχολείου», εξήγησε στον REPORTER, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Λοΐζος Κωνσταντίνου.

Πάντως, ο Διευθυντής είχε προβεί σε δηλώσεις στα Μέσα Ενημέρωσης και είχε αναφέρει πως έλαβε την απόφαση αυτή, επειδή έχει αριθμό μαθητών από τη Συρία και θεώρησε ότι θα έθιγε τους μαθητές που είναι μουσουλμάνοι, αν φορούσαν ρουχισμό με τη μορφή της Παναγίας. «Το σχολείο έρχεται και διαχωρίζει μόνο του τους μαθητές του. Επίσης, όταν γίνει η τελετή αποφοίτησης, το απολυτήριο δεν θα έχει το έμβλημα του σχολείου πάνω; Ή όταν πρωτεύσει ένας μουσουλμάνος μαθητής και είναι σημαιοφόρος, δεν θα του δώσουν το λάβαρο, επειδή έχει πάνω τη μορφή της Παναγίας; Αυτή η απόφαση διαχωρίζει τους μαθητές και τους κάνει στόχο».

Η Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης θέλει να στείλει το μήνυμα ότι στο σχολείο δεν πρέπει να υπάρχει διαχωρισμός των μαθητών και γι’ αυτό το λόγο αντιδρούν έντονα στην απόφαση αυτή της Διεύθυνσης.

Ενοχλημένο το Υπουργείο Παιδείας

Στο μεταξύ, για το περιστατικό είναι ενήμερο και το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο μάλιστα έχει ενοχληθεί και προς αυτό το σκοπό, κάλεσε τον Διευθυντή να δώσει απαντήσεις για το σκεπτικό της απόφασής του.

Δειτε Επισης

Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα